Thursday, March 31, 2016

Ada ke istilah rangka besar perempuan ? Sebenarnya ada baca, takda pun rangka besar kecik. Yang ada kena diet. Jadi macam mana nak diet ? jawapannya kena jaga makan . Dalam satu video terbitan orang amerika, Amerika makan tak jaga, walaupun senaman selalu. BEnda yang kena jaga ialah kawalan kalori. Senaman kita tak kira kalori banyak mana. Jadi nak jaga makan ni memang sukar. Disiplin tinggi penting, selain aktif sikit bergerak.

KEHEBATAN ANGGUR MUSCADINE

Tahukah anda makan anggur boleh membuatkan kita kurus. tetapi bukan anggur sebarang anggur tau. ianya anggur termahal di dunia iaitu ANGGUR MUSCADINE. Anggur adalah sejenis tumbuhan hebat dan istimewa. Malah di dalam al-Quran ada disebut 6 kali tentang buah anggur. Anggur dikatakan antara buah yang dibawa dalam bahtera Nabi Nuh.


Wednesday, March 30, 2016

Memang bosan,  ye saya dulu pun bosan lepas SPM, tahu tak sebab apa ? Sebab tak tahu nak buat apa, akhirnya buat aktivit tak berfaedah, kalau berfaedah pergi masjid belajar tafsir quran memang hebat. Ada juga yang dah pandai buat duit, ada yang perabis duit, dan macam macam manusia lagi buatkan budak SPM bosan masa nak tunggur keputusan SPM.


hilangkan bosan selepas SPM

Tuesday, March 29, 2016


Apa sebenarnya bentan?





Bentan bermaksud badan kita mengalami sakit semula tak kira waktu bila pun. Ada ibu mengalami di awal atau akhir tempoh berpantang, ada juga yang terkena bentan selepas tamat tempoh berpantang 44 hari.


Kebanyakan wanita pernah terkena bentan. Ini kerana bentan boleh berlaku akibat tersalah makan benda yang tidak sesuai dengan tubuhnya. Atau juga mungkin tersepak benda keras secara tidak sengaja.


Jenis – jenis bentan.



#1 Bentan urat : sendi badan menggigil kesejukan walaupun cuaca panas, berlaku bisa- bisa urat, seluruh otot badan tegang dan badan menjadi lemah seperti demam. Punca berlakunya bentan urat kerana ibu terlalu aktif melakukan kerja rumah atau aktiviti fizikal yang lasak. Rawatan bertungku atau mandi wap herba boleh melegakan bentan urat.

#2 Bentan urat peranakan
: sakit pada bahagian ari-ari yang sederhana atau mungkin terlalu kuat sehingga mengakibatkan terjadi tumpah darah. Ia boleh berlaku sekiranya ibu mengangkat objek berat, tersepak ibu jari kaki, jatuh terduduk atau terhempas semasa dalam pantang yang boleh menyebabkan bentan urat peranakan.

#3 Bentan urat besar (pinggang): Kebiasannya bentan ini berlaku kepada ibu yang bersalin secara pembedahan Caeserean. Kadang kala kesakitan di bahagian pinggang dan tumit yang serius sehingga ibu jalan berdingkit-dingkit.


Bahaya Bentan Jika Tidak Dirawat


  1. Pening kepala sangat kuat / Pitam tiba2.. Makan panadol pun x sembuh.. Selalunya ini disebabkan bentan bau.. Dalam pantang wanita x boleh cium buah kuinin, jering, petai, org sembur racun.. (apa lagi kalau makan..!! Boleh kancing gigi atau bawa maut)
  2. Kancing gigi, mengigil , mulut berbuih, kejang badan.. Ini selalunya disebabkan oleh kena hujan dalam pantang, minum ais.. makan x berjaga.. (bukan semua makanan boleh makan dlm pantang), menarik benda dgn kuat macam mencabut rumput 
  3. Tumpah darah yg banyak.. Ini berpunca banyak sebab. Masalah rahim atau pendarahan. Antara lain buat sex dalam pantang, atau disebabkan makan makanan berbisa seperti ikan yg bersengat macam ikan keli, ikan pari & durian.. Kaki kena jaga sbb situ ada urat peranakan wanita.. Jika salah 1 urat kaki yg berkaitan peranakan tersadung juga menyebabkan darah keluar banyak..
  4. Gatal dan bengkak badan sampai panas kulit dan x boleh tidur. Ini sebabkan makan makan yg gatal dn allergy.. Kerang, ketam, sotong..


Tips Mengelakkan Bentan.


  1. Banyakkan berehat : jangan terlalu aktif /lasak especially ibu yang berpantang sendiri di rumah dan menguruskan anak- anak sendiri. Banyakkan rehat dan elakkan mengangkat objek berat. Mintalah banyuan daripadaa suami atau ibu untuk membantu anda di rumah.
  2. Elakkan jangkitan kuman: jaga kebersihan diri untuk mengelakkan berlakunya jangkitan kuman pada bahagian peranakan, rahim dan saluran air kencing. Tukar pada sekerap yang mungkin untuk pastikan anda sentiasa bersih.
  3. Jaga pemakanan: paling penting please jaga makan. Sebab punca utama bentan adalah disebabkan pemakanan.Jangan culas makan vitamin! Ambilah vitamin yang tinggi dengan iron dan vitamin B bagi membantu penghasilan sel- sel darah yang banyak hilang semasa proses bersalin. Elakkan makanan yang ‘berbisa’ pada rahim,tajam, berangin dan bersifat sejuk seperti kangkung dan kacang panjang. Jangan lupa untuk makan set pantang mengikut aturan yang telah ditetapkan.
  4. Sentiasa memakai stokin dan pakaian tebal walaupun cuaca panas. Memang rasa agak ‘lemas’ tapi kena tahan:D
  5. Jangan berjalan laju: untuk elak daripada jahitan terbuka dan terlanggar benda keras yang boleh akibatkan bentan.
  6. Mandi dengan air suam : untuk elakkan badan menjadi sejuk dan urat kecut. Lagi best bila air tadi di campur dengan daun-daun herba. Sekarang ni dah ada jual paket air herba di kedai-kedai jamu boleh beli aje bagi ibu yang berpantang sendiri.
  7. Sentiasa bertungku untuk keluarkan darah-darah beku dari dalam badan.




AinulMustafa
Certified Product Trainer 
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar




VIVIX BANTU TURUNKAN DARAH TINGGI!

============================================================



Kisah pengalaman ayah kepada Puan Hasniza

Ini bapak saya..Umurnya sudah menjangkau 63 tahun..badannya masih tegap dan fit. walaupun sudah bersara rutin hariannya terlalu sibuk..dilantik menjadi imam surau dan juga muazzin menuntut bapak utk sentiasa sihat dan kuat utk pergi ke surau setiap waktu solat.


Di antara waktu solat pula pasti ada saja aktiviti beliau...yg menjadi kegemaran adlh memotong rumput di kawasan masjid...kudratnya kuat mengalahkan kudrat sang muda.

Namun Allah mahu menduga bapak disahkan menghidap penyakitDARAH TINGGI..setiap hari bapak perlu makan ubat darah tinggi utk turunkn BP. Kini bapak amat berhati2 dlm diet sehariannya...gulai kari daging yg menjadi mknan favourite bapak sejak dulu tak boleh lagi dimakan.

Seminggu yg lalu kakak menghadiahkan VIVIX pada bapak untuk bantu bapak lebih sihat dan moga-moga tak perlu bergantung pada ubat darah tinggi lagi.

Semalam bapak hubungi aku. Berita gembira yang mampu buat aku tersenyum di bibir dan melompat kegirangan dalam hati.

