Tuesday, May 31, 2016

MEI 2016 (MUSIM KEDUA) TESTIMONI 31: ROZILA RAMLI [ MASALAH HAID TIDAK TERATUR HILANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE ] Assalamualaikum. Nama saya Rozila bt Ramli,berumur 32 tahun & saya adalah pengguna tegar produk Shaklee. Bermacam-macam produk Shaklee telah saya gunakan seperti Alfafa, GLA, Omega, B-Complex, vitamin C, Vitalea dan kalau boleh disenaraikan semua laa. 


masalah haid wanita
Pada usia 26 tahun, Amelia tidak menyangka yang dia menghidap kanser rahim. Ia bermula apabila dia ingin mendapatkan rawatan kesuburan di hospital swasta disebabkan sukar hamil selepas lima tahun berkahwin.

Alangkah terkejutnya Amelia apabila selepas membuat pemeriksaan imbasan ultrabunyi, doktor mendapati terdapat perubahan pada bahagian dinding rahim yang menyebabkan dia terpaksa menjalani pemeriksaan biopsi iaitu pengambilan tisu rahim.

Memang benar seperti yang dijangka kerana terdapat sel kanser pada bahagian dinding rahim yang menyebabkan dia terpaksa menjalani rawatan. Mujur Amelia segera ke hospital kerana kanser masih berada pada tahap awal, jadi rawatan hanya menerusi ubat-ubatan dan bukannya pembedahan pembuangan rahim.


kanser rahim mudah di kesan
APRIL 2016 (MUSIM KEDUA) TESTIMONI 1: ASMIDA FAZELI. BEBAS DARI MASALAH JERAWAT DAN MASALAH KESIHATAN. Assalammualaikum...Hai nama saya Asmida, saya berumur 30 tahun, anak pertama dari lima orang adik beradik. Saya sudah berkahwin dan kini menetap di Alor Setar Kedah.


kesihatan jerawat

Monday, May 30, 2016

KURANGKAN KOLESTEROL DENGAN SHAKLEE

Dengan menjaga permakanan serta amalkan nutrisi yang lengkap, kolesterol dalam badan dapat dikawal dengan mengambil set kolesterol shaklee. Mengandungi beberapa vitamin yang bagus dan sangat membantu, dari segi jantung dan tekanan darah.


Sunday, May 29, 2016

BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE MEMBANTU ?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

  1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) - Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.
  2. Mengawal kepekatan gula dalam darah - Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.
  3. Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera - Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.
  4. Mencegah pembentukan protein AGE - Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Saturday, May 28, 2016

Potassium adalah mineral ketiga terbanyak dalam badan manusia. Kita tidak harus mengabaikan pengambilan potassium dalam diet harian kita. Selain dari bertindak sebagai electrolit, mineral ini diperlukan untuk mengekalkan jantung, otak, buah pinggang, tisu-tisu otot dan organ-organ penting yang lain dalam badan dalam keadaan baik. Potassium klorida ialah kelainan yang utama mineral ini. Potassium dan sodium menjalankan beberapa fungsi badan yang kritikal.


kepentingan potassium untuk kesihatan

Friday, May 27, 2016

KATA orang tua-tua, wanita perlu berpantang kerana proses mengandung dan bersalin menuntut tenaga dan perubahan yang bukan sedikit kepada organ tubuh.

Menurut Pakar Runding Obstetrik Ginekologi, Hospital Pakar Ampang Puteri, Dr. Fauziah Mohd Hassan, perubahan itu melibatkan organ-organ seperti organ reproduktif (vulva, faraj, servik, ovari dan rahim), tulang dan sendi-sendi terutama pada tulang belakang serta pelvis.

"Perubahan yang agak ketara juga berlaku pada kulit, muka dan perut ibu. Payu dara juga akan membengkak. Kulit di bahagian puting (areola) berwarna gelap.

"Berlaku juga perubahan pada sistem kardiovaskular (jantung), darah dan komponennya, pernafasan, perkumuhan buah pinggang, usus, penghadaman dan metabolisme," katanya kepada Kosmo!.

"Lazimnya, perubahan berlaku dengan cepat sejurus kelahiran. Sebagai contoh, saiz rahim yang begitu besar ketika hamil sembilan bulan akan terus mengecut ke paras bawah pusat dengan anggaran berat kira-kira 900 gram (saiz lima bulan hamil). Proses pengecutan ini menyebabkan kesakitan," katanya.


efek luka jahitan dalaman terbuka sakit teruk

Thursday, May 26, 2016

Bagi mendapatkan kesihatan yang optimum, satu kajian terkini mencadangkan supaya anda perlu berdiri lebih lama!.Ini berikutan kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik Australia itu mendapati, individu yang menghabiskan masa selama 11 jam atau lebih untuk duduk setiap hari memiliki 40 peratus risiko meninggal dunia lebih awal, tidak kira betapa aktifnya mereka sebelum ini.


duduk lama risiko meninggal dunia awal

Tuesday, May 24, 2016

Khasiat minyak zaitun memang diketahui ramai. Sejak turun-temurun lagi pakar-pakar perubatan, pemakanan dan kosmetik mengakui kebaikan pengambilan minyak zaitun dalam pemakanan seharian.

Pengambilan rutin minyak zaitun dipercayai dapat mengelak penyakit kardiovaskular, kanser, masalah penghadaman dan penuaan.

Ia juga diperakui berkhasiat untuk bayi dalam kandungan dan kanak-kanak yang sedang membesar.

Menurut pakar perubatan nuklear dan radiobiologi, Dr. Yahya R. Laleli, khasiat minyak zaitun telah diperakui dan disahkan menerusi pelbagai kajian di seluruh dunia.

Pengambilan dua sudu atau 23 gram minyak zaitun setiap hari dapat mengurangkan risiko penyakit koronari jantung kerana kandungan lemak tidak tepu mono yang terkandung di dalamnya.


kelebihan dan khasiat minyak zaitun
APRIL 2016 (MUSIM KEDUA) - TESTIMONI 8: ZETI HAFIZA ZAKARIA - [ BATU HEMPEDU KETIKA MENGANDUNG ]. Asalnya saya menyangka masalah gastrik datang kembali setelah sekian lama tidak mendapat serangan. Sakitnya hanya Allah sahaja yang tahu. Pedih yang amat di bahagian ulu hati, abdomen depan dan belakang sehingga hanya mampu merengkot di atas katil menahan sakit.


shaklee batu  hempedu

Monday, May 23, 2016

Kebanyakan wanita bersaiz besar boleh menjalani kehamilan yang sihat. Berat badan anda mungkin tidak mempunyai kesan terhadap kehamilan ataupun kelahiran bayi. Tetapi ada beberapa komplikasi yang boleh memberi kesan pada kehamilan dan berat badan yang berlebihan boleh meletakkan anda dalam risiko yang lebih tinggi untuk mengalaminya. Anda mungkin tidak akan mengalami komplikasi tersebut, tetapi lebih baik jika anda tahu perkara itu supaya boleh berhati-hati.


risiko obesiti ketika hamil

Sunday, May 22, 2016

1) Adalah disyorkan agar membersihkan bahagian luar selepas buang air kecil atau air besar,seeloknya menggunakan air.

2) Ketika haid,wanita dinasihatkan kerap menukar tuala wanita terutama pada hari-hari yang banyak darah.Ini kerana darah merupakan media yang sesuai untuk kuman membiak. Bagi wanita yang menggunakan tampon mereka perlu ingat untuk menukarkannya.


cara jaga alat sulit wanita

Friday, May 20, 2016

Sejak kecil saya tidak boleh langsung makan makan laut. paling bisa adalah udang. kalau makan walaupun sedikit akibatnya sangat teruk. Gatal, merah 1 badan. Ada masa meraung sebab terlalu gatal dan tidak boleh tidur.

Bila meningkat dewasa, alahan makanan laut masih lagi terasa. namun ianya berkurang sedikit apabila saya terpaksa bergantung makan ubat setiap hari. 

Kerana alahan ini saya terpaksa lupakan hantar untuk belajar di sekolah berasrama. Di asrama kita tidak boleh pilih makanan kan. kadang kala tidak tahu apa yang salah makan, bibir jadi merah, gatal, bersin, selsema sepanjang hari.

zaman kanak kanak yang tidak meyeronokkan. tak dapat nak menikmati makanan laut seperti kanak kanak lain.

begini la mulut saya kalau tersalah makan walaupun sikit . Ini bukan gambar bibir saya. ihsan google


Apakah tanda-tanda seseorang itu menghidapi alahan makanan?



Reaksi alahan terhadap makanan kebiasaannya melibatkan 3 bahagian utama iaitu sistem pencernaan, kulit dan sistem pernafasan. Kebanyakan reaksi alahan makanan adalah ringan namun bagi sesetengah individu boleh mengalami reaksi yang teruk sehingga mengakibatkan maut.


Tanda-tanda dan gejala-gejala alahan makanan termasuklah :

  1. Sistem pencernaan
  2. perut memulas
  3. rasa loya
  4. muntah
  5. cirit birit
  6. Kulit
  7. Gatal-gatal pada kulit
  8. Angiodema - bengkak kelopak mata dan bahagian badan yang lain
  9. Ekzema - kulit menjadi kemerah-merahan, gatal dan rasa pedih
  10. Sistem pernafasan
  11. Lelah atau termengah-mengah dan sukar untuk bernafas
  12. Anaphylaxis iaitu reaksi teruk yang berhubung kait dengan kesukaran bernafas, bengkak dalam mulut dan kerongkong, penurunan tekanan darah dan terkejut malah boleh mendatangkan kematian.

Alhamdulilah sekarang saya sudah boleh makan seafood dengan tenang. tiada lagi bengkak bibir, badan gatal gatal.
Ini semua kerana ALFALFA SHAKLEE



































Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Tuesday, May 17, 2016

Alhamdulillah, masuk je hari ini, business shaklee makin maju dan makin mantop. Memang terbaik, sambil dapat menolong ramai orang di luar sana untuk dapatkan kesihatan yang lebih baik, dan jugak paling best, kalau rajin boleh dapat extra income . Best kan kalau duit gaji tak sentuh langsung ? Bayangkan semua bil hutang piutang korang boleh setel dengan duit Shaklee best kan ?


buat business selesaikan hutang


ADA MASA KE NAK BUAT ?

Soalan pertama yang biasa sangat orang cakap, weih ada masa ke nak buat semua  part time nih ? Hahha, ini soalan panas nih, nak lagi panas, weih business shaklee ni laku ke ? Aku tengok ramai je buat, hmm, macam-macam lagilah persoalan, weih aku jadi downline ko nih, aku boleh kaya ke ? Ni dah tiga soalan, jom aku jawab satu-satu soalaan nih.

  1. Masa boleh diurus - nak tahu tak ? masa korang boleh urus, sebab tuh, kalau ko join team kitorang, yang ada upline super duper hebat, diorang akan ajar, eh aku sendiri boleh ajar macam - mana nak buat supaya korang urus masa dengan baik, sampai tak kantoi main facebook kat ofis, tapi sales dan promotion tengah jalan sendiri.
  2. Business ni dah hampir 60 tahun - hahahha, business ni antara yang laku, sebab syarikat dia kukuh produk dia lagilah sangat bagus, kalau kena dengan teknik marketing yang betul , ko takkan percaya mudahnya nak jual produk shaklee, dan ko tak perlu risau pasal produk macam goreng pisang panas yang tumbuh bak cendawan di luar sana
  3. Dowline lagi kaya dari Upline - hakikat business shaklee, tak pernah ada upline yang sentiasa kaya. Downline kitorang bonus lagi banyak dari kitorang, hahahah, sebab business, siapa usaha, dia dapat, siapa malas, tak efektif, dia akan sengsara. 

BOLEH PERCAYA KE ?

Hahhaha, oklah, nak menampakkan business Shaklee nih sangat best, banyak je testimonial kat luar sana tuh, tapi yang aku nak tunjuk ni sangat sangat lah special, sebab budak nih, comel sangat , dan sangat best buat shaklee betul-betul. Hooo, tak caye ? jemputlah tengok jap kat bawah nih !!!



Bonus Untuk Korang Kalau Join Sekarang

Hahahha, ni semua ayat power nak kena cakap ada bonus ? Ye kalau join bawah team aku nih, adalah beberapa bonus yang boleh korang gunakan untuk mantapkan teknik marketing korang tuh. Banyak benda yang team lain takda , tapi team aku ada, antaranya ialah 

  1. VIDEO SHAKLEE EFFECT - benda ni public je, semua orang pun boleh guna, tapi korang tahu tak cerita disebalik video tuh ? Ye cerita penerangan video tuh, semuanya ada dalam group rahsia kitorang, teknik yang betul nak guna video tuh pun ada caranya, tak boleh guna sebarangan, takut tak jadi marketing tuh.

  2. BUKU CERITA SHAKLEE SUPERMOM - buku ni special woo, dahlah cantik, printing berkualiti, dan sangat terhad, hanya untuk team aku je, hahaha, buku ni korang boleh bawak balik kampung cerita kat awek korang, pakcik makcik, sebagai bantuan korang buat business online, gunakan buku nih untuk kasi tarikan yang lebih kuat lagi. Paling senang, boleh letak kat ofis korang yang banyak poster motor artis korea seksi.

  3. PAGE DIET DIET SIHAT - ni punya page banyak like punya, korang boleh upkan promosi shaklee kat situ, banyak orang tengok page korang, sambil boleh upkan link blog, dan gandakan sales korang kat page banyak LIKE macam nih, bonus tambahanlah.


kelebihan join business shaklee



Memang mudah nak buat business kat luar tuh, macam -macam ada, tapi yang ni, sangat  best, dengan latar belakang company,  produk dia, dan family shaklee kami sendiri memangg best, tak pernah jemu nak bantu kami. Korang rasa ada masalah tak nak bayar bil rumah air api semua ? Rasa-rasa nak buat duit extra tak ? Kalau nak, why not join kitorang !!!! Nak lagi best, contact terus wife aku kat bawah nih. Ok bye.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Monday, May 16, 2016

Wanita yang melahirkan anak berdepan dengan risiko peranakan rendah atau rahim turun. Ini kerana otot pelvis atau tulang kajang akan merenggang akibat peneranan yang kuat semasa proses melahirkan.



Jika tidak dirawat dari awal, keadaan tersebut boleh menjadi penyebab kepada masalah kerap membuang air kecil atau terkencing apabila batuk, ketawa atau bersin.

Jika kelahiran berulang, otot faraj akan semakin longgar sehingga mengakibatkan terjadinya prolaps atau keluar tombong. Secara fizikal, keadaan urat saraf dan luka kelahiran sama ada secara normal atau pembedahan tidak banyak berbeza. 

Cuma luka kelahiran secara pembedahan adalah lebih ketara dengan kesan bukaan pada abdomen, tempat di mana bayi dikeluarkan, manakala ibu yang bersalin normal hanya mengalami luka di mulut rahim atau mulut faraj. 

Ramai wanita hari ini mengganggap bersalin secara pembedahan tidak meninggalkan kesan longgar pada saluran faraj atau kesan lain pada peranakan, lalu sewenang-wenangnya memendekkan jangka masa berpantang. Dengan itu, jimak dimulakan dengan lebih cepat. Perlu diingatkan bahawa sebenarnya, bersalin secara pembedahan memerlukan lebih perhatian perubatan tradisional berbanding bersain secara normal.

Ini kerana seluruh peranakan masih bengkak dan luka jahitan masih mentah. Bagi memulihkannya dengan sempurna, satu jangka masa yang panjang diperlukan, iaitu sekurang-kurangnya 60 hari. Sebaik-baiknya, setiap ibu bersalin menunggu sehingga melepasi hari yang ke 100 agar seluruh anggota peranakan pulih seperti sediakala, dan sekaligus dapat menjauhi masalah penuaan sebelum masanya. 

Bagi yang bersalin normal, ilmu perbidanan Melayu menekankan bahawa tempoh berpantang selama 60 hari adalah amat penting untuk memilihara mulut rahim serta seluruh peranakan yang masih lemah dan mentah.
sumber

Oleh yang demikian, proses berpantang Bersalin adalah sangat PENTING dan wanita patut ambil berat dalam hal ini.


Penjagaan diri di dalam pantang seperti berbengkung, bertungku, mengurut dan makan jamu/vitamin adalah sangat penting. Bersalin secara pembedahan juga wajib berbengkung, bertungku dan mengurut. 

Saya sendiri ada pengalaman bersalin secara pembedahan 6 tahun lepas dan saya sendiri berbengkung, bertungku dan mengurut. Akibatnya saya tidak pernah rasa sengal, sakit tulang belakang walaupun selalu buat kerja kerja berat (saya engineer yang bekerja di site)




Lambakan pelbagai jenis jamu, vitamin dalam set berpantang bersalin menyebabkan kita keliru yang mana satu sesuai .



Aunty ini telah mengamalkan set berpantang Shaklee sejak tahun 1997. Pada usia 52tahun dia masih cantik dan badan masih bergetah... 

Mahu jadi macam dia?




Kebaikan Set Bersalin Shaklee Untuk Ibu Berpantang


1. Set Bersalin  Shaklee Bantu Ibu Berpantang Bertenaga

Proses melahirkan sangat memenatkan dan kita kehilangan banyak tenaga. Set Bersalin Shaklee membantu ibu berpantang cergas bertenaga malah lebih ceria menjalani proses berpantang


2. Set Bersalin  Shaklee Bantu Luka Bersalin Cepat Sembuh

Vitamin yang ada di dalam set bersalin shaklee membantu luka pembedahan atau luka episiotomy cepat sembuh. Ada yang seminggu bersalin luka sudah sembuh dan ada yang 3 hari luka bersalin normal sembuh


3. Set Bersalin Shaklee Bantu Baby Jaundice Cepat Sembuh

Bila baby jaundice atau demam kuning, ibu selalu akan mengelak untuk makan jamu kerana takut kuning akan naik. Dengan set bersalin shaklee, vitamin ini selamat dimakan walaupun baby jaundice/demam kuning. Malah vitamin di dalam set bersalin shaklee dapat membantu mempercepatkan demam kuning turun. 


4. Set Bersalin Shaklee Bantu Susu Ibu banyak Dan Pekat

Di dalam set bersalin Shaklee mengandungi ESP & Alfalfa. dan vitamin ini membantu menjadi milkbooster, jadikan susu ibu lebih pekat dan berlemak


5. Set Bersalin Shaklee Bantu Elak Bayi Kembung Perut

Alfalfa, ostematrix di dalam set berpantang membantu elak bayi dari kembung perut dan buatkan bayi tidur lebih lena.


6. Set Bersalin Shaklee Bantu Elak Sembelit

Sembelit merupakan mimpi ngeri buat ibu berpantang. Ostematrix Shaklee dapat membantu elak sembelit ketika berpantang bersalin


7. Set Bersalin Shaklee Membantu Ibu Berpantang Turunkan Berat Badan 

Kesemua vitamin di dalam set bersalin Shaklee dapat membantu ibu berpantang menurunkan berat dengan cepat dan tampil menawan bila kembali bekerja


8. Set Berpantang Shaklee Merapatkan Hubungan 

Alfalfa merupakan kacip fatimah moden yang membantu merapatkan vagina dan membantu menanjalkan semua payudara, punggung


9. Set Berpantang Shaklee Membantu Elak Stress

Meroyan, stress kepada ibu berpantang adalah biasa kerana perubahan hormon, perubahan persekitaran baru. vitamin Shaklee iaitu B complex , Ostematrix dapat membantu saraf, otot kita lebih relax, tenang.


10. Set Berpantang Shaklee Paling Murah




Harga untuk 1 set lengkap vitamin Shaklee adalah RM1033.25 dan anda akan terus mendapat FREE membership ( RM79) dan bonus dari Shaklee 5% dari Shaklee.

Berapa boleh tahan vitamin ini? Alfalfa, B complex, vitalea ,Vitamin C lebih dari 2 bulan . vitamin ini juga boleh boleh digunakan semasa dalam pantang sahaja. Selepas berpantang, untuk kurus, untuk tambah susu. ALL in 1



Testimonial Pengguna Set Berpantang Shaklee
























Bagaimana mahu membeli vitamin SET BERSALIN SHAKLEE ini?


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Saturday, May 14, 2016


Apakah itu penyakit Gout?


Gout adalah suatu penyakit sendi yang berlaku berpunca daripada asid urik yang berlebihan di dalam darah boleh menimbulkan keradangan dan menyebabkan sakit sendi.



Tanda-Tanda atau Gejala Seseorang Yang Mengalami Gout


  1. Sakit-sakit sendi yang berlaku secara tiba-tiba terutamanya di bahagian ibu jari kaki, lutut dan pergelangan kaki.
  2. Sendi menjadi merah dan berasa panas serta teramat sakit.
  3. Sendi jadi membengkak.
  4. Demam.
  5. Sakit sendi yang dialami mungkin berlarutan berhari-hari jika tidak dirawat.

Kesan Penyakit Gout


Jika penyakit gout ini dibiarkan berlanjutan serangan sakit sendi yang berulang-ulang akan menyebabkan terjadinya kerosakan sendi dan menjejaskan fungsinya. Selain itu akan terhasil pembentukan batu karang yang boleh meningkatkan risiko jangkitan kuman dan akan mengakibatkan kegagalan buah pinggang.



Selain mendapat rawatan daripada Doktor anda juga boleh mencuba rawatan alternatif dengan pengambilan supplement Shaklee. Tujuan rawatan yang diambil adalah penting untuk mengurangkan sakit sendi, mengurangkan kekerapan serangan dan mengelakkan berlakunya komplikasi penyakit gout seperti yang saya nyatakan di atas.



Set Shaklee Untuk Penyakit Gout



Set ini terdiri daripada gabungan supplement iaitu Alfalfa,  Omega Guard , Performance Drink dan Vivix





Alfalfa - Tujuan pengambilan Alfalfa adalah berfungsi untuk detoks bagi membuang toksin dalam badan secara semulajadi dan selamat dan dapat menyingkarkan asid urik dalam darah. untuk fungsi detoks semulajadi, menyingkirkan toksin dalam badan secara lembut. Tapi kena banyak minum air, barulah efektif proses detoks tu. Air at least 3 liter sehari, bergantung kepada berat badan seseorang.



Performance Drink - Minuman ini bertujuan untuk memelihara dan mengekalkan keseimbangan kandungan air dalam badan anda supaya tidak berlaku dehidrasi. Performance Drink ini dapat menggantikan air yang hilang ini kerana pesakit gout perlu lebih kerap kencing bagi menyingkirkan asid urik.



Omega Guard -  unuk mengurangkan keradangan dan melicinkan sendi. Mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan, mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan melegakan gout. Banyak lagi kelebihan Omega Guard ni sebenarnya.



VIVIX - 
  1. Memperbaiki DNA 
  2. Mengurangkan inflamasi Meningkatkan penghasilan tenaga
  3. Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glycation End Product)


AWAS : Kebiasaan atau majoriti pesakit gout ini adalah lelaki yang berumur 30 hingga 60 tahun ke atas. Berjaga-jaga kepada diri kita yang nampak sihat kerana penyakit gout ini menyerang secara tiba-tiba dan berlaku dalam keadaan tertentu apabila kurangnya air dalam badan, seseorang yang minum alkohol berlebihan, berlakunya kecederaan sendi dan kemungkinan terjadi selepas pembedahan.



PASTIKAN pesakit gout dan kita yang masih sihat ini minum air masak yang mencukupi sekurang-kurangya 4 liter sehari.



InsyaAllah sakit gout ini boleh disembuhkan dengan syarat pesakit menjaga pemakanan, kurangkan jika boleh elakkan daripada makanan laut, kurangkan makan daging dan organ-organ dalaman.


Betul ke Gout Boleh Hilang Dalam Masa 3 Hari?

Berikut adalah pengalaman pengamal vitamin Shaklee untuk masalah gout
































Bagaimana mahu membeli vitamin SET GOUT ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke SET GOUT SHAKLEE  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan



Cara 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar