Wednesday, June 29, 2016

BERJAYA HAMIL DENGAN VIVIX, SELEPAS 5 TAHUN MENCUBA ! !


Disebabkan harini ramai sangat yang bertanyakan SET KESUBURAN SHAKLEE, so saya nak kongsi testimoni daripada customer  yang berjaya HAMIL selepas amalkan VIVIX
Ahamdulillah

Untuk yang ada masalah seperti :

✔PCOS
✔SPERMA COUNT TAK CUKUP
✔PERIOD TAK REGULAR
✔SENGGUGUT
✔MEROKOK
✔CYST
✔FIBROID

Yang menggangu kesuburan tubuh badan anda, sila dapatkan VIVIX Shaklee sebagai iktiar meningkatkan kesuburan anda.


MEI 2016 (MUSIM KEDUA) TESTIMONI 16: HAIRUS IZMAN [ BERAT BADAN TURUN SEBANYAK 5.9KG SELEPAS AMALKAN SET DETOKS SHAKLEE ] . Saya Hairus. Saya ada masalah backpain yang agak teruk. Pada tahun 2011, saya mengalami sakit yang paling dasyat hingga saya tak boleh berdiri dan telah menjalani surgery untuk masalah backpain saya ni. Doktor nasihatkan saya untuk buat fisio dan juga turunkan berat badan.

.detox shaklee

Monday, June 27, 2016

Itulah prinsip abg joe bila nak makan shaklee, semua vitamin kalau pergi mana mana mesti bawak, sampai ada yang hilang, tertinggal, dan jugak habis masa balik kampung. 



Seminggu sahaja lagi kita bakal bertemu Syawal. Bila berpuasa sebulan di bulan Ramadan kita berjaya menurunkan paras kolesterol, darah tinggi malah berat badan juga turun. Bila masuk Syawal sebulan menghadiri rumah terbuka sana sini, semuanya makin naik.  Begitu juga dengan tahap kolesterol kita. Tidak dinafikan makanan juadah hari raya di malaysia majoriti tinggi dengan minyak, lemak. penyumbang kepada kenaikkan kolestrol



Orang kata ni penyakit orang kaya. Memang Malaysia ni banyak orang kaya. Dikatakan lebih kurang 6 juta rakyat Malaysia mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.

Tapi, kolestrol tinggi bukan 100% sumbernya datang dari pemakanan (diet). Cuma umumnya rakyat Malaysia ni banyak kolestrol tinggi disebabkan pemakanan.



Faktor Boleh Control


Diet pemakanan 

Banyak makan makanan tinggi lemak dan lemak tepu


Kurang senaman 


Jarang bersenam boleh membuatkan tubuh semakin lemah dan fungsi kerja organ tubuh tidak optimal. Bersenamlah sekurang kurangnya 2-3 kali seminggu selama 30 minit setiap sesi. Senaman yang teratur dan sesuai dengan kemampuan dapat membantu menurunkan kadar kolestrol jahat dan meningkatkan kolestrol baik.


Merokok 


Rokok mengandungi bahan kimia berbahaya yang boleh mempengaruhi sistem kardiovaskular dalam pelbagai cara termasuk dengan mempercepatkan kerosakan pada jantung. Kajian menunjukkan merokok meningkatkan kadar kolestrol jahat dalam darah dan membunuh kolestrol baik. [1]


Berat badan berlebihan 


Berat badan yang berlebihan menyimpan lemak dan kalori berlebihan di dalam tubuh.



Tahap Kolesterol saya ok ke?


* Terdapat dua jenis kolesterol: Low-density lipoprotein (LDL) dan High-density lipoprotein (HDL). Tahap LDL yang tinggi tidak baik untuk tubuh, sebaliknya, tahap HDL yang tinggi pula baik untuk badan. Tahap kedua-dua kolesterol ini perlulah seimbang mengikut keperluan tubuh.