Bacaan tekanan darah bapak 120/80. normal dan bagus. kebiasaannya jika makan ubat darah tggi saja pun xboleh dpt bacaan yg sebaik itu. paling kurang 130/90...
bapak kata ni dah jadi mcm darah orang muda ni! Pecah ketawa aku! Alhamdulillah...

Kini bapak masih meneruskan makan ubat hospital dan supplemenVIVIX...moga suatu hari ubat darah tinggi bapak boleh dilupakan.

Hebatnya VIVIX kerana di dalamnya mengandungi

10x ganda nilai antioxidant daripada RESVERATROL

Resveratrol telah diuji melalui ribuan kajian dapat meneutralkan radikal bebas dlm badan yg menjadi punca pelbagai penyakit kronik

Dirumus drpd 4 jenis tumbuhan yg amat sukar dijumpai di dunia

> European elderberry
> Muscadin grape
> Purple carrot
> Polygonum Cuspidatum

Siapa yang perlukan VIVIX

- pesakit kanser/ketumbuhan/fibroid
- pesakit tiroid
- pesakit darah tinggi
- pesakit jantung
- pesakit diabetes
- pesakit jangkitan kuman paru-paru
- pesakit gout
- pesakit arthritis/sendi/lutut
- individu sihat yg mementingkan kualiti kesihatan
- individu sihat yg mempunyai keturunan keluarga berpenyakit kronik

Hadiahkan buat mak bapak anda sebotol VIVIX sebagai tanda penghargaan buat segala pengorbanan penat lelah membesarkan kita..xde yg lebih membahagiakan selain melihat org tersayang kembali sihat...


Bagaimana Resveratrol Dalam Vivix Dapat Membantu Menurunkan Darah Tinggi?


Resveratrol dalam vivix membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme. 

Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah. 

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku

Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.







SPECIAL MAC ini TWIN PACK VIVIX dengan harga yang lebih JIMAT





Dapatkan TWIN PACK VIVIX . Order terus di SINI  TWIN PACK VIVIX



AinulMustafa
Certified Product Trainer 
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

RESVERATROL BOLEH CEPATKAN PENYEMBUHAN LUKA ?

Benarkah resveratrol boleh cepatkan penyembuhan luka ? Kalau baca di facebook, dan macam macam lagi sumber bacaan, ada beberapa penulis menyatakan resveratrol boleh sembuhkan luka, yang berkaitan dengan kencing manis. Sehingga luka lama yang teruk, pulih kembali, nanah kembali merah. Itu dicampur lagi pula dengan luka lepas bersalin dan sebagainya. Jadi, bagaimana pula dikatakan resveratrol boleh sembuhkan luka ?


luka ibu jari dah pulih

Monday, March 28, 2016

RESVERATROL DALAM VIVIX

Resveratrol dalam vivix membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme. Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah. 

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku. Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.


ubat darah tinggi

Sunday, March 27, 2016

Penghidap pradiabetes mempunyai paras glukosa darah yang lebih tinggi daripada normal tetapi masih tidak cukup tinggi seperti paras penghidap diabetes. Mereka ini kebiasaannya juga mempunyai tekanan darah yang tinggi, paras lipid (lemak) darah yang tinggi dan selalu juga obes atau mempunyai berat badan yang berlebihan.

Selain daripada meningkatkan risiko untuk menghidap penyakit diabetes jenis 2, kombinasi keadaan-keadaan ini akan turut menambahkan lagi risiko mendapat serangan jantung atau strok (angin ahmar). Namun demikian, menurut beberapa kajian di China, Amerika Syarikat dan Finland, keadaan pradiabetes ini (dan masalah-masalah lain yang berkaitan) masih boleh diurus, dan berkemungkinan dikembalikan kepada keadaan normal, melalui amalan makan secara sihat, kerap bersenam dan pengurusan berat badan yang sempurna.


pankreas sihat untuk pesakit diabetes

Wednesday, March 23, 2016




[Review Psoriasis & Vivix]

Ok seperti yang dijanjikan.. Saya nak share satu kisah berkaitan Psoriasis.. Kalau dilihat pada keadaan beliau pada luaran.. Tiada siapa sangka yang dia menderita menahan sakit ini.. Hampir keseluruhan badan diserang kecuali muka dan tapak tangan..

Dan paling menyedihkan.. beliau pernah ditahan wad dan keadaan memang agak kritikal.. Seluruh tubuh bersalin kulit. Tak boleh kena sedikit pun cahaya. Memang kesian.. Dan lebih menyedihkan masa tu doc kata U ada peluang 50-50 sahaja.. Allahuakbar..

Entah bagaimana tiba-tiba dia whatsap saya dan beritahu ingin cuba VIVIX. Mayb dia tahu tentang vivix ni dari pembacaan atau sebagainya. Sebab saya tak pernah cerita DIRECT pada beliau pasal Vivix ni pun.. 😜

Pertama dia memilih Vivix sebab tak sanggup lagi menelan ubat hospital yang menurut beliau kesannya lebih kurang macam dikimo. Habis rambut gugur, kuku pecah,badan membengkak.

Alhamduliah..5 hari dari kesan percubaan VIVIX.. bengkaknya semakin menyusut.. Kulit baru mula tumbuh sedikit demi sedikit. Dan semakin banyak perubahan positif ke atas kesihatan beliau.

Dan telah masuk botol ke tiga dengan vivix. Walaupun kulitnya masih lagi merah.. Tapi keadaan kesihatan beliau semakin baik.. Psoriasis bukan satu penyakit yang boleh terus dirawat 100%.. Ianya mengambil masa.. Kena sabar dan konsisten.. Dengan izin Allah.. insyaAllah tiada yang mustahil..

Maaf saya x boleh kongsikan gambar beliau di sini atas sebab-sebab tertentu..


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit




SPECIAL MAC ini TWIN PACK VIVIX dengan harga yang lebih JIMAT





Dapatkan TWIN PACK VIVIX . Order terus di SINI  TWIN PACK VIVIX



AinulMustafa
Certified Product Trainer 
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Luka Pembedahan Bisul Berlubang, Berdarah. Sakitnya tak Tahan !!! itu luahan seorang gadis yang mengadu sakit akibat pembedahan bisul yang dilakukannya


Apa itu Bisul ?

Bisul ialah jangkitan pada folikel rambut/bulu roma yang menyebabkan penghasilan nanah atau abses. Bisul merebak apabila mana-mana bahagian badan tersentuh bisul yang pecah. Bisul yang terjadi di sekeliling mata dan hidung adalah sangat serius kerana racunnya boleh merebak hingga ke otak.
Bisul ialah bengkak berwarna merah dan terasa sakit di bahagian bawah lapisan kulit. Ia dipenuhi nanah dan kelihatan seperti jerawat batu. Nanah atau abses boleh membesar lebih dari saiz bola ping-pong dan terasa sangat sakit. Jangkitan ini selalunya disebabkan oleh kuman “Staphylococcus Aureus” iaitu sejenis kuman yang tidak merbahaya. Ia hidup di permukaan kulit dan di kawasan yang terjangkit seperti luka atau jerawat. Oleh itu bisul lazimnya muncul apabila sistem pertahanan badan kita merosot.


Bisul boleh terjadi di mana-mana bahagian badan tetapi selalunya ia terjadi di bahagian yang berbulu dan yang melecet seperti ketiak, kelopak mata, buah dada, punggung, muka, kelangkang dan di belakang tengkuk. Apabila bisul menjadi besar, ia dikenali sebagai karbunkel. Selalunya karbunkel terjadi di belakang tengkuk dan punggung. Karbunkel adalah bisul yang besar atau kelompok bisul kecil yang bergabung bersama.Biasanya ia mudah terjadi di kalangan pesakit diabetes.

Rawatan Buang Bisul


sumber 


Rawatan pilihan pertama adalah pembedahan untuk mengeluarkan nanah. Amat penting untuk menyedari bahawa rawatan antibiotik tanpa pembedahan untuk membuang nanah jarang berkesan.

Bagaimanapun, apabila pembedahan membabitkan kawasan berisiko tinggi (seperti otak), pembedahan mungkin ditangguhkan atau digunakan sebagai pilihan terakhir. 

Penyingkiran nanah dari bisul paru-paru boleh dilakukan dengan meletakkan pesakit pada kedudukan yang membolehkan nanah dikeluarkan melalui saluran pernafasan respiratory tract. 

Selepas pembedahan untuk membuang nanah, antibiotik biasanya diberikan untuk mengawal jangkitan.


Selepas Pembedahan Bisul Luka Masi Berlubang, Berdarah dan Pedih .. Apa perlu kita buat?


Makanan yang Bagus Untuk Sembuhkan Luka

1. Almond - Kaya dengan vitamin E yang membantu mempercepatkan proses penyembuhan dan pembinaan tisu kulit yang baru

2. Kacang - Kaya dengan iron membantu bina sel darah 

3. Protein - Bantu repair sel rosak dan bina sel baru

4. Buahan Sitrus - Kaya dengan Vitamin C untuk bina kolagen dan tingkatkan sistem imun badan


Sudah makan makanan yang kaya dengan zat nutrisi tetapi luka pembedahan masih tetap lambat sembuh, luka masih berdarah, pedih, sakit


Anda boleh mencuba vitamin Shaklee yang membantu baiki sel rosak , dna yang rosak akibat pembedahan dengan cepat iaitu VIVIX




SPECIAL MAC ini TWIN PACK VIVIX dengan harga yang lebih JIMAT





Dapatkan TWIN PACK VIVIX . Order terus di SINI  TWIN PACK VIVIX



AinulMustafa
Certified Product Trainer 
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



Dulu sebelum perkenalkan vivix pada mummy saya tapak kakinya merekah teruk, jalan pun terhenjut henjut.. sekarang tidak lagi. Alhamdulillah

Bila dapat tahu mummy ada kencing manis, darah tinggi dan kolesterol pada hujung tahun 2013, saya belikan mummy vivix

Syukur Kolesterol , Tekanan Darah Tinggi, Gula Dalam Darah Makin Rendah Selepas Amalkan VIVIX




SPECIAL MAC ini TWIN PACK VIVIX dengan harga yang lebih JIMAT





Dapatkan TWIN PACK VIVIX . Order terus di SINI  TWIN PACK VIVIX




AinulMustafa
Certified Product Trainer 
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Tuesday, March 22, 2016

[TESTIMONI - ABAH & DIABETES]

Selalunya Eina akan kongsikan testi dari orang lain. Tapi hari ni Eina nk kongsi berita gembira dari abah Eina sendiri yang consume Vivix untuk kencing manis dan darah tinggi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Abah mengidap kencing manis dah berpuluh tahun dah...seingat Eina sejak Eina still study lagi..pil memang dah beratus-ratus biji dah telan, ulang alik klinik...pernah juga warded kat hospital selama sebulan. Dah macam2 jenis minuman juga abah minum..semua usaha untuk kawal gula abah.


Tambahan pula, abah seorang yang suka makan..so agak susah untuk control dan jaga pemakanan abah. Bila terlalu lama ambil ubat jenis pil, doktor cakap kesan itu dah sampai merosakkan buah pinggang abah..tapi masih peringkat awal. Doktor kurangkan ubat jenis pil dan doktor sarankan abah ambil insulin. Ya dengan insulin, tahap gula abah agak terkawal. Tapi abah cakap dia tak tahan sakit akibat cucuk insulin. Kesian abah.. Eina sebagai anak, pastinya rasa risau dan sedih tengok keadaan abah.

