Posts

Showing posts from May, 2013

Turun Berat 13 kg Hanya dengan RM 100 ?

Image
Salam sejahtera semua, apa kata jom kita tengok set slimming shaklee memang terbaik dari ladang. hehehe, Seronok tak bila korang baca testimonial kat bawah nih ? Hehehe, tentulah seronok ye tak ? hmm cuba baca sikit apa kata naziera roslan tuh.
Saya consume esp+alfalfa+lecithin je...dh 5 bulan, berat dh turun 13kg.....tp bnyk kg lg kne turun kn.. ~ Naziera Roslan

Kenapa Ramai Memilih ESP Shaklee ?

Image
ESP atau Energizing soy protein nama lama atau Isolated Soy Protein nama baru antara HOT product di Shaklee. Sebulan tu mahu 100 tin terjual. Macam pisang goreng. Lagi la kalau musim promosi ESP. Pisang goreng pun kalah tau.




Testimonial Kurus Dengan Shaklee :Dulu Saiz XL Sekarang Saiz S

Image
Alhamdulillah, hari ini nak cerita sikit tentang seorang insan yang berjaya kurangkan berat badan, dan paling penting berjaya dapat bentuk badan yang menawan, memang hebat, transformasi dari saiz XL ke saiz S, memang best kan ? Oklah, jom kita baca sikit kisah dia dan sedikit tips.


Tips Badan Bertenaga Ketika Hamil

Image
Salam sejahtera semua, hmm, nampaknya semua orang ada masalah macam ni kan ? Ada yang rasa hamil tu menyeronokkan ? Tak dapat dinafikan, pengalaman pregnant, memang best, buat yang nak dapat first baby. Tapi tentu sekali kita mendengar dilema orang yang hamil, biasalah kan ?


Tanda Tanda Awal Kanser Payudara

Image
Kanser payudara merupakan sejenis penyakit di mana terdapatnya sel-sel kanser (malignan) dalam tisu-tisu payudara. Kanser payudara boleh berlaku di mana-mana bahagian payudara termasuklah:

• Lobus yang menghasilkan susu
• Duktus yang menghantar susu ke puting
• Tisu lemak payudara (jarang berlaku)

Kanser payudara boleh dibahagikan kepada dua bentuk: invasif dan tidak invasif. Dalam kanser tidak invasif, sel-sel kanser hanya tertumpu di kawasan asalnya manakala di dalam kanser invasif, sel-sel kanser tersebut telah merebak ke tisu-tisu di sekeliling payudara.





Bagi payu dara yang normal, sel-selnya mengalami pertumbuhan yang terkawal dan teratur. Hormon estrogen bertangungjawab dalam pertumbuhan dan pembentukan sel-sel payu dara. Ketidakimbangan hormon dikatakan memainkan peranan yang penting dalam patogenesis kanser.


Walau bagaimanapun pelbagai pencetus pertumbuhan kanser dan onkogen terutamanya He-2/nev telah dikenalpasti sebagai penyebab kanser payu dara yang penting. Onkogen me…

Tanda-Tanda Wanita Subur

Image
Masa subur wanita seperti yang kita ketahui, sangat berhubungkait dengan dengan cara cepat hamil. Ini kerana saat masa subur itulah sperma yang masuk dapat menjadi sel telur. Ada pelbagai cara untuk mengetahui bila masa subur ini datang. Boleh dengan mengira kalendar, dengan ovulusi test



Untuk memudahkan gambaran bagaimana cara mengetahui ciri-ciri wanita subur, berikut ini akan saya berikan beberapa kaedah untuk mengetahuinya. Yang saya maksud tentang ciri-ciri wanita subur iaitu tanda-tanda wanita memang sedang dalam masa subur. Walaupun bukan bererti semua wanita mengalami hal di bawah ini.
Ciri-Ciri Wanita yang Sedang dalam Masa Subur Terjadinya Peningkatan Suhu Tubuh. Masa subur wanita dengan kitaran haid normal adalah hari ke-12 hingga hari ke-16 sejak haid pertama. Selain dengan mengira secara kalendar, masa subur wanita dapat diketahui dengan adanya peningkatan suhu badan. Peningkatan ini terjadi bukan kerana wanita sedang sakit, tapi dalam keadaan badan sihat seperti biasa. P…

Best ke buat Shaklee ni ??