* Jika tahap kolesterol keseluruhan tinggi disebabkan kandungan LDL yang berlebihan, anda berhadapan lebih risiko penyakit jantung atau strok.

* Tahap kolesterol keseluruhan:
Kurang 200 – tahap terbaik.
200 to 239 – tahap sempadan tinggi
240 atau lebih – bermakna anda berisiko tinggi untuk menghidapi penyakit jantung.

* Tahap kolesterol LDL:
Bawah 100 – ideal bagi mereka yang berisiko tinggi menghidap penyakit jantung.
100 to 129 – menghampiri optimal.
130 to 159 – sempadan tinggi.
160 atau lebih – bermakna anda berisiko tinggi untuk menghidapi penyakit jantung.

* Tahap kolesterol HDL:
Kurang daripada 40 – bermakna anda lebih berisiko menghidapi penyakit jantung.
60 atau lebih – amat kurang berisiko menghidapi penyakit jantung.

Kesimpulannya, LDL : 100 – 130, HDL : 40 – 60


Kan BEST kalau ada Kolesterol Blocker kan. Sebelum makanan yang ada kolesterol masuk, kolesterol blocker akan halang kolesterol masuk ke salur darah


Kolesterol Blocker





Bagaimana Fisoterol dalam Phytocol Shaklee berfungsi?



Fisoterol secara strukturnya adalah sama dengan kolestrol dan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan di dalam usus justeru meninggalkan kolestrol. Ini bermaksud, lebih banyak fisoterol yang dimiliki tubuh anda, lebih kurang kolestrol yang diserap didalam badan! Anda juga berpeluang menurunkan paras kolestrol LDL anda dengan pengambilan fisoterol.

Betul ke berkesan menurunkan kolesterol ?







Nak cuba kolesterol blocker ni?

Adakah anda juga mengalami masalah kolesterol tinggi ? Jika dibiarkan ianya akan mendatangkan pelbagai penyakit kronik .Berapakah kos rawatan yang harus anda keluarkan bagi mengatasi masalah tersebut? Kos perubatan tidak murah. Nilai kesihatan itu lebih utama. Jika anda anda mengalami masalah  ini, segera dapatkan vitamin diatas bagi membantu anda mengatasi masalah tersebut. Hubungi saya segera untuk info & konsultasi lebih lanjut.

Ainul Mustafa
Shaklee Certified Product Trainer

SMS / Call / Whatsapp:
013-3612717

Email:
ainulfadzilah@gmail.com

Pengedar Shaklee Area : Shah Alam, Klang, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Putra Heights, Petaling Jaya, Subang Jaya, Universiti Malaya (UM), Menara TM, Bangsar






Saturday, June 25, 2016

Nak dijadikan cerita, masa kami pergi travel supermom ke Jogja, kawan kami ada sorang tu masih lagi ada demam campak, jadi kami sentiasa beringat, takut berjangkit, sambil makan vitamin, kami anak beranak setiap kali sampai hotel, mesti cuci badan dengan basic H nih, Alhamdulillah, kami semua ok tak berjangkit, tapi geng lain ada yang balik demam.


basic-H shaklee
3 vitamin ni memang sempoi, satu ESP, satu PD, satu Meal Shakes. Hhahaha, ini abg joe edit baik punya, nasib baik ada gambar kat bawah nih. Tapi cerita ni bukan nak cerita posing nih, tapi pasal khasiat dan kebaikan set 3M nih, eh 3 GEMS,


masa puasa

Thursday, June 23, 2016

Puan Hafza Aein telah diduga Allah SWT pada April 2014 di mana suami tercinta telah diserang penyakit strok @ angin ahmar iaitu otak kiri suami membengkak dengan cepat atau dikategorikan sebagai strok pendarahan. Maka bermulalah cabaran dan dugaan seorang isteri untuk mencari penawar penyakit yang dihidapi oleh suami tercinta.

