Sunday, January 26, 2014

Alhamdulillah, blog diet diet sihat ni dah lama sebenarnya diwujudkan, dulu pun blog ni masa nak buat business lain dulu. Sekarang ni blog ni dah jadi blog yang terbaik untuk promosikan produk Shaklee. So apa yang menarik dalam blog ini ? Oklah ada 3 elemen yang ada dalam blog ini


Hooo sebenarnya program ni kecil kecilan je. Tapi seronok, sebab satunya dulu memang boleh bawa anak beranak. Malam tuh, akan ada sharing dari master yang hebat hebat. Oklah, masa aku pergi dulu, memang tak terfikir pun yang aku masa tuh akan pergi dan bersemangat untuk bantu wife buat business ni. Memang sempoilah ketika itu.


arab saudi buat business

Wednesday, January 22, 2014

Tuesday, January 21, 2014

Kami cadangkan untuk berhenti merokok secara perlahan dan beransur-ansur , kerana kami tahu bahawa berhenti merokok itu tidaklah semudah membalikkan telapak tangan . Namun untuk mengurangkan kesan buruk merokok bagi kesihatan , sangat dianjurkan mulai saat anda yang masih rutin meroko untuk lebih memperbanyak tambahan pengambilan Vitamin C yang merupakan antioksidan kuat bagi tubuh kita .


merokok



Kenapa perokok perlu Vitamin C lebih banyak ? 

hal ini penting kerana pada seorang perokok semakin banyak rokok yang dihisap maka semakin banyak pula vitamin C yang hilang dari dalam rangkaian dan darah . Misalnya 1 batang rokok dapat menghilangkan sekitar 25 mg vitamin C yang sepatutnya diserap tubuh , itulah kenapa orang yang merokok memerlukan vitamin C lebih banyak lagi untuk melawan kerosakan sel dan mencegah timbulnya pelbagai penyakit akibat merokok seperti jantung , paru - paru , kanser , strok dan lain-lain .

Kajian Pengambilan Vitamin C

Menurut pelbagai kajian perokok perlu mengambil tambahan vitamin C berbanding mereka yang tidak merokok , lelaki perokok harus mengambil 125 mg vitamin C per hari , sedangkan perokok perempuan 110 mg setiap hari dari keperluan normal vitamin C per hari yang diperlukan tubuh kita yaitu sekitar 60-90 mg . Tambahan tersebut diperlukan untuk menjangka kehilangan vitamin c akibat merokok .

Manfaat Vitamin C

Selain memberikan banyak manfaat bagi perokok , dengan mencukupi keperluan vitamin C juga sangat bagus bagi kesihatan tubuh kita seperti meningkatkan kekebalan tubuh , menangkis serangan virus influenza , kawalan tekanan darah , menurunkan tahap stress , cegah stroke , anti kanser dan lain-lain. Kandungan vitamin C sangat mudah dijumpai pada buah - buahan dan sayur-sayuran semulajadi . Diantaranya adalah Brokoli , lada , jambu biji , strawberry , tomato , mangga , oren dan lain-lain

Berhenti Merokok

Penggunaan tambahan Vitamin c bukan bermakna membuat anda kebal terhadap kesan buruk merokok , tetapi hanya menghalang agar kerosakan akibat racun rokok tidak berkembang dengan cepat dan sangat disyorkan bagi anda seorang perokok untuk secepat mungkin mengurangkan hingga berhenti merokok kerana pengaruhnya sangat buruk bagi diri anda , keluarga dan persekitaran sekitar . Jadilah peribadi yang menghargai orang lain dengan memberikan kebebasan bagi orang disekitar anda untuk menghirup udara bebas dari asap rokok !

Monday, January 20, 2014

Salam sejahtera semua, apa khabar ? Kalau korang tengok sekarang ni, trend SID  sekarang ni bila komen mengalahkan doktor. Shaklee independent distributor atau SID , satu istilah yang popular, sampai nurae, docotr sekarang pun pakai Shaklee untuk mengubat orang. So kat sini kita kena fahamkan sikit beberapa point penting pasal tugas doktor dan SID . Banyak pendapat juga, oklah jom kita bincangkan.


falsafah dr shaklee

Sunday, January 19, 2014

Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


multivitamin terbaik di dunia

Saturday, January 18, 2014

Ramai sungguh manusia hari ini. Hoo hari sabtu, harinilah hari free nak pergi HQ, nak beli stok dan sebagainya. Termasuklah aku yang suka lepak HQ, walaupun boleh online , tapi datang sini boleh jumpa kawan kawan SID yang berjaya dan bersemangat nak tambah pendapatan keluarga. 


seronok jual shaklee