Image
Alhamdulillah hampir setahun saya bersama Shaklee. Setahun lebih sebagai pengguna Shaklee dan hampir membuat business Shaklee.Syukur ditemukan dengan leader yang baik, banyak membantu saya dalam Shaklee. Susah tak buat Shaklee? Tiada benda yang senang dalam dunia ni. Bersusah susah dahulu bersenang kemudian. Tapi takde la susah sangat. sebab business plan Shaklee simple. Siapa usaha lebih dia dapat. Bukan orang atas makin kaya. Kita rajin kita lagi kaya dari orang atas kita. 




Sejak buat Shaklee, banyak benda yang merubah hidup saya. tak kira dari sudut apa. kewangan, ketenangan dan kebahagian. Alhamdulillah baru je berjaya beli kereta idaman. Kalau dulu kerja sebangai enginner bukan la tak mampu nak beli kereta idaman tetapi nanti duit cukup-cukup je la. Mana untuk saving kita & anak lagi, duit rumah lagi. Sebelum umur 30tahun ini, bersyukur sebab sudah ada rumah sendiri di kawasan yang agak berbaloi beli iaitu di seksyen 8 Shah Alam. memiliki kereta idaman sejak dulu lagi. Thank…

Testimonial Set Berpantang Shaklee

Image
Hari ini jom kita baca sedikit pengalaman Nurru Adila Khairy, yang sangat berpuas hati dengan set berpantang shaklee, memang sangat best, memang sihat cergas, luka cepat sembuh, buasir pun dah takda rasa sangat. Alhamdulillah


Susu Banyak dengan ESP Shaklee ?

Image
ESP merupakan salah satu product Shaklee yang begitu laris dan terkenal dikalangan ibu menyusukan anak. ESP dikatakan milk booster atau penggalak untuk menghasilkan susu ibu. Walaupun Shaklee ada vitamin lain untuk milk booster tetapi ESP tetap menjadi pilihan utama para ibu. 


ESP: Minuman Protein Memberi Tenaga, Badan Cergas Walaupun Penat Bekerja

Image
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.


Testimonial : Morning Sickness Ketika Hamil Berkurang

Image
Morning Sickness ni memang sukar untuk dielakkan buat yang mengandung, Ada yang rezeki lebih, badan kuat, dan ada yang hilang selera makan, dan kurang bernasib baik, terus je masuk hospital. Jom kita baca sedikit pengalaman pengguna shaklee mengatasi masalah morning sickness ni.


Cara Mudah Hilangkan Stretch Mark

Image
Salam sejahtera semua. hmm siapa sini ada stretch mark kat perut ? Hmm, memang tak cunlah kan. Tapi takpa, ada cara mudah nak hilangkan stretch mark kat perut tu dengan pengambilan protein shaklee. Macam mana tuh ? Jom baca sikit.


Set Berpantang Shaklee

Image
Berpantang yang diamalkan dalam masyarakat Melayu, Cina dan India lebih kurang sama kerana tumpuan lebih kepada aspek pemakanan. Makanan yang sejuk seperti sayur-sayuran tertentu sepatutnya dikurangkan kerana ia boleh menyebabkan badan berasa sejuk, lantas menyebabkan tubuh menjadi ‘tidak kuat’ pada waktu tua. Selain menitik beratkan aspek pemakanan ada juga cara berpantang yang melarang mandi dan menyikat rambut atas alasan melindungi ibu dan bayi daripada kecelakaan. Ada banyak lagi amalan yang ‘diharamkan’ dilakukan ketika berpantang, tetapi sejak kebelakangan ini dipandang sepi masyarakat moden. Sungguhpun begitu secara ringkasnya berpantang bertujuan merehatkan tubuh badan dan memberikan kembali tenaga dan darah yang banyak hilang akibat proses kelahiran. Umumnya berpantang ini hanya membabitkan 44 hari atau sebulan lebih.


Testimonial Vivix : Luka Cepat Sembuh Selepas Pembedahan. Doktor Pun Terkejut !!!

Image
Salam sejahtera semua. Jom kita baca sikit tentang kehebatan VIVIX . Semua tahu, vivix memang produk shaklee yang boleh masuk ke kawasan DNA. Senang minum, dan produk awet muda dan ramai juga yang makin sihat dengan mengambil vivix. Jom kita tengok cerita seorang ibu yang mengambil vivix, sehingga Dokto pun terkejut !!!