Pengalaman yang dikongsikan bersama ini adalah untuk kebaikan bersama dalam ikhtiar mencari rawatan @ penawar yang sesuai sekiranya ada ahli keluarga atau rakan yang mengalami strok.


Daripada video dan juga gambar yang dikongsi kita boleh lihat banyak sangat perkembangan positif yang dialami oleh suami Puan Hafza Aein. Akibat dari serangan strok ini suami Puan Hafza mengalami masalah pertuturan serta lumpuh anggota sebelah kanan. Selepas ikhtiar dengan Vivix, suami Puan Hafza sekarang sudah boleh bercakap dan percakapan juga sudah semakin jelas dan dapat difahami. Selain itu suami Puan Hafza juga sudah boleh berjalan tanpa bantuan tongkat.

Saya sangat kagumi dengan semangat dan kesungguhan Puan Hafza dalam menghadapi dugaan ini untuk merawat suami tersayang sehingga pulih sepenuhnya.

Diharap dengan perkongsian ini dapatlah membantu sesiapa di luar sana yang mengalami menyakit strok @ angin ahmar untuk berikhtiar dengan vivix shaklee. Sesungguhnya kesembuhan itu datang dari Allah tapi manusia perlu ikhtiar, Insya Allah.





SUAMI DAN STROKE

Suami adalah orang yang paling penting dan tunggak dalam keluarga..Tapi bagaimana pula bile tetiba suami menghadapi masalah kesihatan..Memang menjadi kesukaran untuk melakukan sesuatu...

Begitu juga dengan diri saya sendiri, suami yang sebelum nie menjadi tunggak keluarga tetiba disahkan stroke..Allah..Hanya Dia sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu..Kejadian berlaku tahun 2014, dan saya ketika itu hamil 7bulan...anak ke-3 kami...

Bile doktor mengesahkan, ada pendarahan otak dikepala dan perlu melakukan pembedahan..untuk menyelamatkan nyawa suami...Saya hanya bersetuju sahaja..Walaupun saya tahu risiko yang bakal dihadapi kerana pembedahan suami adalah pembedahan major...

Hampir 4jam saya menunggu diluar bilik pembedahan, Alhamdulillah suami selamat menjalani pembedahan...Dan ditempatkan di ICU...Sepanjang suami berada di ICU, pemantauan dari doktor dan nurse sangat2 terbaik..Sehinggalah doktor memberitahu saya yang suami kemungkinan menghadapi masalah lain...

Doktor memberitahu saya yang suami akan mengalami masalah lain kerana sel-sel otak kiri telah mati dan kemungkinan menghadapi masalah

* tidak mengingati siapa diri dia dan keluarga
* dapat mengingati tetapi cepat lupa
* masalah pertuturan..

Allah...runtun hati nie bile doktor bagitahu saya macam tu..Tapi bila dia dah sedar..Alhamdulillah..2 dari masalah itu dia dapat mengingati sapa diri dia dan keluarga..Dan hanya masalah pertuturan sahaja yang dihadapinya..

Saya bertekad untuk memberikan VIVIX kepada suami kerana saya tahu yang VIVIX boleh membantu menghidupkan sel-sel DNA terutama sel-sel di otak..Jadi saya pun memberikan satu sudu sehari untuk dia minum..

Alhamdulillah..setelah hampir 2 tahun saya berikan VIVIX..masalah pertuturan suami semakin pulih..Dan doktor pun puji semakin baik pertuturan dia walaupun masih lagi dalam pembelajaran...

Dan sekarang saya berikan pula Omega Guard untuk bantu tingkatkan iQ dia...Alhamdulillah Shaklee dah banyak bantu keluarga kami...





Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?






Cara 1



Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan





Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



AinulMustafa


Email: ainulfadzilah@gmail.com

Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



Wednesday, June 22, 2016

Salam sejahtera semua, korang nak tips bibir menawan ke ? hahaha, ini ada saya tengok akacan sekarang dah lawo dah, dulu dia pakai spek mata, macam makcik tua, hahaha, nak tengok gaya tahun ni, dah cantik bibir menawan. Kalau nak tahu, dia makan apa ? dia makan vivix dan shaklee lainlah. Sekarang dia dah dapat baby putri irene. Bak kata Farah Wahida, orang makan shaklee ni, makin lama makin muda, oh tidak. hahaha. 


vivix shaklee
Alhamdulillah, tahun ni kita puasa lagi, manfaatkan bulan Ramadan ini dengan amalan mulia, nak dapat banyak ganjaran. Jadi, sepanjang bulan Ramadan, takkanlah nak lembik-lembik nak buat amalan nanti  . Lagilah yang kerja kat ofis, kerja kat site, kerja kat luar. Jadi jom tengok sikit produk apa bagus untuk sahur yang sihat. Kat bawah ni senang ambil kalau korang lambat bangun sahur tak sempat nak masak.


sahur cergas


Makan macam-macam tapi sistem percernaan tidak berfungsi dengan baik, hasilnya toksin berkumpul dalam tubuh. Bayangkan jika berada lama dalam tubuh, toksin atau racun inilah yang merosakkan fungsi sel dalam badan.



Toksin atau racun dalam tubuh ini sebenarnya bukan hanya melalui pemakanan tapi juga kesan pengambilan ubat-ubatan, udara kotor, radiasi, dehidrasi dan amalan gaya hidup tidak sihat seperti merokok.

Tapi apa yang menakutkan tak ramai tahu bahawa tubuh mereka sebenarnya penuh dengan toksin atau racun. Jika dibiarkan mampu membahayakan organ penting tubuh terutamanya ginjal yang berfungsi menyaring racun dalam tubuh. Sebelum terlambat ada baiknya kita semak tanda-tanda tubuh yang penuh toksin.

1. Sering rasa letih- walau pun cukup tidur tapi anda tetap rasa mengantuk dan kurang bertenaga.


2. Berat badan sukar turun - sudah bersenam sudah, makan pun dikawal tapi berat badan tak juga kurang.

3. Mulut berbau - walau pun sudah memberus gigi, berkumur dan makan gula-gula getah tapi mulut masih berbau. Bau mulut memang ada kaitan dengan masalah pencernaan yang mengganggu proses penyingkiran toksin dari tubuh.

4. Sembelit - usus menyingkirkan banyak racun setiap hari dari tubuh kita. Tapi ketika sembelit, tubuh menyimpan semua racun tersebut, yang akan memberi kesan negatif pada kesihatan. Sembelit ini akan menyebabkan sakit kepala, lenguh badan dan keletihan.

5. Daya ingatan dan tumpuan yang lemah - selain itu anda juga kerap rasa cemas.

6. Alahan dan masalah sinus - ini kerana sistem imun yang lemah. Boleh jadi juga anda jadi sensitif kepada bau terutama wangian.

7. Masalah kulit - jerawat, ruam, dan masalah kulit lainnya mungkin menandakan tubuh anda banyak toksin. Awas juga jika mata bengkak atau mengalami psoriasis. Ia boleh jadi tanda bahawa kandungan racun dalam tubuh sudah terlalu banyak.

Kaedah Keluarkan Toksin Dari Tubuh Cara Semula Jadi

Jawapannya adalah detoksifikasi atau detoks iaitu proses pembuangan racun dari dalam tubuh. Ada pelbagai jenis detoks yang boleh anda amalkan.

1. Detoks dengan jus buah atau sayuran
Antaranya adalah menggunakan epal, anggur, belimbing, oren, tomato, nanas, kubis, brokoli, lemon dan timun.


2. Detoks Air
Minum banyak air putih selain merendamkan kami dengan air, mandi dengan air panas dan juga sejuk.


3. Puasa
Sudah diketahui puasa memang satu cara terbaik untuk membuang racun dari tubuh.


4. Bekam
Boleh juga mencuba rawatan bekam yang menyedut darah kotor dari beberapa bahagian tubuh.


Bagi yang sudah mengalami tanda-tanda di atas pastikan anda mengambil tindakan sebelum penyakit menyerang.


Tuesday, June 21, 2016

Saya bersama orang yang dah lama makan shaklee , haji Roslan Ghazali, sewaktu ini kami berlakon teknik coaching menggunakan KOMIK, hahaha, katanya baca komik ni bagus, melukis lagilah bagus, banyak duit dapat. Tapi bukan aku nak cerita pasal komik, tapi cerita pasal megadose vitamin shaklee.


shaklee selamat
Selalu vitamin Alfalfa Complex shaklee ni sangat terkenal dikalangan kaum ibu, ye, kaum ibu yang ada masalah tentang jumlah susu, lagi lagi nak susukan anak. Antara yang terbaik, masa berpantang tentu sekali mengambil khasiat raja segala tumbuhan. Lepas ambil bersama protein ESP, jawabnya semua nak tunjuk hasil perahan, sampai tak muat peti ais pun ada. Gila banyak stok EBM.


lelaki sihat kacak

Monday, June 20, 2016

Pada october 2013, buat julung kalinya, Shaklee Malaysia melancarkan sistem online. Hoo, apa tuh online ? Online ini maknanya, semua maklumat, berkaitan rangkaian business kita boleh dilihat terus di depan komputer atau smartphone. Sebelum ini, maklumat rangkaian kita hanya boleh diakses di pejabat shaklee atau di cawangan, itu pun sebelum pukul 7 malam, waktu closing.


senang buat business online

Friday, June 17, 2016

Thursday, June 16, 2016

KUASA MEMBUANG MENINGKAT 4 KALI GANDA !!! Cerita nya sebab saya rasa sukar sangat nak bangun pagi, sebab biasalah masa bulan puasa nih, banyak gila juadah, jadi makan biasalah tak terkawal. Puan Ainul Fadzilah Mustafa pulak banyak dapat jemputan berbuka puasa di luar, jadi sebagai lelaki yang kacak lagi penyayang kenalah ikut, amek gambar, tak boleh dielakan makanan macam-macam ada, rugi tak try semua, walaupun tak larat .


herb-lax shaklee

Wednesday, June 15, 2016

Tuesday, June 14, 2016


Pada July 2002... Bermula mimpi ngeri Danial Loo dan keluarga nya

Ada masalah dengan buah pinggang

Went for operation but was not successful

Buang air kecil tapi darah je keluar, tak mampu bergerak, sakit kepala

Doktor diagnos Danial Loo dengan Systemic Lupus Erythematosis at Stage 4 dan mengalami masalah

-Kidney failure
-Heart swollen
-Damage liver

Parents spent all savings, sold car, credit card debts for his treatment

Mula jaga pemakanan dan ambil supplement Shaklee.

Selepas setahun pulih dari SLE. Penyakit yang jarang2 sembuh.

Buat bisnes kerana mahukan orang lain yang suffer penyakit seperti dia untuk sihat juga

Menjalani Kehidupan penuh kepayahan kesakitan.

Disahkan tidak dapat memberikan zuriat

Tp,kuasa Allah Jugak yang beri kehidupan baru.

Kini mempunyai sorang bayi perempuan yang comel...

Kesihatan adalah NYAWA..


Master Law Chu Hian bekas pengacara NTV7 dan bekas pesakit Kanser

Beliau kini aktif membantu komuniti lebih positif dan sihat dengan Shaklee.11 tahun sihat kini dengan izinNya






My love story with Shaklee began with 10 tablets of Alfalfa, and I am exteremely grateful to Master Andrew Pang, my Upline, who introduced me to the wonderful world of Shaklee products, as well as giving me the opportunity to develop my inner potentials and to help those who wish to succeed in life.

