Posts

Showing posts from February, 2013

Kejang Kaki Ketika Hamil

Image
Kejang kaki atau simpul biawak ketika hamil sungguh menyakitkan. Ianya juga sering terjadi ketika tidur dan mengganggu tidur si ibu. kejang merupakan masalah biasa ketika hamil dan selalu menyerang terutama ketika 2 dan 3 trimester.

Cara Alternatif Legakan Demam

Image
Alhamdulillah, hari ini saya nak share sikit cerita menarik pasal demam nih. Biasa bila demam selalu kena makan ubat doktor, ubat selsema, dan macam-macam lagi. Tapi baca kat bawah ini, korang pasti teruja nak cuba shaklee, memang terbaik untuk pertahanan badan korang, yang mungkin selalu demam dan letih


Set Ibu Hamil Shaklee

Image
Mencari vitamin ketika hamil ? kenapa perlu vitamin ? tak cukup ke dengan vitamin yang doctor bagi?  Sebenarnya tiada paksaan. Vitamin yang doctor bekalkan sudah cukup. Namun sekiranya mahu yang lebih baik apa salahnya kan? Alhamdulillah ramai yang berpuas hati dengan vitamin shaklee. Bukan setakat boleh diambil ketika hamil malah dalam pantang dan juga bila-bila sahaja. JIMAT bukan :) Jom baca lagi tentang set ibu hamil shaklee di bawah




Testimonial : Asthma atau Lelah

Image
Hari ini saya nak share testimonial produk shaklee, terutamanya omega guard yang bagus untuk orang yang ada lelah atau asthma. Hari ini ada dua cerita menarik dari puan Lia UmmiIrfan. Jom kita baca bagaimana omega guard, di campur dengan produk lain, boleh membantu pesakit lelah


Berat Turun 7 kg ? Memang POWER !!!

Image
Alhamdulillah, hari ini nak share testimonial omega guard untuk kurus. Memang terbaik, biasanya kita ambil lecithin dan alfalfa untuk kurus, tapi minyak ikan pun lagi banyak membantu, malah ianya dikatakan lebih baik dari lecithin. Seperti testimoni di bawah, yang turun 7kg, jom baca lagi.


Keunikan Omega Guard Shaklee

Image
Shaklee OmegaGuard ™ mengandungi, sumber gred farmaseutikal pekat asid lemak omega-3 poli tak tepu yang diperolehi daripada minyak ikan. Tiga softgels menyediakan sebanyak 1,000 mg omega-3 asid lemak termasuk 545 mg. daripada eicosapentaenoic (EPA) asid, 360 mg. daripada docosa-pentaenoic acid (DHA), dan 95 mg lain kemunculan-semula jadi asid lemak yang berantai panjang seperti alfa linolenik dan asid stearidonic. 


Testimonial Omega Guard Shaklee : Strok

Image
Strok merupakan silent killer di Malaysia.Selalunya ianya terjadi secara tiba-tiba. Ianya disebabkan oleh saluran darah tersumbat atau pecah. Kebanyakkan strok terjadi disebabkan oleh darah beku dalam arteri. Jadi omega guard shaklee memang bagus untuk membantu pesakit terus untuk sihat. Jom baca testimonial di bawah


Kenapa Omega-3 Penting Untuk Ibu Hamil ?

Image
Omega-3 memang penting, khasiat minyak ikan ini memang terbukti untuk kesihatan, semua golongan dari kanak-kanak hinggalah dewasa. Apapun, Omega-3 sangat penting untuk ibu hamil , terutama yang sudak masuk ke trimester kedua dan seterusnya. Jom kita baca apa kepentingannya