Posts

Showing posts from October, 2016

Atasi Masalah Tali Pusat Pendek

Image
Ariana Maryam Mungkin Lebih Kecil Dari Kakaknya.
CErita dari isteri sendiri tentang benefit makan omega guard. Semuanya kerana masalah tali pusat. Tapi lepas amalkan Omega Guard, Alhamdulillah Maryam lahir lebih besar dari kakaknya. Tiada masalah tali pusat pendek. Bonus pulak,berat badan tak naik sangat, dan budak tuh memang mulut bising dan sangat pandai. ALhamdulillah.



Makan Shaklee Selamat Ke ?

Image
JAMINAN SHAKLEE SELAMAT UNTUK TEMPOH JANGKA MASA PANJANG !!!
Kuzairi (bukan nama sebenar) sedang memikirkan nasib beliau, terlampau sangat stress sampai tak tahu nak pilih vitamin apa lagi yang bagus untuknya. Apa brand yang sesuai untuk budak kuzairi nih ?

4 Jenis Sakit Kepala

Image
Banyak perkara boleh jadi penyebab sakit kepala. Tapi tak ramai yang tahu sakit kepala yang mereka alami tu apa penyebabnya. Meh tengok sini korang selalu sakit kepala bahagian mana? 


1. Tension Headache 
Sakit kepala macam ni yang ramai orang alami. Masa sakit kepala ni, otot pada bahagian kepala akan menegang dan hantar sakit tu ke otak. Penglihatan akan jadi sedikit kurang disebabkan ketegangan otot tu. 
2. Migrain Headache 
Sakit kepala migrain pun ramai yang selalu kena. Migrain ni jadi bila ada pembuluh darah yang mengalami pembengkakan. Ini kerana badan kita terlalu stress, kurang tidur dan juga cara pemakanan yang tak baik.
3. Cluster Headache
Jarang orang kena cluster headache ni. Selalunya yang kena adalah mereka yang minum kafein dan alkohol. Contohnya jika korang berhenti minum kafein, jadi aliran darah korang akan diatasi kafein dan boleh menyebabkan seseorang sakit kepala.
4. Sinus Headache
Sakit kepala sinus ini disebabkan oleh pembengkakan, peradangan, ataupun infeksi di beber…

Kencing Manis Menurun Selepas 2 Minggu

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX) TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH .
[KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX] .
Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.



Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..  .
Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih…

Kesihatan Makin Baik Dengan VIVIX

Image
KISAH BENAR TERBARU
Real Story Real People.
Sya amat teruja dan bsyukur dpt tahu perubahan seorang teman yg mengidap sakit buah pinggang. Saya kenal dia kerap dtg ke MHO..istrinye aktif sharing shaklee.. Doktor mengesahkn yg buah pinggang suaminye hanya tinggal 5% je lg..



Semalam sya wassup bertanya kabar..ini jwpan beliau:
Wsalam.. Blum lagi.. tgh pikir esok nk buat story ape😬.. alhamdulillah getting better and on VIVIX.. BP turun and createnine pun dh turun 800 from 1200.. In Sha Allah esok dh bole buka tiub yg Kat leher tu.. 😀 thanks for your concern.. 😍
Inilah KEUNTUNGAN SEBENAR dari biz nie.. Bkn wang ringgit semata tp nilai kesihatan dan nilai kasih syg sesama insan.
Segala Puji Bg Allah❤
#ShakleeEffects #LiveAmazing #HealthierLives
KHASIAT VIVIX SHAKLEE 1. Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan 2. Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius 3. Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung 4. Mengurangkan kompilasi diabetes / k…

Fakta Sebenar Tentang TELUR

Image
Khasiat telur yang perlu kita tahu. ===========================

● PROTEIN.
Kedua-dua bahagian telur iaitu putih telur dan kuning telur mengandungi protein, dengan 4g di dalam putih telur dan 2.7g di dalam kuning telur. Kandungan protein di dalam sebiji telur adalah dianggap lengkap dan menyediakan sepenuhnya keperluan asid amino untuk badan. Protein juga membantu mengurangkan rasa lapar, sekaligus menghalang daripada tabiat terlebih makan.
● KOLESTROL.
Kuning telur rata-ratanya mengandungi 210 mg kolesterol, manakala putih telur pula tidak mengandungi kolesterol langsung. Namun pengambilan 210mg kolesterol untuk sehari masih dikira ok berbanding pengambilan sepatutnya, iaitu 300mg sehari.
● LEMAK.
Telur kuning mengandungi 1.6g lemak tepu dan 2.7g lemak tidak tepu. Putih telur tidak mengandungi lemak. Pengambilan lemak tepu yang berlebihan perlu dikawal bagi mengurangkan risiko sakit jantung, namun pengambilan lemak tak tepu adalah penting. Ini kerana ianya memainkan peranan penting dalam ses…

Supplement Vitamin C Tak SELAMAT ?

Image
AMBIL VITAMIN C SEMATA MATA MEMANG TAK SELAMAT !!!
Hahaha, sebut  pasal natural nih, semua orang bising lah pasal supplementnih, baik makan buah je, barulah vitamin C cukup ohh ok. Kalau kome baca beberapa pendapat, dia kata ascorbic acid nih bukan vitamin C sebenar. Vitamin C natural tuh lebih complex katanya . Mungkin ada kebenarannya. 


Kebaikan Makan Kolagen

Image
KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN  1. memelihara ketegangan dan keanjalan kulit  2. memelihara kelembapan kulit  3. menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang  4. menguatkan otot dan tulang  5. membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)  6. memelihara kelenturan sendi  7. mengurangkan keradangan(inflammation)  8. memberi tenaga  9. membantu pola tidur  10. memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

Kajian Terbaru Minyak Ikan Meningkatkan KESUBURAN

Image
OMEGA -3 , DARI KEPALA BULAT BERTUKAR KEPADA KEPALA KON, PENETRASI ZONA PELUCIDA
Bulan last dah beberapa hari nak habis promo minyak ikan nih, korang kena faham, kepandaian anak bukan dari ibu sahaja, tapi ianya bermula dari bapa itu sendiri, hahaha.


Scabies Kudis Buta Hilang Dengan Jus Anggur

Image
SCABIES HILANG DENGAN ANTIOXIDANT VIVIX ?


KHASIAT VIVIX SHAKLEE 1. Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan 2. Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius 3. Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung 4. Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis 5. Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf 6. Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir 7. Membantu merawat penyakit parkinson 8. Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar 9. Meningkatkan kesihatan imum badan 10. Menggalakan kesihatan keseluruhan
WA : AINUL MUSTAFA 60133612717
#pengedarshaklee #pengedarshakleeseksyen8 #pengedarshakleeshahalam #shakleepromo  #shakleeselangor #sayajualshaklee  #shakleemurahmalaysia #shakleeshahalam  #shakleeseksyen8shahalam #shahalam  #shaklee  #shakleeunisel  #shakleeuitmshahalam #shakleeklang  #shakleecoduitmshaham  #shakleemsushahalam  #codshakleeshahalam  #dietdietsihat

6 Keistimewaan Produk SHAKLEE

Image
Keistimewaan Produk Shaklee:
1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.
2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.
3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.
4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.
6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk. 
Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA). 
DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar. 
Dii…

Hilangkan GASTRIK Dengan ESP SHAKLEE ?

Image

Cara Hilangkan SAKIT TUMIT

Image
SAKIT TUMIT HILANG
KELEBIHAN dan MANFAAT lain OMEGA GUARD Shaklee: 1. Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita 2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 3. Mencegah salur darah dari tersumbat 4. Mengelakkan strok 5. Mengekalkan tekanan normal darah 6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 7. Mengurangkan sakit kepala 8. Merendahkan kolestrol 9. Mencegah pembekuan darah dalam badan 10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 11. Mengawal masalah obesiti 12. Mengurangkan asthma atau lelah 13. Mengurangkan risiko penyakit jantung 14. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin 15. Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak 16. Meningkatkan sistem imun tubuh dan bagus untuk kesihatan kanak-kanak 17. Memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll 18. Mencegah penyakit gout 19. Mengurangkan bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 20. Memperbaiki penyakit buah pinggang 21. Membantu menentang kanser paru-pa…

Menjadi Manusia Yang Lebih BAIK ?

Image
KENAPA PENGEDAR SHAKLEE MANUSIA YG LEBIH BAIK?
Motto Shaklee - Better You, Better World
Maknanya bila kita berubah jd insan lebih baik, dunia pun akan berubah menjadi lebih baik.
Soalnya macamana Shaklee menjadikan kita insan yg lebih baik?


Tolak dulu bab amalan rohani tu. Saya prrcaya sesapa yg konsisten dgn amalan rohan, dia akn jadi manusia yg lebih baik.
So, how Shaklee can make us better person?
1. dengan menghapuskan segala bahan kimia bahaya dlm kehidupan kita.
Kita cuci baju pakai sabun wangi softener wangi ..tau tak apa bahan yg menjadikannya wangi? Bunga? Of course la takkkk. Ia adalah wangian yg diformulasi dari bahan kimia dan menyamai bauan bunga2 tu. Sape belajar Sains form 2 mesti ingat bab ni sebab saya pun ingat lagi cikgu Sains ajar.
Apa masalahnya benda2 ni?
Walaupun kita cuma PAKAI dan HIDU, bahan2 tu masuk ke dalam badan kita melalui kulit dan hidung kita tu.
Akibatnya imun sistem kita terganggu.
Jadi bertukarlah kepada GET CLEAN Fresh Laundry, Basic H dan sebagainya tu.
Buka…

GEMUK itu DOSA ? Baca Dalil Ini...

Image
GEMUK.
Hadis di atas ada dalam Sahih al-Bukhari dan Muslim. Di bawah adalah teks daripada Sahih al-Bukhari.


Daripada Imran bin Hussain r.a, Nabi s.a.w bersabda:
"‏ خَيْرُ أُمَّتِي قَرْنِي ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ ثُمَّ الَّذِينَ يَلُونَهُمْ ‏"‏‏.‏ قَالَ عِمْرَانُ فَلاَ أَدْرِي أَذَكَرَ بَعْدَ قَرْنِهِ قَرْنَيْنِ أَوْ ثَلاَثًا ‏"‏ ثُمَّ إِنَّ بَعْدَكُمْ قَوْمًا يَشْهَدُونَ وَلاَ يُسْتَشْهَدُونَ، وَيَخُونُونَ وَلاَ يُؤْتَمَنُونَ، وَيَنْذُرُونَ وَلاَ يَفُونَ، وَيَظْهَرُ فِيهِمُ السِّمَنُ ‏"‏‏.‏
Sebaik-baik umat ku adalah kurun ku. Seterusnya yang mengikuti mereka, seterusnya yang mengikuti mereka. Imran berkata: Aku tidak tahu adakah baginda menyebutkan dua atau tiga kurun selepas kurunnya. (Baginda bersabda lagi): Sesungguhnya selepas kalian akan muncul kaum yang bersaksi tanpa diminta memberi persaksian, khianat dan tidak amanah, bernazar dan tidak menunaikannya, KEGEMUKAN akan terzahir daripada mereka. [Sahih al-Bukhari, Kitab Fadhail Ashab an-Nabiy, hadis no: 3650].

9 Vitamin Untuk SPERMA Lelaki

Image
CERITA KESUBURAN LELAKI
Antara point yang dibincangkan dalam kelas khas certified product trainer harituh ialah tentang kesuburan. Hahha, semuanya sibuk nak tahu macam mana nak dapat anak lelaki. Oh, ye semuanya bermula  dari bapa, sebab bapa yang bawak chromose Y, barulah boleh dapat anak lelaki. Tapi, macam mana nak dapat anak lelaki tuh, adalah teknik dia, tapi paling penting tuh ialah sperma dia. Kesihatan sperma tuh yang penting, tak kisahlah lelaki ke perempuan.  So , tadi bila baca balik pasal vitamin untuk sperma, bolehlah aku cakap, sperma perlukan 3 perkara nih kalau nak sampai ke ovum


1. SPERMATOGENESIS  peringkat ni aku rasa ramai yang tak pernah dengar, ataupun ramai terlepas pandang. Ini peringkat paling penting, iaitu penghasilan sperma tuh sendiri. Penghasilan sperma nih, ko kena ambil vitamin.
ZINK - zink ni antara paling penting untuk kesuburan lelaki.  Sebabnya zink ni pastikan spermatogenesis nih berlaku dengan cantik, sebabnya ianya berlaku bila sel dipecahkan. Ambil …

Selamat Ke Vitamin Yang Korang Makan ?

Image
SEKARANG AKU MAKAN SHAKLEE OKLAH, LAGI 20 TAHUN AGAK- AGAK SELAMAT TAK ?

Macam macam produk kat luar sana yang menawarkan kesihatan kepada penggunanya. Oklah, nak cakap selamat, memang selamat, siap ada testimonial. Tapi, macam mana tetiba pulak orang tanya. " Bang, kalau aku continue makan Shaklee ni sampai 20 tahun lebih, kau boleh jamin tak aku akan sihat ? " Jawapan saya senang. Ajal kau aku tak tahu, tapi ikut kajian,  makan shaklee untuk jangka masa panjang memang bagus. Member tanya, ada bukti ke ? Aku senang jawab, ye memang ada bukti, dan kajian ni dinamakan, Landmark Study Shaklee.

DR. GLADYS BLOCK APPROACH SHAKLEE

Kisah ni dimulakan bila, seorang pekerja  shaklee, saintis shaklee bernama Lyna Zainulia (bukan nama sebenar) telah membuat keputusan untuk berhenti dari kerja shaklee dan sambung buat research, nak sambung phd.  Jadi dia pilih untuk sambung research di bawah team Dr Gladys Block dari University of Berkele, California. Nampaknya, bila Gladys Block tahu lyn…

Sakit Tumit Tiada Lagi

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 14: PUAN ARBAYIAH MOHD NOH
.[SAKIT TUMIT SEMBUH & BACAAN DARAH TINGGI MENURUN SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.Assalamualaikum..
Nama saya Arbayiah Binti Mohd Noh dan berumur 53 tahun. Saya seorang suri rumah dan kini menetap di Selangor serta mempunyai 5 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengamalkan Vivix kerana masalah darah tinggi, sakit tumit dan cepat penat.
.Saya pernah mencuba pelbagai suplemen, berjumpa doktor dan membeli produk lain seperti Jus Nusantara, Jus dari produk Zhulian dan macam-macam lagi. Doktor juga membekalkan ubat-ubatan setiap kali selepas check up.
.Saya mula mengenali Shaklee melalui phamplet yang dibawa pulang oleh anak saya, Nurliyana. Beliau merupakan seorang pengedar Shaklee. Saya juga turut membuat pembacaan di Internet untuk mengetahui kandungan Vivix serta membaca testimoni-testimoni di Internet.
.Saya mengambil 1 sudu teh Vivix setiap pagi. Selain Vivix, saya turun mengambil Ostematrix setiap h…

Luka Bersalin CZER SEMBUH ?

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA
.[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banya…

Nak beli Asid Folik? Baca ini Dulu.Tips Memilih Asid Folik yang TERBAIK

Image
Ramai wanita hamil tidak menyedari kepentingan asid folik sebelum hamil sedangkan ianya sangat penting untuk pertumbuhan janin yang bakal dikandung.
Kebanyakan wanita mengetahui tentang kewujudan suplemen asid folic hanya selepas disahkan hamil. Padahal pil berkenaan sangat digalakkan untuk dijadikan sebahagian daripada amalan pemakanan harian antara 3 hingga 6 bulan sebelum hamil.

1.Apa itu Asid Folik? Folic (Foh-lik) asid adalah vitamin B. Ia membantu badan membuat sel-sel baru yang sihat. “Asid folic” dan “folat” bermaksud perkara yang sama. Asid folicadalah satu bentuk buatan manusia folat. Folat didapati secara semula jadi dalam sesetengah makanan. Kebanyakan wanita tidak mendapatkan semua asid folik yang diperlukan melalui makanan sahaja. 2.Siapa yang memerlukan Asid Folik Semua orang memerlukan asid folik. Tetapi asid folik adalah sangat penting bagiwanita yang mampu untuk hamil. Apabila seorang perempuan mengeluarkan asid folik yang mencukupi dalam badan sebelum dan semasa me…

Rasa Sakit Badan HILANG Lepas Minum Jus Anggur

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 16: WAN ZAINAB
.[SAKIT DAN LENGUH-LENGUH BADAN HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.Assalamualaikum.Saya Wan Zainab Bt. Wan Muhammad berusia 29 tahun. Mempunyai 2 orang cahaya mata lelaki. Saya suri rumahtangga yang bekerja dari rumah. Saya merupakan ibu yang aktif dan sibuk dengan aktiviti luar.
.Selepas melahirkan anak kedua, saya mengalami masalah sakit pinggang, lenguh-lenguh, sakit belakang dan kerap letih. Situasi ini saya sedar sewaktu anak kedua berusia 7 bulan. Anak sulung pula jenis yang aktif. Tambahan pula sekarang anak kedua dah berusia 1 tahun. Adik dan abang sama-sama aktif.
.Saya rasa hari-hari ingin diurut belakang badan. Memang rasa tak selesa bahagian belakang. Waktu tidur, saya alaskan bantal pada bahagian belakang. Selain sakit belakang, kaki juga sering sakit terutamanya pada bahagian buku lali. Suamilah yang selalu jadi tukang urut tak berbayar.
.Sehinggakan saya rasa ingin jumpa doktor, risau jugak kalau bahagian belakan…

Berpantang Cara Sihat

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 19: NOR SHAHIZAN RAHIMI
.[PENGALAMAN TERINDAH BERPANTANG BERSAMA VIVIX SHAKLEE]
.Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nor Shahizan Rahimi Bt. Mohd Saad lebih senang dengan panggilan Yan. Sedikit perkongsian yang bakal di terjemahkan dalam sebuah penulisan ini bukanlah satu omongan kosong tapi satu perkongsian yang memberi manfaat extra pada diri saya. Syukur Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik. Sejak lahir saya jarang sakit. Mungkin itu salah satu sebab mengapa saya kurang kesedaran untuk mengambil sebarang vitamin secara rutin. Suka-suka ambil. Terlupa, maka jadilah vitamin itu bagai tukun tiruan. Lebih menyedihkan apabila “tukun tiruan” luput tarikh begitu sahaja.
.    Shaklee bukanlah satu jenama asing bagi saya kerana saya sering terbaca tentang kebaikan-kebaikan setiap vitaminnya. Dek kerana tabiat yang tidak disiplin untuk mengamalkan vitamin maka segala kebaikan itu bagai angin lalu. Namun, masa berganjak dan usia juga mening…

Jus Sihat Untuk MATA

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 17: HAFZA AIEN
.[MATA SIHAT TERPELIHARA DENGAN VIVIX]
.Assalammualaikum...saya Hafzazuraein a.k.a Hafza Aein..Kalau anda masih ingat lagi..saya pernah tuliskan kisah suami saya yang menghidapi stroke pendarahan sehingga menyebabkan masalah pertuturan..
.Dan mungkin tamai yang tak menyangka suami saya sekarang makin beransur pulih dari masalah itu..Alhamdulillah saya bersyukur sangat-sangat kepada Allah s.w.t, keluarga dan juga rakan2 yang lain..
.Tapi kali ni saya nak share sikit pasal suami saya juga...yang dah consume dengan Vivix lebih setahun..untuk bantu atasi masalah stroke beliau..
.Kebiasaanya, orang stroke ini mempunyai masalah mata kan.. Kadang-kadang sukar untuk melihat...akibat dari sel-sel yang dah mati di otak mereka.. Begitu juga dengan suami saya..
.Pada mulanya, beliau hanya menghadapi masalah pertuturan..Tapi tidak diketahui juga menghadapi masalah mata..mungkin sebab silau..atau pun masalah saraf pada mata..
.Kami dapat…

Cara Mudah Rawat ULSER

Image
Kesakitan teramat sehingga kadang kala sukar menguyah makanan atau berkomunikasi pasti menyebabkan emosi seseorang itu terganggu.Ulser di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah individu kerana sesiapa saja tidak mengira jantina dan usia boleh mengalami ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan untuk tempoh lama, faktor penyebab masih tidak dikenal pasti. Ada beberapa kajian perubatan menyatakan tekanan atau kecederaan antara punca ulser.Ada pula berpendapat beberapa makanan seperti sitrus atau buah-buahan berasid boleh mengakibatkan ulser atau menjadikannya lebih teruk.Dalam pada itu, berus gigi yang tidak bersesuaian atau berkualiti kadangkala boleh menjadi penyebab ulser.Apabila berlaku ulser, seseorang mengalami beberapa tanda seperti bengkak kecil yang pedih pada bahagian mulut terutama di sekitar lidah, dinding mulut, lelangit atau tekak. Bengkak terbabit berwarna keputih-putihan atau k…

Kanser Stage 4 PULIH ?

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX) . TESTIMONI 18: SAADIAH ARBAIN. [ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX] Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. 


PETANDA SAKIT KANSER Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. 
Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik. 
Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. 
Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri. 
Setelah beberapa hari dapa…

Kenapa Suri Rumah Perlukan Omega Guard

Image
KENAPA WAHM (sesiapa je pun sebenarnya...) PERLUKAN OMEGA GUARD?Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak2 yg superbizi nih.1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN. Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.4. T…