I met shaklee one year after my chemotherapy. Yes, I am a cancer survivor. In early December 2003, I was diagnosed with lung tumor, and to be exact, Germ-cell Tumor.

The news came as terrible blow to all aspects in my life because I never expected I would ever be diagnosed as a cancer patient. The most challenging part of being a cancer patient is the treatment itself. I went through a three-month chemotherapy regime. Trust me, it was hell! My worst nightmare was vomiting itself. Whatever went to my stomach, would be vomited in no time, and the trauma always ended with vomiting blood.

Since then, I became a pure vegan, which means in my diet, there are no meat, no eggs, no milk, no garlic ( except Shaklee Garlic Complex ) , and no onions. Before I met Shaklee, I was really thin and haggard, and everyone advised me against being vegan, but from my reading and my personal experience with patients, I realize that being a vegan is best for my health condition was not very satisfactory.

Everything changed after Shaklee came into my life in July this year. The best proof was my recent medical check-up results. After taking Shakleefor about four months, I went for my every-six-month-once medical check-up. I was ‘overenjoyed” to find out that “report card” is PERFECT! People always like to ask me, “What Shaklee products do you take”? And my answer is always, “Everything!” In Fact, its really EVERYTHING, because it is from supplements to skincare and hair care, and to all household products, I Shaklee-ize my life.

However, when i first started taking Shaklee, I experienced healing crisis – I coughed till my lungs exploded! With my trust and confidence inShaklee products and my own immune system, I continued. And now, I begin to enjoy time, health and financial freedom.

Again, I am exteremely grateful to Dr. Shaklee for giving the world the best, and for allowing me to really enjoy freedom in life. Thank you, I love you, Dr Shaklee! And I love my parents for all the wonderful things they give me all my life.





Monday, June 13, 2016

Salam sejahtera semua, yang ni tetiba masuk tulis untuk blog Shaklee pulak, oklah kali ini aku direct je nak cerita pasal kalsium, kenapa penting sangat untuk tubuh kita nih, tapi kat atas nih, saje aku nak cerita kat korang pasal kalsium nih, kalau tak ambil masa mengandung, eh , bukan aku mengandung, bini mengandunglah, hahaha. Ok, ni sembang sembang kosong je, hehehe. Ni orang duk tanya , so aku jawablah ikut kemampuan otak.


kalsium untuk wanita pregnant

Sunday, June 12, 2016

Paras kolesterol 9.6 juta rakyat Malaysia tinggi- Hampir 20 juta rakyat dalam kalangan penduduk berumur 18 tahun dan ke atas di negara ini mengalami risiko penyakit tidak berjangkit berdasarkan Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2015 (NHMS)



Set kulit Shaklee membantu dengan cara


1. Baikpulih Sel - Sel rosak menyebabkan kulit luaran mudah untuk jerawat tumbuh atau juga parut yang susah untuk nak hilang,Jadi,Esp sangat penting untuk dapatkan skin yang elok.

2. Bina Collagen - Paling penting badan kita tak mampu nak hasilkan kolagen sendiri,jadi adalah sgt penting korang ambil vita c untuk cerahkan skin,matikan punca jerawat dr dalam,bebas dari resdung dan kulit jadi makin flawless

3. Muka berminyak - Lebih banyak sebum minyak , lagi mudah kulit ditumbuhi jerawat dan juga liang pori menjadi besar.So,Vita E menbantu untuk mengurangkan masalah ni dan menjadikan kulit lebih sekata dan bebas parut




Saturday, June 11, 2016

Alhamdulillah, hari ni nak share sikit pasal perubahan badan kita bila masuk ramadhan nih, jangan tak tahu pulak, kalau korang rasa tetiba masa ramadhan sakit kepala, selsema, sakit perut, sakit itu ini, maknanya korang mengalami perubahan drastik, ikut beberapa fasa. boleh baca tips di bawah ini.


badan rasa tak sihat masa ramadhan

Thursday, June 9, 2016

Betul ke ambil suntikan epidural akan menyebabkan kita sakit belakang? ternampak komen komen negatif di facebook yang menyatakan epidural menyebabkan mereka sakit pinggang bertahun tahun



Suntikan epidural ni suatu bentuk ubat tahan sakit atau painkiller jugak yang diberikan kepada ibu-ibu bersalin yang tidak inginkan rasa kesakitan ketika bersalin. Ia disuntik ke saraf di kawasan tulang belakang bawah bagi membolehkan ibu bersalin berasa kebas di kawasan bawah suntikan sepanjang proses melahirkan anak. Suntikan epidural ni biasa digunakan samada dalam kelahiran normal atau pun kelahiran secara pembedahan cesarean (C-Section).  webMD.com



kesan buruk epidural?

1. Ibu mengalami sakit belakang dalam jangka masa yang tertentu, ada yang sehingga berbulan-bulan lamanya selepas bersalin
2. Ibu berasa gatal-gatal, loya & muntah-muntah
3. Ibu mengalami tekanan darah yang rendah
4. Ibu sukar membuang air kecil selepas bersalin
5. Ibu mengalami sakit kepala yang teruk termasuklah sakit leher & migraine yang berkemungkinan berlaku sekitar 3 bulan selepas bersalin
6. Demam yang dialami oleh ibu & bayi yang dilahirkan (bagi suntikan epidural yang diberi lebih dari 5 jam)

Benarkah epidural menyebabkan sakit pinggang? 


Pengalaman saya 2 kali bersalin dan pernah merasai bersalin secara czer dan normal dengan epidural. Alhamdulillah tiada masalah untuk kesan efek yang dinyatakan di atas. Saya yakin bila kita cukup nutrisi terutama kalsium, badan kita akan lebih cergas, bertenaga selepas bersalin


Dia 6 tahun menderita sakit akibat epidural dan akhirnya berjaya sembuh bila mengambil vivix. Jadi betul la bila kita cukup nutrisi badan akan lebih sihat




Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?



Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan



Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Jawapan mudah untuk kita tak tahan masa puasa ? Ialah korang boleh ambil kafein. Antara yang best ,  ialah, korang rasa tak mengantuk, walaupun kekadang ada penat, tapi aku try ambil Cinch Energy Tea Mix Shaklee, Alhamdulillah, memang best, 2 hari try semalam, dari bangun sahur, sampailah ke berbuka, oklah, takdalah nak tidur macam first day, sebab badan baru nak puasa. Ok, Itu je jawapan dia.  Tapi bab Kafein nih, tentu ramai yang tertanya, bagus ke ambil kafein ? Boleh ke minum kopi, hmm. Ni aku buat study sikit, harap bermanfaat untuk korang.


letih puasa

Vivix untuk menurunkan darah tinggi


Macammana vivix bekerja?

Resveratrol dalam vivix juga membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme.

ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku.

Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.




Testimoni Terbaik VIVIX:

Syukur Alhamdulillah, dengan pengambilan VIVIX yang konsisten, perubahan positif pada ibu beliau. Bacaan 200+ tak pernah turun sebelum ni. Kalau dulu asyik baring, termenung dan diam, kini dah boleh bergurau senda dengan cucu dan ayah. Paling penting tak terperap lagi dalam bilik.

Anda sayangkan ibubapa anda, hadiahkan mereka sebotol VIVIX untuk jaga kesihatan luaran dan dalaman. Penting untuk kesihatan mereka untuk jalani kehidupan di hari tua mereka. Bila mereka sihat, hati kita senang. Best, sebab ada anti aging, balik kampung tengok mak ayah nampak muda, diri sendiri pasti cemburu.





Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

VIVIX UNTUK PESAKIT DIABETES/KENCING MANIS


Diabetes lazimnya terjadi disebabkan oleh RINTANGAN INSULIN di mana membran sel telah ROSAK menyebabkan reseptor insulin tak sensitif terhadap insulin
Apabila binaan asas dlm badan kita rosak tak normal, inilah jadi punca badan kita sakit

Jadi pengambilan vivix membantu dlm memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”)

Dan juga membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Malah bila konsisten amik vivix dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.




Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Wednesday, June 8, 2016



Assalamualaikum. Alhamdulillah Ramadhan bulan yang kita nanti kan telah tiba. Syukur kerana kita diberi peluang oleh ALLAH untuk bertemu dengan bulan Ramadhan lagi tahun ini

Tiba sahaja Ramadhan, ibu menyusu khususnya sering gusar takut akan produksi susu ibu. 

"cukup kah untuk anak nanti "

" bolehkah aku berpuasa dan menyusukan anak? "

" kenapa susu dipump sikit "

" bagaimana mahu tingkatkan susu ibu? "







Memetik artikel Ramadhan dan Penyusuan Ibu dari laman web IKIM:



"Penyelidikan yang dijalankan di Amerika Syarikat juga menunjukkan tiada kesan yang signifikan terhadap pengurangan susu ibu semasa berpuasa di bulan Ramadhan.



Badan wanita yang menyusukan bayi akan membuat beberapa penyesuaian metabolik semasa berpuasa untuk memastikan agar pengeluaran susu ibu tidak terganggu. Sungguh hebat penciptaan Allah. Penyusuan susu ibu digalakkan di dalam Islam dan dalam masa yang sama disyariatkan berpuasa dalam bulan Ramadhan."



Ianya normal jika kuantiti susu sedikit berkurang semasa bulan puasa kerana ibu tidak makan dan minum pada siang hari.


Pernah dengar frasa susu ibu custom made? Susu ibu akan terus dihasilkan seperti biasa bila ada demand yang berterusan dan komposisi susu ibu yang dihasilkan mengikut apa yang anda makan dan minum.



Nak tak jadi seperti mereka? Berpuasa pun susu tetap mencurah curah...















ESP :


Membekalkan sumber protein dan hormon di dalam badan, merupakan komponen utama di dalam susu ibu (protein), membantu pemyembuhan luka dengan pantas dan menyeluruh.

Vitalea :


Membekalkan 28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap, serta zat besi untuk kesihatan optimum.

Alfalfa Complex :


Kaya dengan nutrisi dan mineral, alfalfa membantu untuk membuang toksin. Ia membantu membanyakkan pengeluaran susu ibu, melegakan rasa kebas dan sakit sendi serta membantu untuk mengecutkan rahim.

Sustained Released Vit. C :


Tubuh kita akan kehilangan vitamin di dalam aktiviti seharian. Pengambilan Vit. C dengan pelepasan secara berperingkat akan membantu membekalkan antioksida, menguatkan antobodi badan, dan membekalkan vitamin C secara berperingkat kepada tubuh.


B Complex :


Menggalakkan metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat. Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan. Meningkatkan fungsi otak, terdiri daripada 8 vitamin B dengan acid folic, membantu mengurangkan depresi terutama sekali kepada ibu yang baru melahirkan, membantu menggalakkan sel darah merah serta menukarkan makanan kepada tenaga (mengelakkan kegemukan)

Ostematrix :


Membekalkan kalsium kepada ibu, melegakan saraf dan otot serta mengelakkan tekanan (ostematrix merupakan ‘natural tranquilizer’ yang dapat membuatkan kita tidur dengan lebih nyenyak), mengelakkan kerosakan gigi dan tulang reput.


Saya Sendiri Ibu Menyusukan Anak dan pengguna set menyusu Shaklee sejak tahun 2011 dan berjaya menyusukan anak pertama saya sehingga 3tahun 6bulan dan sekarang masih menyusukan anak kedua 1tahun 11 bulan. Saya sendiri ada pengalaman menyusukan anak saya ketika berpuasa.



Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar




Ainul Mustafa
Certified Product Trainer Shaklee ( ID 866453)
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar