Sunday, December 23, 2012

Rami yang tahu akan kepentingan side income malah ramai juga yang tak ambil kisah. Tak penting pun side income.ye betul tak penting pun kan. Focus pada kerja yang ada sudah.

Tapi pernah tak anda mengalami kekangan kewangan di tengah bulan? nak balik kampung sampai kena berhutang atau duit belanja cukup-cukup..atau tiada saving langsung... 


side income

Monday, December 17, 2012

Saya bersyukur kerana berada dalam group Jutawan, Lady Boss, Supermom & my group RMC. Apa yang best pasal group ni?? sebab mereka didik kita bukan sekadar ilmu business tetapi ilmu rohani. didik kita supaya banyakkan amalan rohani.Itu kunci utama untuk berjaya.

Yang best group kami bukan jenis head hunting, kelas malam-malam. serius sempoi je.


business santai duit banyak

Friday, December 14, 2012

Ramai yang bertanya pada saya kenapa perlu buat side income sedangkan gaji saya sebagai seorang jurutera  di GLC sudah cukup untuk beli handbag branded, p bercuti sana sini. Husband pun keje.

Kerana duit?? ye saya perlukan duit. ye saya rasa gaji saya cukup la untuk berbelanja, saving... tapi apa yang saya mahu kan sebenarnya??

Saya melibatkan diri dalam biz shaklee dengan tidak sengaja. Dari membeli kerana untuk kesihatan diri sendiri dan anak, saya share pengalaman saya makan itu ini. tak sangka ada yang berminat & mahu membeli. Tak sangka sambil sambil makan, main FB itu saya dapat generate income melebihi gaji saya sekarang.


surat naik rank

Oklah, hari ini saya nak bercerita sikit tentang Protein. Ramai yang tahu tentang protein ini. Sangat penting untuk membentuk sel baru, nak sembuh luka, dan tak lari juga orang yang amalkan Diet Atkins . Itu belum lagi yang jual produk berasaskan protein soya dan sebagainya. Oklah, hari ini saya nak share sedikit tentang protein. Yang ini adalah terjemahan dari blog ni.


fakta tentang protein

Alhamdulillah, sebelum ini saya ada berkongsi dengan anda kepentingan kolagen dari sumber ikan, bukan dari sumber haiwan darat. Apa maksudnya itu ? Maksudnya saya nak perkenalkan anda dengan Collagen Powder Shaklee. Produk Shaklee untuk kecantikan kulit dan kesihatan. Apa yang menarik ? Jom baca lagi.


kulit cantik putih berseri awet muda

Monday, December 3, 2012

Kolagen adalah perkara yang paling penting untuk menjaga tubuh yang muda dan sihat dalam kehidupan kita. Kini, anda boleh melihat begitu banyak jenis produk kolagen di kedai-kedai, hakikat kolagen ini datang dalam pelbagai jenis.


ikan laut dalam