Tuesday, January 27, 2015

Hoo, bila sebut pasal paha besar ini, ish ish ish, mesti teringat artis itu ini dan itu. Belum lagi cerita pasal bentuk badan besar, yang sudah semestinya jadi mimpi ngeri wanita yang pentingkan kecantikan. Ada yang kata bagus dan ada yang kata tak. Jadi seksi sangat ke paha besar ?


mengatasi masalah paha besar

Friday, January 23, 2015

Oklah, hari ini dila nak share sikit dengan korang pasal rambut ini. Hoo, jangan salah faham, rambut ini bukan wanita je kena jaga, malah lelaki pun kena jaga jugak tak tau. Hahhaa. Oklah, jom kita tengok apa yang ada pada rambut ini. Huuu, rambut gugur, rambut tak gugur, rambut cantik, dan macam-macam jenis rambut.


minyak ikan rambut cantik

Apa perasaan anda apabila suami menjauhkan diri untuk "bersama" kerana bau busuk pada vagina. Bau busuk dari masalah keputihan yang TERUK, BUSUK...

Anda terus mahu di belenggu masalah ini sehingga menjejas hubungan anda dan suami? Jika ianya di pandang ringan maka masalah lebih besar akan timbul..bukan sahaja masalah hubungan suami isteri malah masalah kesihatan anda sendiri. Takut takut Kanser Pangkal Rahim (Serviks) yang akan anda perolehi



masalah keputihan,

Monday, January 19, 2015

Untuk cabaran kali ini, memang pelik sikit tajuknya, hahaha, tengoklah, apa pasal pulak tahan kencing ini ? hoo, selalu sangat ke bilik air masa kerja ? Hoo, adakah sebab anda suka minum air banyak ? Ataupun memang anda nak rehat ? Jangan sampai pulak anda terkena simptom diabetes


diabetes tanda-tanda

Tuesday, January 13, 2015

Alhamdulillah, bila badan sihat, seronok kita tengok orang tua kita, dapat jalan-jalan, dan paling best tentu sekalikan dapat dukung cucu. Itulah perasaan gembira dapat lihat orang tua kita dapat dukung cucu, bawak pergi kedai, sebab tulang masih kuat dan badan masih sihat. 


tulang kuat

Sunday, January 11, 2015

Alhamdulillah, setelah bertungkus lumus, mencari pemenang, dicampur pula dengan kesibukan admin, akhirnya, kami dah pilih pemenang bertuan untuk peraduan ini. Hahhaa, kalau nak tahu peraduan apa, sila tonton video itu di sini: 





1st - Emi Izzeyda Diary’s 

2nd- Coretan Hidup 

3rd - Aliatul Aiman Blog

4th - Madiah Ahmad


TAHNIAH KEPADA PEMENANG, EMAIL BUTIRAN ANDA ke dietdietsihat@gmail.com

nantikan peraduan lain dari kami.

Selamat Tahun BARU 2015 



Friday, January 9, 2015

Alhamdulillah, hari ini nak share kat korang, beberapa tips terbaik nak jaga sendi. Memang banyak tips sebenarnya, kali ini saya akan cedok beberapa tips yang ada dalam blog Diet Diet Sihat. hahaha. memang best tips macam ini


sendi shaklee ajht


1. Baca Pasal Sakit Sendi

Sendi ini ada macam-macam, jadi nak jaga sendi , mestilah kena baca pasal sakit sendi, barulah pandai jaga, dan ada kesedaran pasal sendi.

2. Ambil Kalsium

Memang tak dinafikan, nak jaga sendi, sebenarnya kena ambil Kalsium juga, bagi tulang kuat, dan bagus untuk sendi jugak sebenarnya.

3. Ambil Minyak Ikan

Hahhaha, ini cerita baik punya, tapi memang sakit sendi, kena ambil minyak ikan, ini dapat meredakan keradangan, barulah sendi ok.

4. Kuruskan Badan

Hahaha, sendi pun tahu beban yang ditanggung, biasanya kalau badan dan besar sangat, baguslah turunkan badan, barulah sendi tak terjejas.

5. Baca Tentang Suplemen Untuk Sendi

Hahaha, jangan tak tahu, memang ada makanan tambahan khas untuk kesihatan sendi, cerita menarik ini ada kaitannya dengan AJK surau yang cool lagi macho.

6. Baca Pengalaman Orang Lain

hahaha, bagus baca kisah orang yang dah sembuh dari sakit sendi, mereka ni tentu tahu, dan rasa betapa peritnya nak atasi masalah sendi.



Cabaran 31 Hari Mencari Cinta

4. Sendi


Bila sebut je bab keputihan, sebenarnya ianya sangatlah sensitif bagi kaum wanita. Huhuhu, jadi para suami, adik- beradik lelaki, kena faham situasi ini. Jadi orang kata keputihan ini biasa, tapi tahukah korang keputihan pun bahaya jugak. Jangan main-main.


bahaya keputihan



Keputihan 

Biasanya, dalam keputihan, bolehlah dikatakan bahawa ada dua jenis. Keputihan normal dan keputihan tidak normal. Biasanya, paling yang tidak disukai ialah keputihan tidak normal. Ianya menunjukkan badan kita tidak sihat. Selain itu, badan kita mudah dijangkiti kuman, jika kerap berlaku keputihan yang tidak normal ini.


Merawat Keputihan

Sebenarnya kita sendiri perlu menjaga kebersihan dan kesihatan kita. Wanita perlu mengamalkan makanan berkhasiat supaya tidak berlaku keputihan tidak normal . jadi, mulai sekarang, sila ambil perat tentang masalah keputihan ok ?



Cabaran 31 Hari Mencari Cinta

3. Keputihan




Saturday, January 3, 2015

Bila sebut pasal stress, sememangnya kita akan buat apa sahaja untuk melegakannya. Macam-macam buat, sampai satu tahap kita tak sedar, alamak badan aku dah gemuklah. Kenapa jadi macam ini ? Kenapa selalu badan sakit ? Rupanya kita STRESS !!!! huuhhuhu


perut buncit

Thursday, January 1, 2015

Alhamdulillah, hari ni nak mulakan cabaran hari pertama, oklah, jom kita cerita pasal jarawat. Oklah, jom kita tengok apa yang best cara nak atasi jerawat ini. Banyak tips tradisional yang kita boleh baca, tapi yang saya share pasal vitamin yang bagus untuk buat korang ceria tanpa jerawat. Saya terus direct translation dari sini


cara rawat jerawat dengan mudah

Alhamdulillah, 2014 telah meninggalkan kita, 2015 datang dengan membawa lebih banyak tuah, lebih banyak pengajaran dan cabaran. Tahun ini kami mulakan dengan Cabaran 31 Hari Mencari Cinta. Kenapa Cinta pulak ? Hahaha, itu mahu kasi sedap punya ayat.


mencari cinta sejati


Siapa yang boleh join ?

Semua orang boleh join, yang jadi bloggers, yang jadi pengedar Shaklee, malah kami menjemput semua pengeluar produk kesihatan untuk menyertai dan memeriahkan lagi cabaran mencari cinta . Kerana kita semua ada cara masing-masing untuk menyelesaikan masalah di atas.

Macam mana nak join ?

Kalau nak join, boleh guna macam-macam cara, tak perlu nak daftar apa-apa. Hahhaah, nak guna fb, nak guna Instagram pun boleh, janji ikut tajuk . Hahhaa, tapi paling guna BLOG lah, Oh ye nak guna vimeo, youtube, pinterest, semua boleh !!!

Selamat Datang 2015

Selamat datang 2015, perjalanan makin mencabar, kita terus belajar belajar dan belajar. TErus maju dan maju, Alhamdulillah