Eina start bagi abah Vivix sejak 3/4 bulan lepas. Pernah ada satu masa tu, bacaan gula abah tahap maksimum..doktor paksa abah warded tapi abah taknak..dia serik...balik rumah cuba control sendiri..jaga makan..konsisten ambil Vivix, Alhamdulillah gula abah turun. Sejak hari tu, Eina memang cakap kat abah...abah cuba konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari jangan tinggal2...bulan lepas abah update gula abah dah tinggal 8-9. Itu pun dah cukup happy bila dengar.

Sejak last checkup bulan lepas, abah still ambil Vivix seperti biasa, walaupun tak berapa jaga makan..insulin pun abah selalu skip..lebih kurang sebulan abah tak insulin. Semalam abah call, abah bagi tau...bacaan gula abah dah normal...dengan bacaan 5.8..bacaan darah tinggi pun dah normal dari 140 ke 128...doktor pun terkejut dan macam tak percaya. Abah cakap..ini kali pertama abah dapat bacaan gula normal. Happy jer dengar suara abah semalam.

Ya Allah..syukur Alhamdulilah dengan izinNya..Vivix berjaya menyembuhkan penyakit kencing manis abah yang dah berpuluh tahun ni. Terima kasih Allah..syukur sangat2.
---------------------------------------

Apalah sangat hadiahkan Vivix untuk orang yang kita sayang, terutamanya kedua ibu bapa kita kan. Inilah masa untuk kita buat mereka happy...inilah salah satu cara untuk kita balas jasa mereka...selagi kita boleh cegah sebelum keadaan menjadi serius, jangan fikir panjang. Usahalah selagi terdaya. InsyaAllah..besar ganjarannya...Allah akan bantu kita juga. Wallahualam.




Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



SPECIAL MAC ini TWIN PACK VIVIX dengan harga yang lebih JIMAT





Dapatkan TWIN PACK VIVIX . Order terus di SINI  TWIN PACK VIVIX




AinulMustafa
Certified Product Trainer 
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar








Monday, March 21, 2016

Tibi merupakan sejenis penyakit berjangkit yang boleh membawa maut jika tidak dirawat. Ia disebabkan oleh kuman mycobacterium bacillus yang ditemui oleh Dr. Robert Koch pada 24 Mac 1882 di Jerman, berwama merah, halus dan hanya boleh dilihat menggunakan mikroskop




Anda perlu tahu bahawa bakteria tibi mempunyai dinding sel yang tebal dan amat sukar untuk dibunuh dengan antibiotik biasa. Malah kuman Tibi ini boleh hidup di dalam sel-sel darah dan di dalam tisu anggota badan lain. Secara tak langsung kuman Tibi ini akan merosakkan DNA sel tisu anggota badan terutamanya organ paru-paru tempat serangan utama kuman Tibi. 




“Fakta yang anda perlu tahu adalah bakteria Tibi ini akan memakan paru-paru menyebabkan paru-paru pesakit Tibi akan berlubang”.

DNA sel yang tiada pertahanan antioksidan yang kuat mudah untuk diserang dan lama kelamaan DNA sel ini akan semakin lemah dan tidak bertenaga. DNA sel yang telah rosak tidak dapat berfungsi seperti biasa dan akhirnya sel tersebut akan mati. Jika dibiarkan lama kelamaan sel-sel tisu organ tersebut akan terus rosak sehingga hilang fungsi keseluruhan organ paru-paru.


Jadi apa yang PENTING adalah Makanan, vitamin yang boleh memperbaiki DNA yang rosak akibat virus Tibi 

Tahukah anda VIVIX Merupakan Vitamin Yang Merawat Dari Peringkat Sel, DNA badan kita




Vivix Shaklee dikenali sebagai sebagai suplemen High End Anti Oksidan yang Paling Kuat. Ia berperanan memberikan perlindungan kepada DNA sel yang sihat danmelawan unsur-unsur asing yang ia rasakan akan menganggu keutuhan sel. Secara mudah gambaran yang Diana boleh jelaskan, antioksidan ini akan bertindak sebagai askar untuk membunuh kuman tibi (penjahat) dari terus merosakkan DNA sel. 


Disamping itu Vivix Shaklee juga ;
1. Memperbaiki dan memperbaharui sel dari tahap sellular.
2. Memperbaiki aliran darah ke organ-organ dalam badan.
3. Mengurangkan keradangan (inflammation) and clear up the airway.
4. Membantu membersihkan ‘lung’ yang ada ‘mucus’.
5. Membantu merawat kanser.
6. Mengurangkan risiko kanser.
7. Meningkatkan sistem imun badan.
8. Memberi perlindungan pada badan.
9. Menggalakkan kesihatan yang lebih baik secara menyeluruh.


Vivix Shaklee membantu DNA itu berubah menjadi muda semula. Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia.





Vivix Shaklee juga membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.


Testimonial Pesakit Tibi Yang Mengambil Vivix Sebagai Vitamin Untuk Membantu melawan Virus Tibi






Tak sanggup asyik kena makan ubat, cucuk ubat tetapi virus Tibi tetap ada. Vivix bukan ubat tetapi vitamin yang membantu repair DNA. sel yang rosak akibat virus Tibi. 



Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Sunday, March 20, 2016


TIROID adalah satu kelenjar yang terletak di bahagian hadapan leher dan menjaga beberapa fungsi utama badan. Penyakit tiroid boleh mempengaruhi hampir kesemua bahagian-bahagian badan dan juga merbahaya untuk kesihatan.


Penyakit tiroid lebih kerap berlaku di kalangan wanita berbanding lelaki. Penyakit ini juga boleh berlaku semasa dan selepas kehamilan. Rawatan untuk penyakit ini bagaimanapun selamat serta mudah.





Terdapat 2 jenis hormon tiroid iaitu tiroksin(T4) dan triodotironin (T3). Selain berfungsi mengeluarkan hormon tiroid, terdapat beberapa fungsi lain yang dijalankan oleh kelenjar tirod. 

Antaranya:
  • mengekalkan kadar tubuh dengan menggunakan karbohidrat dan lemak
  • membantu mengawal suhu tubuh badan
  • mermpengaruhi kadar degupan jantung dan membantu mengawal penghasilan protein.
  • Kalenjar tiroid juga menghasilkan kalsitonin iaitu sejenishormon yang mengawal jumlah kalsium dalam darah. 

Jenis Penyakit Tiroid


Hypertiroidism / Tirotoxicosis

dalam kes ini hormon tiroid T3 dan T4 didapati lebih tinggi daripada orang biasa. Antara penyebab penyakit ini adalah:

  • Grave disease antibodi di dalam badan menyebabkan tiroid membesar dan mengeluarkan lebih hormon, Selalunya semua atau sebahagian besar sel tiroid orang yang menghidapi penyakit ini mengeluarkan hormon berlebihan.
  • Tiroditis atau tiroid bengkak: Selalunya keadaan ini boleh elok sendiri
  • Toxic nodule goitre: terlalu banyak iodine di dalam makanan



2. Hypotiroidisim


Orang yang menghidap hypothyroidism pula tidak mempunyai hormon tiroid yang cukup.


Tanda-tanda tiroid


Hypertiroidism

  1. Memiliki keringat berlebih
  2. Mengalami penurunan berat badan meski nafsu makannya normal
  3. Gemetar
  4. Gelisah, mudah panik dan lekas marah
  5. Tidaktoleransi terhadap udara panas
  6. Mudah lelah
  7. Konsentrasi berkurang
  8. Mata melotot (seperti mau keluar)
  9. Menstruasi yang tidak teratur atau terlalu sedikit
  10. Detak jantung yang tidak beraturan atau lebih cepat
  11. Kelemahan otot yang terjadi di lengan atas dan paha
  12. Insomnia





Hypotiroidisim


  1. Kelelahan
  2. Tidak toleransi terhadap udara dingin
  3. Kulit serta rambut yang kering dan kasar
  4. Tingkat kolesterol meningkat
  5. Denyut jantung dan konsentrasi menurun
  6. Rasa sakit atau nyeri yang samar-samar
  7. Kenaikan berat badan yang tidak diketahui penyebabnya
  8. Sembelit
  9. Otot kram
  10. Sering mengalami keguguran






Petua Rawatan Tiroid


1. Memperbanyakkan makanan yang kaya dengan iodin seperti ikan air masin dan rumpai laut.



2. Mengurangkan kobis, turnip, kacang tanah dan mustard yang menghalang penggunaan iodin oleh badan.



3. Memperbanyakkan makanan yang kaya dengan vitamin B seperti ikan, bijirin dan benih untuk mengatasi masalah kehilangan berat badan.



4. Makanan kaya protein seperti ikan dan telur untuk penggantian tisu otot dalam kes kehilangan berat badan yang serius.


5. Mengurangkan rokok, alkohol dan kafein yang dapat meningkatkan kadar metabolisme.



Rawatan Alternatif Tiroid Yang Terbukti Berksan Dalam Masa 14 Hari




Vivix Shaklee boleh membantu masalah tiroid ini kerana Vivix bertindak memperbaiki dari peringkat sel lagi.

Malah, ia juga memberikan tenaga dan memulihkan imun badan serta mengatasi masalah keseluruhan yang biasa dialami oleh pesakit tiroid.



Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Thursday, March 17, 2016


32.7% rakyat Malaysia hidap darah tinggi.  Jadi apa cara nak hilangkan darah tinggi? Senang sahaja. TIPS nya adalah UBAH GAYA HIDUP & CARA PEMAKANAN kita



Garam Penyebab Darah Tinggi


Mengapa dan bagaimana garam menjadikan tekanan darah kita tinggi?


Kadar garam yang tinggi dalam tubuh akan mempersempit arteri ginjal, sehingga menjejaskan aliran darah dan menyulitkan kinerjanya. Akibatnya, ginjal melepaskan hormon yang disebut renin dan angiotensin, yang meningkatkan tekanan pada pembuluh darah periferi, dan menyebabkan hipertensi.



Fakta

*Renin ialah enzim yang dirembeskan oleh buah pinggang dan merubah angiotensinogen menjadi angiotensin untuk menambah tekanan darah supaya penurasan ultra dijalankan dengan cekap

*Angiotensin pula ialah bahan yang terhasil daripada angiotensinogen oleh renin, yang boleh menyebabkan vasokonstriksi dan peningkatan tekanan darah.



Lelaki ini ada Tekanan Darah Tinggi Yang Kritikal. Hampir Pengsan diRumah Akibat Tekanan Yang Terlalu Tinggi. Kini dia makin sihat & ceria Bebas Dari Darah Tinggi







Tahukah anda vivix Dapat membantu Masalah ini



Punca Sebenar darah Tinggi Adalah Pengoksidaan Kolesterol pada dinding Arteri Darah

Pengoksidaan dalam salur darah umpama besi yang berkarat dan lusuh. Ini menyebabkan plak mudah terbentuk.

Apabila plak terbentuk di dinding arteri, saluran menjadi sempit. Apabila saluran sempit, aliran darah menjadi laju dan tekanan semakin tinggi.

Sama konsep jika kita menyalurkan air menggunakan salur getah yang besar dan kecil menggunakan kuantiti dan tekanan asal yang sama. Salur getah besar kelajuan air rendah, salur getah kecil maka kelajuan air tinggi.



Bagimana VIVIX Dapat Membantu?

Vivix membantu menghalang punca utama darah tinggi itu sendiri iaitu dengan menghalang pengoksidaan dalam salur darah

Vivix merupakan anti oksida yang KUAT. Anti oksida menterbalikkan proses pengoksidaan bagi memelihara dinding arteri/salur darah yang sihat bagi memastikan ia berada dalam keadaan yang bebas plak.





Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar