Posts

Showing posts from 2014

Kenapa Aku Sayang Bini ?

Image
Alhamdulillah,berakhirnya tahun 2014, banyak kenangan dan program yang dilalui, macam-macam program, dari team building di Melaka, pergi US, GEGEMASU, Supermom Idol, dan macam-macam lagilah aktiviti. Tapi hari ini saya nak bawa anda cerita tentang group Aku Sayang Bini (ASB). Kenapa ASB ?


Betul Ke Orang Hodoh Tak Boleh Buat Duit Di Instagram ?

Image
Zaman sekarang, semuanya shopping di Instagram, memang banyak pilihan dan gambar gambar menarik. Seronok sekali tengok mereka buat duit di Instagram. Itu belum lagi follow artis yang lawa-lawa, personaliti, dan awek-awek cun yang ada Instagram. Kalau yang cun, cantik, follower ramia gile, hahaha. Persoalannnya, orang HODOH memang tak boleh buat duit di Instagram ? jom baca lagi.



7 Kebaikan Berjalan Kaki

Image
Jalan kaki memang best, rileks je, enjoy pemandangan dan kadang-kadang cuci mata. Tapi ada yang bagusnya jalan kaki untuk kesihatan, selain jimta duit minyak kereta. Jom baca 7 kebaikan jalan kaki yang diedit dari blog orang putih.


Dapatkan Blog Business Online Dari Kami

Image
Alhamdulillah, hari ni kami nak offer suatu perkhidmatan pemasangan blog, untuk penggiat business online yang menggunakan BLOGSPOT. Memang ketara sekarang ni ramai guna blogspot sebab murah dan senang pasang. Oklah jom kita tengok apa kelebihannya.


Bantuan Untuk Mangsa Banjir 2014

Image
Kami dari team Diet Diet Sihat mengucapkan takziah kepada semua mangsa banjir di seluruh Malaysia. Semoga kalian semua tabah, dan semoga semua team penyelamat dapat menjalankan tugas dengan baik. Berdoalah semoga semua urusan dapat dijalankan dengan mudah.


Ghairah Awek Cun Sebelum Tidur ?

Image
Wah, nampaknya semua orang baca mesti ghairah, tajuk apa nih ? Memang tajuk dia sebenarnya nak bagi tips kat awek awek luar sana ye. Apa tips nak jadi cun, nak jadi cantik, ramai ghairah sangat nak cantik, tapi tips kat bawah ini adalah dari blog jihapimpom. Memang best kalau nak cuba.




5 Tips Sebelum Tidur Hoo, kalau baca dari blog Jihapimpom nih, rasanya semua orang dah buat kot, hooo, boleh tengok apa yang dia cakap, lebih kurang bunyinya macam inilah.
Makan supplement untuk kulit, seperti Vitamin E, hooo tak pun ambil Kalsium pun bagus jugak.Buat rutin CTM, jangan sesekali tidur tanpa cuci makeup kat muka dulu. CTM ialah Cleaning, Toning, and Moisturizing.Ambil wudhu' sebelum tidur,Buat senaman mukaSebelum tidur, sebut 'SAYA CANTIK', sambil tidur tuh boleh berzikir.
Lagi Tips Kecantikan Kalau nak baca lagi, banyak je, tapi yang kat bawah ini bagus untuk panduan kita bersama, lagi-lagi para gadis yang nak jadi awek cun:
Tips nak jadi cun macam awek FBTips nak pulihkan muk…

Jus Untuk Tingkatkan Metabolisme

Image
Menurut Pusat Perubatan Universiti Maryland, metabolisme adalah keupayaan tubuh untuk menukar nutrien daripada makanan dan minuman yang anda makan menjadi tenaga. Tenaga ini mendorong fungsi asas badan anda, seperti penghadaman, pernafasan dan peredaran.

 MayoClinic.com memberi amaran kepada anda untuk berhati-hati dengan mana-mana produk yang mendakwa untuk "mempercepatkan" metabolisme. Daripada terus mempercepatkan metabolisme anda, jus membolehkan badan untuk menukar sayur-sayuran dan buah-buahan ke dalam nutrien dengan cepat kerana bentuk cecair membolehkan ia mudah oleh-lulus sistem penghadaman.




Langkah 1 Mengumpul pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran. Tidak ada peraturan set ketika datang untuk jus dan anda boleh membuat apa-apa jus yang merayu kepada selera anda. Memastikan anda makan pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran membolehkan anda makan pelbagai jenis nutrien yang sihat dan vitamin. Pilih buah-buahan dan sayur-sayuran yang merangkumi pelbagai w…

Cara Elak Kencing Manis

Image
Kencing manisadalah masalah besar. Ia adalah sangat penting untuk membuat pencegahan diabetes keutamaan sekiranya anda pada peningkatan risiko diabetes, sebagai contoh, jika anda mempunyai berat badan berlebihan atau mempunyai sejarah keluarga penyakit.
Asas kepada pencegahan kencing manis ialah makan lebih sihat, menjadi lebih aktif secara fizikal dan kurangkan berat badan. Membuat beberapa perubahan yang mudah dalam gaya hidup anda sekarang boleh membantu anda mengelakkan komplikasi kesihatan yang serius diabetes di jalan, seperti saraf, buah pinggang dan kerosakan hati. Pertimbangkan terkini tips pencegahan diabetes daripada Persatuan Diabetes Amerika.


Petua 1: Dapatkan lebih banyak aktiviti fizikal Terdapat banyak faedah kepada aktiviti fizikal yang kerap. Senaman boleh membantu anda: Kurangkan berat badan boleh menurunkan gula darah anda. Ia meningkatkan kepekaan anda terhadap insulin - yang membantu mengekalkan gula dalam darah anda dalam julat yang normal
Kajian menunjukkan bah…

Testimonial AJHT Shaklee

Image
Dah lama tak dengar cerita pasal AJHT ini, biasalah bulan ni orang sibuk promote pasal vitamin C, vitamin E, dan bebaru ini ialah kolagen. Memang best, sebab ada promo. Tapi takpa, sebab ramai tanya dalam blog ini, nak share jugaklah, cerita pasal AJHT shaklee dan cerita pasal sakit sendi.


Makanan Yang Sesuai Untuk Ibu Hamil Yang Ada Darah Tinggi

Image
Tekanan darah tinggi (atau hipertensi) semasa hamil boleh menjadi berbahaya untuk kesihatan anda dan bayi anda. Yang memberi kesan kepada kira-kira 6 hingga 8 peratus kehamilan di Amerika Syarikat, tekanan darah tinggi adalah lebih biasa dalam kehamilan kali pertama, di kalangan wanita hamil di bawah umur 20 dan lebih 40, jika anda gemuk, atau jika mempunyai ramai bayi.

Yang menakutkan yang paling serius ialah praeklampsia, yang boleh mengancam nyawa untuk kedua-dua ibu dan janin. Dalam beberapa kes, pakar obstetrik wanita akan mengesyorkan rehat di atas katil. Dalam mana-mana kes, terdapat beberapa perkara yang seorang wanita boleh lakukan seorang diri untuk membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, termasuk makan makanan yang sihat.




Lima makanan yang sihat untuk membantu tekanan darah rendah semasa hamil Coklat Terkejut? Nah, kita tidak bercakap satu paun Godiva sini. Dalam kuantiti yang kecil, coklat boleh menjadi berguna kerana kandungan magnesium. "Magnesium boleh meredaka…

Apa Itu Buasir ?

Image
Buasir (piles) ialah sejenis urat simpul (vena varikos) yang berlaku di bahagian dubur, dan ia boleh menyebabkan kesakitan. Terdapat beberapa salur darah lembut di dalam salur dubur. Salur dubur ialah tiub pendek yang menghubungkan rektum dengan dubur (anus). Ia membantu anda mengeluarkan najis dengan cara merembeskan mukus semasa anda membuang air besar. 


6 Sebab Popular Suami Curang

Image
Banyak sebab suami curang, ada yang disebabkan suami itu sendiri, atau isteri dia boleh menyebabkan suami curang. Ada juga disebabkan oleh orang ketiga, keempat kelima dan keenam. Jadi apa kata kita baca sedikit info pasal suami curang. 




6 Sebab Suami Cari Lain 1. Nafsu seks Ini adalah sebab yang paling banyak suami curang berikan. Dikatanya isterinya dah tak cantik macam dulu, dah tak ghairah macam dulu dan ada juga yang kata isterinya dah tak mampu melayan nafsu dia lagi. Semuanya salahkan isteri tapi cuba lihat suami pula adakah masih hensem macam mula-mula kahwin dulu??. Mana lah tahu kot sekarang ni perut dah ke depan.
Sebenarnya suami itu sendiri yang mungkin dah bosan dengan isterinya dan mahu mendapatkan 'pucuk muda' bagi mencari kelainan dalam seks. Mereka mungkin mahukan sesuatu yang ekstrem namun tidak mahu melakukan dengan isteri kerana bimbang merosakkan imej 'perempuan baik' yang disandang oleh isteri mereka.
2. Digoda Sebaik dan sealim manapun suami kal…

Rahsia Awet Muda Ziana Zain

Image
Terkenal dengan lagu Anggapanmu, Madah Berhelah, wanita berusia 40an ini masih kelihatan sangat jelita dan awet muda. Diusia sebegitu, Ziana Zain masih cantik menarik seperti berusia 20an. Apa rahsia beliau?




Ghairah Tengok Isteri Cantik Macam Che Ta ? Tonton Video Abang Ganster NI !!!!

Image
WAH, Balik  dari ofis , penat kerja nak melayan BOSS tuh, yang asyik membebel, tapi tengok jam pukul 4 setengah petang. Yehaa, terus siap weih, cepat je, memecut bagai ferari padahal rumah dengan ofis jarak 2 km je. Kenapa ye ? Sebab dah GHAIRAH, nak peluk isteri, huhuhu.



Mana Tak Gila Tengok Isteri Cantik Berseri ? Hahhaha, dulu kecohlah apalah surat mah, si Lyna tu buat viral pulak surat mah tuh. hahaha, Dila rasa korang pun mesti seronok kan, balik suami macam singa lapar, sampai rumah tak sempat bagi salam, terus terkam, hihihi. Tapi kalau isteri yang ghairah, lain cerita dia, itu kena baca enttry lepas.

Tak Sia Sia Belanja Duit Kan ? Betul tuh, suami tuh sanggup dengarlah cakap isteri, nak beli produk tuh ini, itu begini, macam macam betullah. Hooo, memang bestlah katakan. Tapi cuba korang tengok kat bawah ni, manalah suami tak sayang jika
Berat badan isteri dulu macam tayar michelin dan mula menurun baik punya, punyalah cun macam FazuraKulit cantik putih melepap, gebu sungguh ay…

Tips Kulit Cantik Berseri

Image
Alhamdulillah, hari ini bangun, muka kita tak teruk, cantik je, ada kawan kita muka tak elok, ada yang dengki dan sebagainya. Jadi hari ini Dila nak share sikit tips kulit cantik berseri. Memang best, simple je, ada dua vitamin yang bagus. Oklah, hari ni saya nak share sikit pasal
Tips Terbaik Dari Blogger TerkenalManfaat Vitamin C dan Vitamin EProduk Shaklee Yang Terbaik Untuk Kulit Cantik

Bagaimana Nak Merawat Muka Nur Shafiqa Lah ?

Image
Kejam oh sungguh kejam, cerita hangat senssasi yang Dilla baca baru baru ini sangat menyentuh hati, seorang gadis cantik Nur Shafiqa Lah ditoreh kejam oleh peragut, hanya semata-mata nak mempertahankan diri dari dirogol. Banyak cerita dan gosip disebarkan. Tapi takpa, hari ini Dila nak bagi pendapat Dila, macam mana nak rawat kembali muka Nur Shafiqa yang teruk itu.

Tengok Video Pun Dapat DUIT ? SIRI 2

Image
Pertandingan datang kembali !!! Tonton dan MENANG SIRI 2. Oklah, kali ini lebih sempoi, dan lebih mendebarkan. oklah, apa yang best nye video ni ye ? Oklah, jom kita tengok video yang korang kena tengok. Memang sempoi video ni, kali hanya satu video je


Buat Duit Dengan Video !!!! Oklah sebab satu video je, jadi mudah sikitlah kot, tapi kalau satu video, maknanya, saya nak lantik satu pemenang SAHAJA kali ini !!!!

LANGKAH PERTAMA : TONTON VIDEO DI BAWAH Tonton betul betul video ini, sebab soalan dia sangat SUSAH jadi fokus dan dengar betul betul !!! 



LANGKAH KEDUA : JAWAB SOALAN DI BAWAH  Soalan dia ni memang susah, clue dia korang kena panda cari maklumat, gunakan kepakaran masing -masing !!!

APAKAH SUPERHERO KEGEMARAN ABANG DI ATAS ?
Soalan dia memang pelik, tapi korang mesti gunakan AKAL kalau nak jawapannya
LANGKAH KETIGA : PASANG KOD HTML DI BAWAH INI Pasang kan HTML kod dalam entry blog anda , semasa anda menjawab soalan, mudah senang je, pasang nih

<a href="http://dietdie…

Petua Melegakan Demam Budak

Image
Selamat pagi semua, hari ni saya nak bercerita sikit tentang petua nak melegakan demam kanak-kanak. Ada orang kata boleh bawak terus pergi klinik, ada yang mandi air sejuk dan macam-macam lagi. Petua kali ini ialah petua moden sikit guna produk Shaklee.  Apa kata kita baca pengalaman mereka di bawah ini terlebih dahulu.


Cara Nak Cantik Macam Awek Facebook

Image
Alhamdulillah, bulan baru ini, macam-macam tips nak kongsikan kepada anda semua. Bermula dengan tips Awek Facebook. Memang tak dinafikan zaman sekarang ini banyak awek kat facebook, yang cantik, semua nak cari produk kecantikan. Ada yang main beli je, sampai hilang keserian muka. Takpa meh sini saya tolong, cara cantik baik punya


Set Awek Cun Mantap Gebu

Image
Nampaknya, sekarang ini memang banyak produk di luar sana yang mementingkan kesihatan, dan ditambah lagi nak cantik, yang nak jadi model, nak cantik untuk suami, dan yang nak naik pelamin, semua inginkan kulit putih gebu cantik menawan. Lepas tu pulak nak body mantap. Hoo, jangan risau, shaklee ada dua produk baik punya, ianya dipanggil Set Awek Cun Mantap Gebu.


Manfaat Omega-3 Untuk Membakar Lemak

Image
Alhamdulillah, hari ini last day promotion omega guard shaklee, tapi hari ini saya nak ulang tayang sikit bagaimana omega-3 ini dapat membantu untuk membakar lemak jahat dalam badan kita ini. Kita tengok dalam omega-3 ini banyak manfaat, tapi yang ramai suka tentu sekali nak jadi kurus. Hahaha, apa kata kita tengok cara omega-3 bakar lemak


Minum Air Sirap Je ? Cara Paling Sempoi Berhenti Merokok

Image
Memang bunyi pelik, hahahha. Zaman sekarang ni, memang ramai duk perkata, depa minum AIR SIRAP JE nak berhenti merokok . Hooo, tak ke pelik tuh ? Hoo, bukan susah ke nak berhenti merokok ? Bak kata Lydzar, merokok ini menjijikan. Apa nak buat sekarang nih ? Oklah, jom baca sikit cara paling sempoi nak berhenti merokok.


Cara Menurunkan Kolesterol Dengan Mudah

Image
Alhamdulillah, hari ni, saya share sikit teknik nak turunkan kolesterol dengan mudah. Hahhaha, takpa, cara nya ialah jom baca jap tips yang kami nak kongsikan kepada anda di bawah, mudah je, tak sukar pun, kena disiplin sikit . Oklah, ada 2 bahagian dalam entry nih, satu cerita pasal masuk hospital dan satu lagi pasal gaya hidup.



Tips Hubungan Intim Suami Isteri

Image
Ramai yang komplen, kata hubungan tak intim , dan macam-macam lagi. Bila cerita ini, tu yang ada kes cerai dan sebagainya. Jadi , nak best, kena selamatkan rumah tangga anda, untuk dapatkan hubungan intim. Hahhaha, tengok tips kat bawah ini memang best, layan dulu gambar testimonial di bawah.


Cara Hilangkan Jeragat Di Muka

Image
Memang semua orang nak kulit cantik, tapi bila datang jeragat,jerawat,panau,kurap, memang pening kepala, lagi lagi nak kahwin, nak photo-shoot, nak masuk tv jumpa artis, nak masuk raja lawak pun sekarang kena muka bersih dan lawa. Oklah ini saya ada kasi testimonial baik punya cara hilangkan jeragat di muka.


Testimoni ESP Jadi Kurus

Image
Alhamdulillah, dah masuk hari selasa, pagi selasa ini,saya nak share sedikit perkongsian menarik, dulu punya cerita, ramai dah berjaya minum ESP jadi kurus. Jadi dalam set kurus Shaklee, minum protein ESP Shaklee memang terbaik dan sangat membantu, jom kita tengok testimoni di bawah.


Minuman Diet Paling Berkesan ?

Image
Alhamdulillah, hari ini dah mula bola sepak Piala AFF Suzuki 2014. Nampaknya tengok kawan-kawan ASB pun dah mula berdiet. Paling ketara sekali ialah tuan pengerusi ASB, Fahmy Bin Barney yang kelihatan bersemangat dan sihat. Oklah, untuk tuan Fahmy, Naja, dan Munzir, saya nak share untuk anda 2 minuman diet yang bagus untuk anda, boleh cuba dirumah ok ? Minuman diet itu ialah
Jus Kiwi Terbaik Dan SedapMinuman Alfalfa Yang Menyegarkan

Set Kesihatan Wanita Shaklee

Image
Hari ini entry agak boring sikit, entry katalog. Set Kesihatan Wanita sangat bagus untuk semua wanita, yang bekerja, yang menjadi suri rumah banyak angka, yang menjadi madu, yang belum kahwin, boleh mengambil makanan tambahan dari Shaklee. Jom tengok apa yang ada dalam set ini.

Hanya Dengan Lecithin Yang Berharga RM5+ Berat Boleh Turun 4kg Dalam Masa 1 minggu

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Petang ni saya nak berkongsi rahsia bagaimana untuk turunkan berat 4kg hanya dengan modal RM5+. Tak percaya kan. Apapun ramai wanita yang sudah mencuba lecithin ini dan ramai yang sudah jatuh cinta. Walaupun harga nya murah tetapi khasiat nya wow bombastik.
Jom kita lihat perkongsian pengguna yang berjaya turun berat 4kg dalam masa 1 minggu

Berat Turun 10 kg Dalam Masa Seminggu Selepas Bersalin ?

Image
Pengalaman anak pertama yang hanya makan jamu dan pantang yang sangat ketat. Berat semasa hamil naik 13kg dan semasa dalam pantang 44hari hanya turun 9kg. Punya la payah nak turun berat. Menyusukan anak nafsu makan makin bertambah. Betul menyusukan anak boleh bakar kalori. tapi kalau kalori yang masuk lebih banyak dari yang keluar macammana ye.



Bagaimana mahu turun 10kg dengan cepat selepas bersalin ?1. Berpantang dengan betul Semasa berpantang sila berpantang dengan betul. Minum air panas, makan makanan panas. Tapi jangan la sampai terabai segala nutrisi. Pastikan cukup segala zat, nutrisi yang diperlukan sebab ibu dalam pantang perlukan segala zat untuk kembali sihat, bertenaga. Makanan yang berzat akan membolehkan luka ketika bersalin cepat sembuh. Pasti ibu ibu mahu segera sihat kan. 
2. Berbengkung Jangan mengelat tau. Amalan zaman berzaman ini tetap menjadi amalan ibu moden. Pemakaian bengkung untuk ibu yang bersalin secara pembedahan juga boleh tau. Sangat digalakkan untuk memu…

5 Khasiat Minyak Ikan

Image
Sekarang ini memang musim orang promote minyak ikan, ada yang kata boleh bagi anak pandai, ada yang bagus untuk kurus, dan ada yang kata boleh tolong orang yang ada kencing manis dan macam-macam lagi. Jom kita tengok ulangkaji balik tentang 5 khasiat minyak ikan yang diambil dari google.


Kantoi Tertidur Masa Dating Dengan Awek ? Atasi Masalah Kepenatan Sekarang !!!

Image
Pada suatu hari, Azizan keluar bersama aweknya Hasmida (bukan nama sebenar). Mereka berjalan-jalan. Hasmida jalan jalan ok je, tapi Azizan kelihatan cepat letih dan tak bermaya. Tapi sampai je mereka ke restoran Wadud, boleh pulak, Azizan tertidur , menunggu Hasmida melayan twitternya yang beribu follower mengalahkan anak che ta. Hoo kantoi sudah.
Hasmida rasa kecewa dengan sikap Azizan, tapi dalam masa yang sama, Hasmida nak tahu juga, kenapa Azizan boleh cepat penat dan mengantuk. Hasmida pun mengambil berat tentang Azizan, sebab dia taknak pula Azizan tertidur atas pelamin, lagi malu.
Bermulanya cerita kepenatan Azizan, ada tiga babak yang dilalui oleh Hasmida, 3 babak tersebut ialah Hasmida membawa Azizan Berjumpa Doktor PakarHasmida membaca tentang Vitamin DHasmida mengajak Azizan Ubah Gaya Hidup

Pengedar Shaklee Paling Popular ?

Image
Hahhaha, takda mana nak claim paling popular, paling gojes, paling kental, paling dasyat, paling berpaling atau paling tadah. Itu semua nak tarik crowd je. Tapi bila cerita bab popular ini, seronok jugak sebenarnya, sekali sekala nak glamer. Hahha, ini semua cerita pasal masuk media, masuk tv, dan macam-macam lagi. Oklah saja nak share dengan korang kisah kami di masuk tv dan majalah. Hhehee.


Ajaib Sangat Ke Minyak Ikan ?

Image
Alhamdulillah, bangun pagi jumaat ini macam biasa kita update blog. Cerita dia pagi ini tentu sekali tentang minyak ikan. Biasalah, sekarang ini ramai jual minyak ikan, sampai aku pun tertanya-tanya, ajaib sangat ke minyak ikan ini ? banyak khasiat ke ? aku pun jual jugak. hahhaha. Oklah, nak tahu dia ini power ke tidak, aku listkan beberapa kelebihan yang best tentang minyak ikan.


3 Tips Mengatasi Badan Penat Lepas Balik Kerja

Image
Oklah, untuk entry kali ini,saya nak bercerita sedikit tentang tips nak mengatasi kepenatan selepas balik kerja. Biasalah kan, kalau kita dah balik kerja, dengan stress memanjang hadap jalan jamm, lepas tu hujan lebat kerja banyak, rumah sepah, jadi saya nak share 3 tips penting di bawah ini. Tips itu ialah
Aktif di PejabatAmbil Makanan BerkhasiatUbah Pemikiran
Sebelum itu, apa kata anda boleh merujuk beberapa artikel penting tentang stress dan badan penat di sini. Kami ada menulis entry terbaik untuk anda manfaatkan
Apa nak buat kalau badan stress dan penat tak bermayaAtasi badan penat selepas redah traffic jam

Turun 30kg Tanpa Berlari 100km ?

Image
hoiyo Naja DAH KURUS !!!! Terkejut kawannya Kamarudin, yang melihat naja telah turun 30kg, walaupun Din dah berlari lari sampai 100km, semua marathon Kamarudin dah masuk, tapi Naja rilek je dah kurus, tanpa masuk pertandingan. Apa rahsia dia ? Badan dia pun orang dah cakap macam MALEK NOR, Zainul pun cemburu.

4 Sebab Sarapan Itu Penting

Image
Breakfast like a king. Perumpamaan yang sering kita dengar. Kenapa perlu sarapan? penting sangat ke sarapan. Kajian di Harvard University AS menunjukkan, orang yang sarapan pagi secara teratur memiliki kecenderungan hingga 50 % tidak mengalami kegemukan apabila mereka menimbang berat mereka, berbanding mereka yang melewatkan sarapan.


2 Aspek Penting Kesihatan Kanak-Kanak

Image
Alhamdulillah, hari ini saya baru je ambil anak saya balik dari sekolah. Memang best dan gembira tengok dia. Tapi macam biasa, balik sekolah je, ada je benda yang dia nak, adui, macam mana nak buat ini. Oklah, takpa, hari ini jom kita cerita sedikit tentang masalah kesihatan kanak-kanak. Sangat penting.

Set Kesuburan Shaklee

Image
Alhamdulillah, ramai dah berjaya guna set kesuburan shaklee ini. Oklah, cerita pasal set kesuburan ini banyak dalam blog ini. Boleh kata mesti ada orang cari pasal ciri-ciri wanita subur, darah subur, cecair subur dan macam-macam lagilah. Hahhaa. oklah hari ini saya cerita sikit tentang kesuburan, sambil nak share sedikit pasal produk shaklee kat bawah ini. 


Pengedar Shaklee SHAH ALAM - Best Ke Business Shaklee ?

Image
Alhamdulillah, bangun pagi je, terus bersemangat nak update blog lagi. Tentu ramai rasanya yang dah bangun pagi nak bersiap pergi kerja, ataupun bangun pagi layan bola. Hoo, yes, biasalah tu. Oklah, buat anda yang mencari pengedar Shaklee area Shah Alam, apa kata kita berkenalan dulu dengan admin blog ini. Hhaha tu dia kami kat bawah tuh

Kebaikan Phytocol-ST Shaklee

Image
Sebenarnya ada dalam bulan ini,saya ada order phytocol Shaklee secara online,dan, dapatlah kami merasa kenikmatan phytosterol yang ada dalam produk terbaru Shaklee Malaysia ini. Hoo, memang best. Oklah, untuk nak bagi lagi best, apa kata saya share sedikitlah info tentang produk ini. Tahun ini dia launch masa NC Shaklee bulan 6 lepas. 


Fakta Mengenai DIABETES

Image
Apa itu DIABETES ? Diabetes adalah keadaan jangka panjang yang menyebabkan kadar gula darah tinggi. Pada tahun 2013 ia telah dianggarkan bahawa lebih 382 juta orang di seluruh dunia mempunyai diabetes (Williams textbook of endocrinology). 



Jenis Jenis DiabetesJenis 1 Diabetes - badan tidak menghasilkan insulin. Kira-kira 10% daripada kes-kes diabetes jenis 1. Jenis 2 Diabetes - badan tidak menghasilkan insulin yang cukup untuk berfungsi dengan normal. Kira-kira 90% daripada semua kes-kes diabetes di seluruh dunia adalah dari jenis ini. Gestational Diabetes - jenis ini mempengaruhi wanita semasa mengandung.  Tanda-Tanda Diabetes Tanda-tanda penyakit kencing manis yang paling umum termasuk  kerap membuang air kecil Kerap Dahaga dan kelaparan Penurunan berat badan yang mendadak Keletihan Luka dan lebam yang sukar sembuh Disfungsi seksual lelaki  Tips SihatJika anda mempunyai jenis 1 dan mengikuti pelan pemakanan yang sihat, melakukan senaman yang mencukupi dan mengambil insulin, anda bol…