Posts

Showing posts from May, 2014

Testimoni Kurus Dengan Shaklee

Image
Alhamdulillah, dengan adanya produk shaklee, banyak testimoni pengguna yang bagus, dapat je, buat duit dengan Shaklee, selain dapat bentuk badan idaman, lagi lagi lepas berpantang, mesti nak badan seksi kembali . Apapun, jom kita tengok beberapa testimoni yang ada dalam blog nih, jadi saya akan share link itu kepada anda 


Cara Buat Susu Memancut Banyak

Image
Kalau baca dalam blog lain, semua orang tulis benda nih, memang gila woo, satu bacaan testimoni, katanya susu memancut-mancut, sampai tak sempat tadah. Hooo, macam tak percaya pun ada kalau korang baca. Tapi betul ke sebenarnya benda nih terjadi ? Betul ke kalau ambil produk Shaklee nih, boleh bikin susu ibu terpancut-pancut keluar ? Jom baca dulu, sebelum nak rumuskan cara dia 


Pencegahan Penyakit Jantung : Pengajaran Dari Bypass Operation Ayah Mertua

Image
Oklah, sebenarnya cerita pengalaman di IJN ialah cerita serba sedikit tentang ayah mertua saya yang selamat menjalani pembedahan pintasan (bypass surgery) di Institut Jantung Negara. Alhamdulillah, ayah dapat balik ke rumah di U12, rumah adik ipar . Untuk hari ini, saya suka juga nak cerita beberapa artikel di bawah sebagai panduan kita bersama


Badan Penat Letih Malas : Apa Nak Buat Nih ?

Image
Biasalah, semua insan dalam dunia nih, mana ada badan yang tak pernah letih, kalau kata pun merantau sana sini, mestilah penat. Tapi ada yang tak buat apa apa pun, lagi rasa letih, tambah lagi dengan sikap MALAS, itu lagi bahaya, apa kerja pun tak boleh buat. Jadi, nak diceritakan hari ini, saya nak sentuh 5 perkara tentang letih lesu ni
Sebab Badan Rasa Letih Lesu (tips dari blog kotakvitamin)Tips mudah nak atasi kepenatan (cedok  balik entry sebelum ni)Kisah Fatimah, Zikir, dan MaduSuplemen Shaklee khas untuk yang selalu komplen penat, letih ,Motivasi diri

3 Tips Khas Untuk Mereka Yang Ada Darah Tinggi Ketika Hamil

Image
Ada wanita yang mengalami darah tinggi semasa hamil dan ada juga sudah ada darah tinggi sebelum hamil. Apa-apa pun kedua-duanya sangat merbahaya terutama ketika hamil. Jangan tak tahu mengalami darah tinggi ketika hamil boleh membawa maut. Sama ada ibu atau bayi. Ada kisah kawan yang ada darah tinggi tiba-tiba koma selepas melahirkan anak. Jadi ibu ibu hamil sila jaga kesihatan ye

Berlumba di HIGHWAY Semata-mata Untuk Sebotol Ubat Sakit Sendi

Image
Alhamdulillah, hari ini nampaknya berjaya juga memecut, dapatlah juga membeli satu botol AJHT, macam ubat sakit sendi yang paling best dan paling laris dalam Malaysia ini. Walaupun perkara berlumba ini tidak sihat, tapi akhirnya, bila dapat tahu barang ni dah ada di HQ Shaklee, saya teruskan juga memecut kereta dan berjaya mendapatkan satu botol keramat yang ramai orang Malaysia nak. Oklah, dalam artikel hari ini, saya nak share kepada anda 
Pengalaman Mendapatkan AJHTApa Yang Menarik Tentang AJHTKisah AJK Surau Yang Jatuh Cinta dengan Set Sendi

Betul Ke Baring Cepat Gemuk ?

Image
Betul ke statement di atas ? Kalau betul, nanti lepas habis artikel nih, korang sudi sudilah komen, ok ? Dalam cerita sensasi diet-diet sihat kali ini, saya nak ceritalah sikit pasal baring tidur nih, oklah hari ini entry agak pendek, sebab idea takda, mahu update blog nih, hehehe.


Penyusuan Susu Ibu Secara Eksklusif : Tips Dari Suami Yang Penyayang

Image
Dalam artikel hari ini, sempena Kelas BLOG di Kajang, saya akan bercerita tentang 3 perkara di bawah:
Tekanan Penyusuan Susu ibu yang dialami oleh AinulSokongan Yang Saya Berikan Pengalaman  Ainul Menggunakan Set Penyusuan Susu Ibu Shaklee

1. Tekanan  Ainul yang Kerja Tak Tentu Masa Tiada Masalah Masa Berpantang Boleh dikatakan Ainul masa baru lahirkan Arreessa, memang ada masalah susu untuk pertama kali, jadi saya perlu bersabar, dan memahami yang susu ibu untuk budak yang baru sahaja sebulan dua memang sedikit, sebabnya, susu ibu memang yang keluar itu cukup-cukup untuk bayi. Oklah, Alhamdulillah, masa berpantang tiada masalah. 
Stress Masuk Kerja Tetapi, setelah Ainul masuk kerja, dibebani dengan tugasan atau workload yang banyak, perlu pergi ke site, dan ditambah pula dengan tekanan lain, memang saya nampak Ainul tak berapa nak happy, dan selalu komplen juga susu badan untuk Arreessa drop. Boleh dikatakan masa itu, kami baru nak menceburi, terbuka minda nak business, tapi masa itu…

Tekanan Darah Normal , Memang Best Amalkan Shaklee

Image
Alhandulillah, bila tengok result dibawah, rasa lega pun ada, bawah ni result ainul masa test hari rabu lepas. Dengan menggunakan software dan device terbaik dekat ofis mami di Menara U, nampaknya Ainuk stabil, tekanan darah normal.  Hasil testimoni terbaik untuk set hamil Shaklee.


Jangan Skip Makan Kalau Nak Badan SIHAT !!!

Image
Bila orang sebut jangan skip makan, jangan oh jangan, ramai je tak berapa nak faham, atau yang memang dah faham pasal etika makan ini. JANGAN SKIP MAKAN. Hooo bila sebut benda ini, sebenarnya ada beberapa perkara yang boleh kita kaitkan dengan amalan makan ini. Semua tahu makan sedap, tapi sebenarnya pasal jadual makan ini, sangat penting bagi kita. 


Kelas BLOG Dari Utara ke Selatan : Memang Penat Tapi Puas Hati

Image
Boleh dikatakan, kami, sekeluarga, dan 4 minggu bermusafir, ada satu minggu itu, bermusafir di kota besar Indonesia Raya. Alhamdulillah, selepas itu pula ke Konsert Supermom Idol, Kembara ASB di ipoh, dan minggu lepas baru balik dari Kelas Asas Blog GNT , memang penat, tapi menyeronokkan. Kalau tak cakap penat, memang tipulah, tak boleh elaklah benda yang meletihkan ini, tapi ada banyak perkara yang membuatkan saya tak boleh penat, dan tak boleh letih bila menghadiri majlis ilmu yang jauh jauh tempatnya .


Set Kesuburan Suami Isteri Shaklee yang Terbukti Berkesan Pada Pasangan 4 Tahun Menanti Cahaya Mata

Image
Cahaya mata atau anak anugerah Allah yang tak ternilai harganya. Setiap pasangan yang berkahwin pastikan akan berusaha untuk mendapatkan anak. Namun bukan semua mereka bertuah dan senang untuk mendapat anak. Terdapat pelbagai masalah terutama masalah kesihatan yang mengganggu proses kesuburan.
Pastinya ramai sedang mencari tips untuk hamil dan jangan lupa bahawa pengambilan makanan tambahan seperti vitamin adalah sangat penting di mana faktor gaya hidup dan pemakanan harian yang tidak sihat boleh menyumbang kepada masalah yang menyebabkan sukar untuk hamil. Jadi benda sebegini kita lihat seperti remeh padahal perlu dititik beratkan.
Faktor seperti keputihan, cyst, kitaran haid tak teratur dan kuantiti sperma juga menyebabkan sukar untuk hamil.

5 Tips Pulihkan Badan PENAT !!! PENAT BEKERJA.. PENAT DENGAN TRAFFIC JAM..

Image
Seharian bekerja memang memenatkan. Lebih lagi setiap pagi perlu bangun seawal 5 pagi untuk bersiap ke tempat kerja, siapkan anak-anak ke sekolah. Perjalanan ke tempat kerja pulak jauh, traffic jam lagi. Sampai pejabat kerja tertimbun timbun. Balik kerja kena hadapi kesesakkan lalu lintas lagi.Sampai rumah belum habis penat kena melayan anak-anak, suami/isteri pulak. Pernah tak ini terjadi pada anda? Ibu bekerja seharusnya kena ada fizikal dan mental yang kuat. Bukan ibu sahaja malah para bapa pun sama. Jangan sampai masalah di pejabat di bawah ke rumah.



Boleh Berdiri Lama, Walaupun Tidur Lambat, Penat Buat Video Untuk Supermom IDOL

Image
Sebenarnya masa nak buat program SUPERMOM Idol haritu, saya sebenarnya takut kalau saya tak larat nak berdiri lama, atau nak mengacarakan sesuatu program besar, suatu konsert motivasi yang julung kali diadakan oleh geng geng supermom sister, hooo, memang gile jadinya kalau tak prepare dari segi jasmini, rohani, mentaliti dan provokasi dari geng geng yang tak berapa gemar dengan aktiviti Supermom


Kenapa Anda Memerlukan Meal Shakes Shaklee Untuk Anak-anak Kesayangan Anda ?

Image
Anak-anak anugerah paling berharga buat pasangan suami isteri yang sudah berkahwin. Bila ada anak-anak keutamaan seharusnya untuk mereka. Kita bekerja kuat mencari rezeki untuk mereka. Bila anak membesar dengan sihat hati ibu bapa pun gembira. Bagaimana anak yang sering sakit? tak selera makan? Bukan kita minta.betul ! Mana ada ibu bapa gembira anak sakit kan.. Sebagai ibu bapa kita pasti akan ikhtiar untuk anak-anak. 


Badan Penat Bekerja ? Apa Nak Buat Nih ?

Image
Apa nak buat nih ? Penatlah satu hari kerja, kerja, kerja, nak layan anak semua, malam semua nak layan pasangan masing-masing, itu belum lagi macam Saleh Yacob bukan anak je ramai, isteri penuh kouta 4, lagi penat nak layan bini-bini dia tuh. Jadi macam mana nak atasi badan penat bekerja nih ? Ada rahsia tenaga batin ke apa ? Jadi saya terus nak kongsikan dengan anda beberapa tips yang terbaik supaya anda tak penat masa bekerja !!!


Kenapa AJHT Selalu Habis ?

Image
Kenapa ye oh kenapa ? AJHT atau nama jawanya Advanced Joint Health Tablet diberitakan telah habis dibolot oleh semua SID , baru je berita AJHT ada, terus habis dalam masa sejam dua jam. Memang gila betul penangan AJHT nih. 

Aziz Satar Kata JANGAN BARING WAKTU SIANG

Image
Hari ini, seluruh warga seniman Malaysia dan Singapura bersedih dengan pemergian tokoh besar negara, Datok Aziz Satar yang meninggal pagi tadi. Aziz Satar adalah orang yang paling rapat dengan P Ramlee, dan dia satu-satunya rujukan yang paling penting jika kita hendak mengkaji kisah P Ramlee dengan betul. Tapi apa yang Allah pinjamkan, tentu akan di tarik balik satu hari nanti, takziah kepada keluarga Aziz Satar.


Harga ESP Shaklee Yang Ramai Orang Kecoh

Image
Alhamdulillah, semalam saya baru pulang dari kelas Kembara ASB Episod 2, jadi hari ini terus bersemangat nak update blog dengan bersungguh-sungguh, jadi untuk hari ini, saya nak bercerita tentang perkara di bawah.
Kenapa Shaklee Strict Dengan Harga SekarangBerbaloike beli ESP Shaklee dengan harga RM 150

Ada Jual Tak Set Nak Gemukkan Badan ?

Image
Sebenarnya dari dulu lagi, bila orang sebut pasal Meal Shake, sah sah orang kata yang vitamin nak gemukkan badan. Jadi saya pun terikut-ikut cara begini. Tapi kena fahamkan juga, tiada satu pun vitamin Shaklee yang menggemukan, cuma ada pun yang menaikkan berat badan. Jadi jangan salah faham, hahaha, ucapan ringkas sahaja untuk promo meal shake. 


3 Sebab Paling Penting Dalam Sejarah Kenapa Budak-Budak Malas Makan

Image
Isu budak budak malas makan ini sebenarnya dah lama dibincangkan oleh golongan ibu, baik yang bekerja, suri rumah , mak janda dan macam macam lagi golongan yang sayangkan anak mereka . Jadi macam biasa, lagi short notes ni untuk anda semua. Buat yang setuju dengan pendapat saya, boleh juga komen di bawah.



Rahsia Budak Berselera Makan Dengan Meal Shakes Shaklee

Image
Hooo sebenarnya ramai dah tahu pasal bebudak yang takda selera makan ni. Tapi dengan adanya Mealshake dari Shaklee, Alhamdulillah, ramai bebudak terutama anak anak kecil kita yang berselera nak makan setelah mengambil mealshake. Oklah, banyak perkara yang mesti anda tahu tentang Meal Shake ini.