Tuesday, April 29, 2014

7 bulan hamil berat naik 1.5kg.makan macam biasa.malah berpinggan pinggan.Alhamdulillah tiada masalah ketika hamil, berat baby pun naik. Apa rahsianya ?


omega guard shaklee

Hooo memang style orang lama suka order, tak suka online online ni, jadi sebenarnya pilihan ditangan anda, anda suka online atau suka datang HQ . So aku rasa ada kelebihan dan kekurangan bila kita order kat HQ ni. Huhuhu


pengedar shaklee shah alam

Friday, April 25, 2014

Jangan tak tahu memang ada orang yang baru umur 30tahun atau bawah 30tahun lagi jalan sudah bongkok bongkok. Ada juga yang sudah mula pakai gigi palsu. Kalah atuk nenek yang menjaga kesihatan. Umur 80tahun pun maintain je lagi.Kenapa?? sebab utama gaya hidup dan pemakanan kita. Kalau bab tulang, gigi mestilah pasal kalsium kan. Ingat tak kecik-kecik suka bebenor minum susu. usung la botol susu ke hulu ke hilir. Kenapa bila sudah besar kita tak suka minum susu ?? atau belum masuk 40tahun gigi sudah mula tertanggal. Nak makan pun susah terpaksa la pakai gigi palsu.


tulang sakit

Tuesday, April 22, 2014

ESP Produk Sepanjang HAYAT !!!

Hooo, ESP oh ESP, haritu tak rugi saya borong ESP Promo banyak banyak, dan saya tahu, ianya tetap laku macam goreng pisang, walaupun di bayangi oleh produk Shaklee lain tengah dalam promosi bulanan beli 6 Percuma 1. Hooo, banyak rugi kalau tak sambar ESP ini, jadi saya dah berjaya  untung besar dengan hanya menjual ESP sahaja. Hooo memang best !!!


protein terbaik di malaysia


Monday, April 21, 2014

Konsert paling GILA dalam sejarah Supermom, kiranya ini adalah dikatakan seminar besar SUPERMOM pertama setelah sekian lama saya asyik join jom hebat, magik aura dan macam macam lagi. Kali ini ianya berbeza kerana


Hahaha, entry ringkas untuk hari ini, apa kata jom kalian semua join konsert terbesar SUPERMOM IDOL, julung julung kalinya di adakan di Pulau Pinang, tempat dan kawasan kelahiran Master Norhanita yusof. hooo, selalu kak hanita turun KL, kali ini, kami gerak UTARA pulak !!! Memang feel !!! Tahu tak macam mana nak join konsert nih ?


konsert 2014

Thursday, April 17, 2014

Alhamdulillah, semalam saya dan keluarga supermom sempat ke kantor shaklee indonesia di Menara Citicon Slipi Jakarta, Indonesia. Tapi tak sangka berlaku sedikit kejutan budaya, bila terus sahaja mewakilkan diri untuk menjadi MC adhoc yang paling sempoi dalam sejarah Supermom. Hoo macam pesta pun ada. Banyak benda yang saya belajar di sini.


bikin uang

Friday, April 11, 2014

Selamat sejahtera dan salam jumaat semua. Apa khabar saudara dan saudari. Alhamdulillah hari ini kami kr jogja untuk trip lawatan, sambil belajar dan membawa hasil kajian . Sambil juga kami pergi ke HQ Shaklee di Jakarta. Sempat juga dengar radio, baru aku dengar cerita pasal bakal haji tahun ini. Hooo, sekarang pun banyak kerja kerja pembangunan di sana, jadi saringan perlu dilakukan dan bakal haji perlulah sihat, kalau tidak tak dapat nak ikut trip haji tahun ini.


masalah kesihatan ibadat haji

Wednesday, April 9, 2014

Ostematrix bagus ke ? Hoooo itu jawapan mudah untuk peniaga Shaklee, BAGUS , ada kalsium magnesium vitamin D dan macam macam lagi. Hooo tapi itu peniaga, kalau pengguna, apa macam pulak ? adui, takpalah, kita kena kaji dulu Ostematrix ini. Lagi lagi Ethan pun dah pesan , kena rajin membaca. Oklah jom kita tengok kembali.


ostematrix shaklee

Tuesday, April 8, 2014

Selamat petang semua. Apa khabar ? bertemu kita lagi dalam diet diet sihat. Kali ini ramai nak tanya apa beza Cinch dan ESP. Hoo, dulu masa aku buat entry ini dekat blog personal faiz saaid, banyak juga yang aku tulis, tapi kali ini, aku cuma nak tulis pendek sahaja, sebenarnya banyak beza, dari pelbagai sudut. Tapi kena ingat yang tiga ini je dulu. Sebab yang ini paling penting.


sumber protein terbaik

Hahhaa, yang ni sebenarnya tajuk untuk cover entry yang dah lama tak buat, selepas ajar bebudak suruh update, last last sifu yang tak update, hadoi, takpa, masa untuk cover balik apa yang tertinggal, so untuk itu saya berikan satu tajuk yang simple, tapi lagi pedas dan power. hooo, 150 ringgit berbaloi baloi untuk satu tin ESP Shaklee, korang tahu kenapa ? jom baca ulasan di bawah.



Friday, April 4, 2014

Kalau dengar perkataan KALSIUM mesti semua akan terbayangkan susu. Jangan tak tahu selain susu makan yang tinggi kalsium adalah seperti keju, yogurt, sayuran hijau , ikan salmon, brokoli, kacang almond , pisang dan ikan bilis.

Alternatif lain adalah ambil pil kalisum. Ni selalu untuk mereka yang susah nak minum susu atau malas nak bancuh susu macam saya. Susu pun ada cara nak bancuh.Salah bancuh mungkin zat boleh hilang. Dikatakan orang dewasa memerlukan 1000mg kalsium tau

Cara saya , amalkan ostematrix. kenapa? sebab 4bj ostematrix cukup 1000mg. Saya malas nak bancuh susu tapi nak kan kalsium cukup. Nak makan ikan bilis pun berapa gram nak kena makan sehari? tak muak ke setiap hari makan ikan bilis.

kenapa saya memilih ostematrix shaklee ? Apa kelebihan Ostematrix Shaklee selain dari kalsium membekalkan kalsium yang cukup untuk tubuh badan kita?


pil kalsium

Salam jumaat semua, pagi pagi bangun korang rasa badan bertenaga tak ? Cuba bangun muka isteri, ada tak dia stress  ke, penat ke, atau dia bangun je muka segar bugar ? Itu lagi bermasalah kalau dia sedang hamil, hooo, memang susahlah, kalau ikut emosi tak menentu , memang kalau silap kacau bilau. Tapi, ada orang tanya, kenapa masa hamil ni kena ambil Kalsium banyak ? Hoo, katanya Shaklee ada produk bagus macam Ostematrix, apa benda tuh ? Kenapa kena isteri yang sedang hamil kena ambil ? Bagaimana pula kalau suami yang hamil ? Kena ambil jugak ke ? Hooo banyak persoalan ini !!!


hamil ambil kalsium

Wednesday, April 2, 2014

Salam sejahtera, selamat pagi, satu pagi entry yang saya nak share, tentu sekali sebenarnya saya celup dari idea wife saya pasal ikan bilis dan kalsium, lepastu kenapa nak kaitkan dengan Ostematrix Shaklee. Hoo, oklah, korang tentu suka makan ikan bilis betul tak ? Hooo, sapa tak suka wooo, kalau buat sambal petai, ikan bilis goreng, tentu aku orang pertama yang makan bannyak, best wooo. Oklah, tapi kenapa aku kata Ikan Bilis lagi power dari Ostematrix ? adakah aku gila sekejap ?


ostematrix shaklee

Tuesday, April 1, 2014

Semalam dah habis promo ESP BELI 6 PERCUMA 1, rami nak dapatkan tenaga extra, lepas tu nak body cun ala ala che ta, dan macam macam lagi, lepas tu ada pulak bancuhkan untuk suami bila malam jumaat dan macam macam lagi. Niat suci nak susukan anak, bertenaga nak jadi WAHM, sebab tu minum ESP SHAKLEE, janji boleh layan,  feel good punya.


kebaikan kalsium