Posts

Showing posts from November, 2014

Set Awek Cun Mantap Gebu

Image
Nampaknya, sekarang ini memang banyak produk di luar sana yang mementingkan kesihatan, dan ditambah lagi nak cantik, yang nak jadi model, nak cantik untuk suami, dan yang nak naik pelamin, semua inginkan kulit putih gebu cantik menawan. Lepas tu pulak nak body mantap. Hoo, jangan risau, shaklee ada dua produk baik punya, ianya dipanggil Set Awek Cun Mantap Gebu.


Manfaat Omega-3 Untuk Membakar Lemak

Image
Alhamdulillah, hari ini last day promotion omega guard shaklee, tapi hari ini saya nak ulang tayang sikit bagaimana omega-3 ini dapat membantu untuk membakar lemak jahat dalam badan kita ini. Kita tengok dalam omega-3 ini banyak manfaat, tapi yang ramai suka tentu sekali nak jadi kurus. Hahaha, apa kata kita tengok cara omega-3 bakar lemak


Minum Air Sirap Je ? Cara Paling Sempoi Berhenti Merokok

Image
Memang bunyi pelik, hahahha. Zaman sekarang ni, memang ramai duk perkata, depa minum AIR SIRAP JE nak berhenti merokok . Hooo, tak ke pelik tuh ? Hoo, bukan susah ke nak berhenti merokok ? Bak kata Lydzar, merokok ini menjijikan. Apa nak buat sekarang nih ? Oklah, jom baca sikit cara paling sempoi nak berhenti merokok.


Cara Menurunkan Kolesterol Dengan Mudah

Image
Alhamdulillah, hari ni, saya share sikit teknik nak turunkan kolesterol dengan mudah. Hahhaha, takpa, cara nya ialah jom baca jap tips yang kami nak kongsikan kepada anda di bawah, mudah je, tak sukar pun, kena disiplin sikit . Oklah, ada 2 bahagian dalam entry nih, satu cerita pasal masuk hospital dan satu lagi pasal gaya hidup.



Tips Hubungan Intim Suami Isteri

Image
Ramai yang komplen, kata hubungan tak intim , dan macam-macam lagi. Bila cerita ini, tu yang ada kes cerai dan sebagainya. Jadi , nak best, kena selamatkan rumah tangga anda, untuk dapatkan hubungan intim. Hahhaha, tengok tips kat bawah ini memang best, layan dulu gambar testimonial di bawah.


Cara Hilangkan Jeragat Di Muka

Image
Memang semua orang nak kulit cantik, tapi bila datang jeragat,jerawat,panau,kurap, memang pening kepala, lagi lagi nak kahwin, nak photo-shoot, nak masuk tv jumpa artis, nak masuk raja lawak pun sekarang kena muka bersih dan lawa. Oklah ini saya ada kasi testimonial baik punya cara hilangkan jeragat di muka.


Testimoni ESP Jadi Kurus

Image
Alhamdulillah, dah masuk hari selasa, pagi selasa ini,saya nak share sedikit perkongsian menarik, dulu punya cerita, ramai dah berjaya minum ESP jadi kurus. Jadi dalam set kurus Shaklee, minum protein ESP Shaklee memang terbaik dan sangat membantu, jom kita tengok testimoni di bawah.


Minuman Diet Paling Berkesan ?

Image
Alhamdulillah, hari ini dah mula bola sepak Piala AFF Suzuki 2014. Nampaknya tengok kawan-kawan ASB pun dah mula berdiet. Paling ketara sekali ialah tuan pengerusi ASB, Fahmy Bin Barney yang kelihatan bersemangat dan sihat. Oklah, untuk tuan Fahmy, Naja, dan Munzir, saya nak share untuk anda 2 minuman diet yang bagus untuk anda, boleh cuba dirumah ok ? Minuman diet itu ialah
Jus Kiwi Terbaik Dan SedapMinuman Alfalfa Yang Menyegarkan

Set Kesihatan Wanita Shaklee

Image
Hari ini entry agak boring sikit, entry katalog. Set Kesihatan Wanita sangat bagus untuk semua wanita, yang bekerja, yang menjadi suri rumah banyak angka, yang menjadi madu, yang belum kahwin, boleh mengambil makanan tambahan dari Shaklee. Jom tengok apa yang ada dalam set ini.

Hanya Dengan Lecithin Yang Berharga RM5+ Berat Boleh Turun 4kg Dalam Masa 1 minggu

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Petang ni saya nak berkongsi rahsia bagaimana untuk turunkan berat 4kg hanya dengan modal RM5+. Tak percaya kan. Apapun ramai wanita yang sudah mencuba lecithin ini dan ramai yang sudah jatuh cinta. Walaupun harga nya murah tetapi khasiat nya wow bombastik.
Jom kita lihat perkongsian pengguna yang berjaya turun berat 4kg dalam masa 1 minggu

Berat Turun 10 kg Dalam Masa Seminggu Selepas Bersalin ?

Image
Pengalaman anak pertama yang hanya makan jamu dan pantang yang sangat ketat. Berat semasa hamil naik 13kg dan semasa dalam pantang 44hari hanya turun 9kg. Punya la payah nak turun berat. Menyusukan anak nafsu makan makin bertambah. Betul menyusukan anak boleh bakar kalori. tapi kalau kalori yang masuk lebih banyak dari yang keluar macammana ye.



Bagaimana mahu turun 10kg dengan cepat selepas bersalin ?1. Berpantang dengan betul Semasa berpantang sila berpantang dengan betul. Minum air panas, makan makanan panas. Tapi jangan la sampai terabai segala nutrisi. Pastikan cukup segala zat, nutrisi yang diperlukan sebab ibu dalam pantang perlukan segala zat untuk kembali sihat, bertenaga. Makanan yang berzat akan membolehkan luka ketika bersalin cepat sembuh. Pasti ibu ibu mahu segera sihat kan. 
2. Berbengkung Jangan mengelat tau. Amalan zaman berzaman ini tetap menjadi amalan ibu moden. Pemakaian bengkung untuk ibu yang bersalin secara pembedahan juga boleh tau. Sangat digalakkan untuk memu…

5 Khasiat Minyak Ikan

Image
Sekarang ini memang musim orang promote minyak ikan, ada yang kata boleh bagi anak pandai, ada yang bagus untuk kurus, dan ada yang kata boleh tolong orang yang ada kencing manis dan macam-macam lagi. Jom kita tengok ulangkaji balik tentang 5 khasiat minyak ikan yang diambil dari google.


Kantoi Tertidur Masa Dating Dengan Awek ? Atasi Masalah Kepenatan Sekarang !!!

Image
Pada suatu hari, Azizan keluar bersama aweknya Hasmida (bukan nama sebenar). Mereka berjalan-jalan. Hasmida jalan jalan ok je, tapi Azizan kelihatan cepat letih dan tak bermaya. Tapi sampai je mereka ke restoran Wadud, boleh pulak, Azizan tertidur , menunggu Hasmida melayan twitternya yang beribu follower mengalahkan anak che ta. Hoo kantoi sudah.
Hasmida rasa kecewa dengan sikap Azizan, tapi dalam masa yang sama, Hasmida nak tahu juga, kenapa Azizan boleh cepat penat dan mengantuk. Hasmida pun mengambil berat tentang Azizan, sebab dia taknak pula Azizan tertidur atas pelamin, lagi malu.
Bermulanya cerita kepenatan Azizan, ada tiga babak yang dilalui oleh Hasmida, 3 babak tersebut ialah Hasmida membawa Azizan Berjumpa Doktor PakarHasmida membaca tentang Vitamin DHasmida mengajak Azizan Ubah Gaya Hidup

Pengedar Shaklee Paling Popular ?

Image
Hahhaha, takda mana nak claim paling popular, paling gojes, paling kental, paling dasyat, paling berpaling atau paling tadah. Itu semua nak tarik crowd je. Tapi bila cerita bab popular ini, seronok jugak sebenarnya, sekali sekala nak glamer. Hahha, ini semua cerita pasal masuk media, masuk tv, dan macam-macam lagi. Oklah saja nak share dengan korang kisah kami di masuk tv dan majalah. Hhehee.


Ajaib Sangat Ke Minyak Ikan ?

Image
Alhamdulillah, bangun pagi jumaat ini macam biasa kita update blog. Cerita dia pagi ini tentu sekali tentang minyak ikan. Biasalah, sekarang ini ramai jual minyak ikan, sampai aku pun tertanya-tanya, ajaib sangat ke minyak ikan ini ? banyak khasiat ke ? aku pun jual jugak. hahhaha. Oklah, nak tahu dia ini power ke tidak, aku listkan beberapa kelebihan yang best tentang minyak ikan.


3 Tips Mengatasi Badan Penat Lepas Balik Kerja

Image
Oklah, untuk entry kali ini,saya nak bercerita sedikit tentang tips nak mengatasi kepenatan selepas balik kerja. Biasalah kan, kalau kita dah balik kerja, dengan stress memanjang hadap jalan jamm, lepas tu hujan lebat kerja banyak, rumah sepah, jadi saya nak share 3 tips penting di bawah ini. Tips itu ialah
Aktif di PejabatAmbil Makanan BerkhasiatUbah Pemikiran
Sebelum itu, apa kata anda boleh merujuk beberapa artikel penting tentang stress dan badan penat di sini. Kami ada menulis entry terbaik untuk anda manfaatkan
Apa nak buat kalau badan stress dan penat tak bermayaAtasi badan penat selepas redah traffic jam

Turun 30kg Tanpa Berlari 100km ?

Image
hoiyo Naja DAH KURUS !!!! Terkejut kawannya Kamarudin, yang melihat naja telah turun 30kg, walaupun Din dah berlari lari sampai 100km, semua marathon Kamarudin dah masuk, tapi Naja rilek je dah kurus, tanpa masuk pertandingan. Apa rahsia dia ? Badan dia pun orang dah cakap macam MALEK NOR, Zainul pun cemburu.