Kebaikan Vitamin C Shaklee

Cerita pasal vitain C ni, memang semua orang tahu, suatu ketika dulu, vitamin C shaklee pernah jadi hot, ada satu ketika Shaklee terpaksa stop sekejap pengeluaran vitamin C nih, cepat habis, gara-gara ada pengedar yang ambil kesempatan buat repackaging. Hoo, takpalah, itu menunjukkan vitamin C shaklee memang cool . Oklah, jom kita tengok apa yang menarik di bawah.


antibodi badan


Kenapa Vitamin C Shaklee Sangat Istimewa ?

Hoo, kalau nak buat research sikit, kalau korang google sikit kenapa vitamin C ni best, rasanya banyak blog, mostly semuanya pengedar Shaklee macam kami, cakap, ianya sustained release,hoo, itu yang menarik. Oklah, kelebihannya berbanding jenama lain ialah:

  1. Sustained Release - vitamin C ni dilepaskan secara perlahan-lahan dalam badan, supaya vitamin C ni kekal dalam badan kita, barulah ianya tak membazir. Kiraannya ialah 100mg sejam untuk 1 tablet.

  2. Bioflavonoids - satu elemen penting supaya vitamin C ni mudah diserap kedalam badan kita.

  3. 7 biji OREN - hahaha, satu tablet vitamin C ni sama dengan 7 biji oren, hoo, kalau korang boleh ngap 7 biji oren sehari, memang powerlah.


shaklee


Kenapa Vitamin C Penting untuk Perokok ?

Sebenarnya yang tak merokok pun penting jugak, lagi-lagi orang biasa. Tapi memang antara golongan yang sangat perlukan vitamin C ialah orang yang merokok kuat ni. Merokok boleh menjejaskan vitamin C dalam badan kita. Memang kalau tak cukup vitamin C, ianya boleh menjejaskan jantung serta organ lain dalam badan. Tapi sebaik-baiknya, berhentilah merokok, hahaha. Jom baca artikel berkaitan


Nak Cantik Macam Anuar Zain ?

Hahhaa, vitamin C ni senang je, ingat C ingat Cantik. Tapi macam mana tuh ? Senangnya, vitamin C ni penting untuk pembentukan kolagen dalam badan kita. Kolagen ni kalau cerita memang panjanglah jawabnya. Tapi nak awet muda macam adik Ziana Zain ni, kenalah ambil vitamin C. Tapi janganlah sampai ekstrem sehingga cucuk dekat muka. Cukuplah telan vitamin C shaklee, mudahkan. Tapi kalau nak best, baca lagi artikel berkaitan kat bawah ni:



sihat badan


Manfaat Lain Vitamin C

Banyak lagi manfaat lain yang boleh korang dapacti, selain banyak gila testimoni yang bersepah dekat luar sana. Oklah, yang paling best sekali tentulah kulit cantik berseri. Tapi jom kita tengok manfaat dan kepentingan lain vitamin ni untuk kita:

  1. Menjaga Saluran darah - Ianya membantu metabolisme kolestrol, iaitu pembentukan hempedu untuk membakar lemak. Orang yang ada darah tinggi perlukan vitamin C, dapat mengelakkan strok dan jantung tersumbat.

  2. Detoksifikasi - vitamin C membantu proses detoks, berupaya mencantumkan bahan logam bahaya seperti plumbum, raksa,arsenik dan lain-lain. Ianya mampu menjaga buah pinggang agar tidak rosak

  3. Kurangkan STRESS - stress boleh menyebabkan vitamin C berkurangan dalam badan, jadi kena ambil vitamin C. Ianya mengeluarkan hormom antistress dan interferon ( hormon imunisasi) 

  4. Penyakit SKURVI - kalau rasa gusi berdarah, luka lambat sembuh, kenalah ambil vitamin C, ambil dengan dos yang banyak. 

  5. Meningkatkan Sistem IMUN - bagus untuk pembentukan sel darah merah yang sihat, membantu sel darah putih menentang bakteria, memulihkan alergi hidung dan kulit, dan memerangi simptom selsema.

  6. Memerangi kanser - antioksidan yang sangat baik untuk melawan radikal bebas dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh badan.

COD Area Shah Alam

Jika anda berminat untuk mendapatkan Sustained Release vitamin C dari Shaklee, boleh hubungi kami, untuk COD atau penghantaran area Shah Alam. Kami adalah pengedar Shaklee SHAH ALAM paling cool. Ataupun anda boleh juga klik gambar order dibawah untuk memesan secara online dari Shaklee Malaysia.  


sihat badan


Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
http://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

Comments

  1. Mengamalkan vitamin C sememangnya perlu sebab keperluanya dlm nutrisi seharian kita kan?

    Hot post - Telekung Reehans Pilihan Muslimah Ketika Solat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul, vitamin C sangat penting untuk kesihatan dan antibodi badan

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara