Posts

Showing posts from 2017

Berat Turun 13kg dalam Masa 2 Minggu

Image
Raya dah dekat.. nak pakai baju kebaya peplum raya ni tapi berat belum turun turun. Adoii !! Nak pakai kebaya pun nanti banyak lelemaks kelihatan. Lepas raya pulak berat makin naik.

Bila nak kurus ni !!!




Berat Turun 13kg dalam Masa 2 Minggu ? Biar Betul !!


3 step Mudah Turunkan Berat Dengan Set Kurus Shaklee
1. Detoks Usus Dengan Herb lax 


kenapa berat susah nak turun?
Bayangkan usus kita penuh dengan toksin, lemak yang tidak dibersihkan dengan sempurna. Ini menyebabkan nutrien susuah diserap dan menurunkan metabolisme badan. Usus yang kotor juga antara punca terjadinya kanser usus
herb lax Campuran 9 herba termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semula jadi.

Merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh.


Manfaat utama Herb-lax

Permbersihan najis yang tersekatMerangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuhMembantu masalah sembelitTindakan pembe…

Set Berpantang Untuk Bersalin Czer Luka Cepat Sembuh

Image
Penjagaan selepas bersalin czer atau pembedahan sebenarnya rumit dan sangat perlu dijaga rapi bertahun tahun. Ini kerana lapisan perut kita dipotong berlapis lapis dan luka dalaman yang kita tak boleh nampak seperti bersalin normal.



Bersalin secara czer perlu makan set berpantang bersalin tak? Wajib sebenarnya tak kira kita bersalin secara czer atau normal. Set berpantang bersalin akan bantu proses penyembuhan luka dalaman lebih cepat. Selain itu, ianya bantu badan kita bertenaga, sihat dalam menjalani proses berpantang


Set Berpantang Untuk Bersalin Czer Luka Cepat Sembuh



Apa yang ada dalam set berpantang bersalin Shaklee?



Set Berpantang Bersalin Shaklee ada :-
Vitamin B Complex Dengan Asid Folik Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang. Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta m…

Kulit Cantik Putih Cepat dalam Masa 2 Minggu Dengan Collagen

Image
Memiliki kulit cantik bersih dari jerawat, jeragat impian semua wanita. Malah ada wanita yang terlalu obses untuk cantik dan putih sehingga sanggup berbuat apa sahaja demi nak cantik. Kerana obses ini, ramai yang tersalah product sehingga kulit muka makin teruk akibat bahan terlarang di dalam product yang digunakan

Kulit Cantik Putih Cepat dalam Masa 2 Minggu Dengan Collagen Powder Shaklee

Apa Istimewa Collagen Powder Shaklee berbanding dengan Kolagen Brand Lain?  Shaklee Collagen Powder ini adalah kolagen semulajadi yang mengandungi 4,000 mg proprietari Red Snapper Scale (RSS).Red Snapper ni ikan merah dan bahasa mudahnya kolagen Shaklee adalah dari sisik ikan merah yang tahan lasak, berkualiti tinggi, tulen, dan elastik.



ikan merah ni kalau dilihat habitat semulajadinya mampu hidup di laut dalam yang kedalamannya lebih 5,000 meter. Sisiknya sangat-sangat elastik dan tahan tekanan.

Selain daripada bahan utama kolagen sisik ikan merah, Collagen Powder Shaklee juga campuran bahan-bahan…

Vitamin Untuk haid Tidak Teratur Supaya Cepat Hamil

Image
Kedatangan haid setiap bulan atau kitaran adalah benda penting bagi setiap wanita. Namun begitu ketidak stabilan hormon menyebabkan haid tidak teratur kitarannya malah ada yang tidak datang haid berbulan bulan lamanya. 


Haid tidak teratur ini akan mempengaruhi hormon, kesuburan dan menyukarkan wanita untuk tahu waktu subur mereka. Ini akan menyebabkan sukar hamil

Menurut Majalah Pa & Ma, 12 punca haid yang tidak teratur adalah:


KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid.
KEHAMILAN - haid tidak akan datang sekiranya anda positif hamil! Ini kerana ovum yang dikeluarkan pada kitaran haid sebelumnya telah disenyawakan.
BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN - hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.
TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran…

Hilangkan Blackhead dan Whitehead

Image
CARA ORDER SET NUTRIWHITE SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa Email: ainulfadzilah@gmail.com Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 www.wasap.my/60133612717

Testimoni Nutriwhite Shaklee

Image
CARA ORDER SET NUTRIWHITE SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa Email: ainulfadzilah@gmail.com Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 www.wasap.my/60133612717

Kulit Cantik Dengan Full Set Nutriwhite Shaklee

Image
Rata rata rakyat malaysia dah mula sedar kehadiran nutriwhite shaklee dalam hidup mereka. Selamat dari barang barang terlarang. Dan banyak lagi kelebihannya. Nak cantik dalam makanlah vitamin C kolagen vivix, tapi nak cantik luaran, kena pakai set nutriwhite lengkap. Barulah cunz !!!




CARA ORDER SET NUTRIWHITE SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa Email: ainulfadzilah@gmail.com Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 www.wasap.my/60133612717

Set Migrain Gastric Asthma Shaklee

Image
Hahaha, kalau korang rasa semput semacam, badan tak sedap, lepas tuh asyik pening kepala semaca, kena ambil set bawah nih. Terbaik punya. Bagus untuk saluran darah, pernafasan, dan macam macam lagi. Omega Guard bagus untuk anti radang, paru-paru, jantung dan macam macam lagi.


Puasa Bertenaga Dengan SHAKLEE

Image
Bulan puasa orang kata kena lapar, barulah dapat rasa kesusahan orang lain. ohh tu betul, tapi tak semestinya tak segar, badan nak buat kerja. Kalau ambil puasa dari segi kesihatan, masa inilah kita nak detox badan. jadi kena jaga kesihatan, kerja banyak, jadi perlukan extra energy. Jawapannya kena ambil set esp, pd, mealshakes nih, memang best

Turun 4 Kg Dengan Set Kurus Shaklee

Image
Satu lagi testimonial best buat peminat set kurus shaklee. Selain dari gaya hidup sihat, nak kena juga ambil suplemen. Lagi lagi untuk kawal permakanan, pecahkan lemak, dan nak lagi best kena detox. Mulakan detox badan, eat clean, dan makan shaklee, kesannya dah boleh nampak dengan cepat !!!

Susu Makin Banyak Dengan Shaklee

Image
Set biasa standard baik punya, ESP dan Alfalfa, untuk ibu nak banyak susu badan. Biasalah nih, jadi permakanan yang baik , boleh hasilkan susu yang banyak. Lagi satu jangan lupa juga konsep penyusuan susu ibu. Ok ? Selamat makan suplemen shaklee.

Kesan Makan Set Shaklee

Image
Makan shaklee, masa terbaik, sebelum , semasa dan selepas, memang akan ada beza, macam kakak kat bawah nih, memang sihat, cantik. Alhamdulillah,

Kenapa Doktor Pun Cakap Vitamin Shaklee Bagus ?

Image
Setiap produk adalah hasil kajian dan penyelidikan saintis hebat dan bertauliah. Siap shaklee punya Scientific Advisory Board Member to pemenang Nobel Prize Tau! 
Produk Shaklee diuji secara klinikal oleh pihak ketiga. Benar-benar berkesan dan selamat. 
Shaklee satu-satunya syarikat vitamin yang berani menjalankan Landmark Study yang membuktikan secara saintifik kesan positif penggunaan Shaklee selepas 20-50 tahun.

Set Hilangkan Kulit Kusam

Image
Kalau rasa kulit kusam, rasa kulit tak cantik, kena rawat dari dalam dan luar. Dari dalam, boleh ambil protein, dan nak lagi best, ambil juga pencuci muka yang lebih cantik. barulah best kulit tuh. Jadi nak try nih , kena ambil secara konsisten . Nak kena cuba ye, memang best !!!




CARA ORDER SET KULIT KUSAM Cara 1 - Anda boleh terus klik ke KULIT KUSAM ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa Email: ainulfadzilah@gmail.com Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 www.wasap.my/60133612717

Krim Murah Untuk Masalah Kulit Kering

Image
Hari ini nak share dengan korang krim yang paling murah untuk kulit kering. hahaha, kalau ada masalah kulit kering, boleh cuba krim nih. mudah dan murah. Semestinya herbal blend shaklee. Memang best ,




CARA ORDER HERBAL BLEND SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke HERBAL BLEND ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa Email: ainulfadzilah@gmail.com Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 www.wasap.my/60133612717

Keputihan Berwarna Coklat Tanda Endometriosis. Endometriosis sebabkan Kemandulan/ Sukar hamil?

Image
Tanda-tanda penyakit akibat daripada keputihan boleh diamati menerusi ciri dan warna lelehan yang keluar apabila keputihan berlaku. Namun, perlu diketahui bahawa bukan semua lelehan yang keluar itu merupakan tanda penyakit.


Dalam kebanyakan kes, masalah keputihan yang kerap berlaku kepada para wanita adalah disebabkan oleh pembiakan kulat dan ianya termasuklah wanita yang sedang hamil. Namun, apabila masalah menjadi lebih kronik, pemeriksaan perlu dilakukan kerana dikhuatiri ia mempunyai kaitan dengan masalah kencing manis ketika hamil. Bagi wanita yang tidak hamil, keputihan lazimnya berlaku sewaktu stres ataupun ketika imuniti tubuh menjadi lemah.

Berikut adalah antara warna-warni lelehan yang perlu diberi perhatian:

1. Jernih
Sekiranya, lelehan yang dialami berwarna jernih dan banyak lendir tetapi tidak berbau, anda tidak perlu risau. Keadaan ini merupakan sesuatu yang normal. Lazimnya, lelehan daripada warna seperti ini akan keluar dua minggu sebelum haid, sekitar waktu subur atau ap…

Pencuci Muka Paling Jimat Sampai 6 Bulan Untuk Pasangan Suami Isteri Romantik

Image
Selain berkongsi kasih sayang, suka- duka, susah-senang, kami jugak berkongsi pencuci muka.. Jimat dan berbaloi kalau share suami isteri, tahan lama, dah 6 bulan kami share dok ada lagi tak habis-habis. Berminat nak mencuba ? 



CARA ORDER MAKEUP REMOVER NUTRIWHITE SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa Email: ainulfadzilah@gmail.com Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 www.wasap.my/60133612717

Petua Tahan Lapar Masa Puasa

Image
Siapa nak tahan lapar masa puasa ? weih, puasa confirm lapar, itulah kesyukuran. Tapi kesyukuran tuh bukan bermakna tak ambil makanan berkhasiat masa puasa. Kita kena kerja macam biasa bulan puasa, jadi mesti ada tenaga waktu pagi sampailah ke malam. Jadi jawapannya tentulah ESP SHAKLEE !!!


CARA ORDER ESP SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke ESP ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa Email: ainulfadzilah@gmail.com Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 www.wasap.my/60133612717

Diceraikan Kerana Kuat Dengkur. Cara paling Cepat Hilangkan Dengkur

Image
Masalah Kesihatan Yang Mungkin Anda Hadapi Akibar Dengkuran Yang Teruk


stroke


Analisa data kesihatan dari satu kajian tidur mendapati bahawa berdengkur adalah berkaitan dengan risiko karotid aterosklerosis - penyempitan arteri di leher disebabkan oleh deposit lemak yang dikenali sebagai plak - dan hasilnya, strok.


Ringkasnya, lebih kuat dan lebih lama anda berdengkur setiap malam, risiko jangka panjang anda yang lebih besar untuk strok.

Lindungi diri anda dengan mendapatkan bantuan untuk berdengkur, terutamanya jika anda mengalami rasa mengantuk siang hari, jika pasangan anda berkata pernafasan anda berhenti dalam tidur anda (kedua-dua tanda-tanda apnea tidur), atau jika anda mempunyai masalah kesihatan yang lain, seperti tekanan darah tinggi.



Penyakit jantung

"Kita tahu bahawa apnea tidur dikaitkan dengan masalah kardiovaskular, seperti tekanan darah tinggi dan penyakit arteri koronari, akhirnya membawa kepada serangan jantung mungkin," Menurut Dr Doghramji Pengarah Perubata…

Shaklee Bekerjasama Dengan Sunway Medical Centre

Image
Rasa-rasa koranglah, ada tak company MLM yang sanggup buat collobration dengan pihak Hospital ? korang pun tahu, sebenarnya memang sukar sesebuah hospital nak kerjasama dengan company atau mana mana produk kesihatan. Memang dari dulu lagi doktor pun anti produk kesihatan , anti supplement dan macam macam lagi. Tapi kali ini, yang terbaik, Shaklee membawakan pakar dari Sunway Medical Centre berbicara tentang kesihatan jantung dan kesuburan. Ok, jangan lupa bawa kengkawan datang ok ? Jumpa anda di SANA !!!

Business Opportunity Meeting

Image
Jom kita datang beramai ramai ke HQ baru shaklee di Sunway Geoavenue. Tempat betul betul simpang  empat dekat sunway medical center tuh. Hahha, ada macam macam program best, selain tuh jugak ada health check dan jugak sambil borong vitamin Shaklee. Jom datang, sapa nak join team Diet Diet Sihat, boleh call kami ye !!!