Monday, June 12, 2017

Raya dah dekat.. nak pakai baju kebaya peplum raya ni tapi berat belum turun turun. Adoii !! Nak pakai kebaya pun nanti banyak lelemaks kelihatan. Lepas raya pulak berat makin naik.

Bila nak kurus ni !!!

Baju raya dah ada? jom beli di MUMSLUV



Berat Turun 13kg dalam Masa 2 Minggu ? Biar Betul !!




3 step Mudah Turunkan Berat Dengan Set Kurus Shaklee


1. Detoks Usus Dengan Herb lax 




kenapa berat susah nak turun? 

Bayangkan usus kita penuh dengan toksin, lemak yang tidak dibersihkan dengan sempurna. Ini menyebabkan nutrien susuah diserap dan menurunkan metabolisme badan. Usus yang kotor juga antara punca terjadinya kanser usus

herb lax Campuran 9 herba termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semula jadi.

Merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh.


Manfaat utama Herb-lax

  • Permbersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • Mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut


2. Pecahkan Lemak Dengan Lecithin 




Lecitin dikenali sebagai pengemulsi semula jadi yang menguraikan lemak menjadi molekul molekul kecil untuk penghadaman.

Lecitin juga ditukar menjadi asetilkolina di dalam tubuh anda, yang diperlukan untuk membantu mengekalkan tubuh yang sihat.


Tahukah Anda?
Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa kolina penting dalam pemakanan kerana lecitin adalah bahan larut lemak yang dipanggil fosfolipid, yang terdiri daripada kolina dan inositol, dan ia boleh ditemui dalam semua sel hidup.
Kedua-duanya merupakan komponen utama sel membran, yang mengawal aliran nutrien ke dalam dan ke luar sel.



3. Bakar Lemak Dengan Omeg Guard 




Kenapa Omega Guard Boleh Kuruskan Badan ?


  1. Omega bantu bakar lemak melalui hormon leptin yg terkandung dlm asid lemaknya. Asid lemak bantu tingkatkn leptin dlm bdn.bila hormon leptin tinggi kita akan rasa kurang nk makan..dan leptin juga bntu .tingkatkn kadar metabolisme bdn.bila metabolisme badan tinggi, senanglah lemak-lemak dibakar.
  2. Asid Lemak Omega 3 merupakan Anti-Lipogenic (anti penyimpanan lemak dalam badan) dan ianya dpt meningkatkan kadar metabolisme badan seterusnya dptla bakar lemak dgn cepat.
  3. Kandungan asid lemak EPA dan DHA boleh menurunkan paras insulin.J adi andainya ada ape ape kalori tambahan yang kita amik,ianya akan dibakar dan bukan disimpan sebagai lemak dalam badan.


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.



Jom cantik bergaya dan sihat di Hari Raya nanti. Malah set ini membantu kadar kolesterol , darah tinggi anda tidak naik mendadak, 


Dapatkan Set Kurus Shaklee ini sekarang !!

Friday, June 9, 2017

Penjagaan selepas bersalin czer atau pembedahan sebenarnya rumit dan sangat perlu dijaga rapi bertahun tahun. Ini kerana lapisan perut kita dipotong berlapis lapis dan luka dalaman yang kita tak boleh nampak seperti bersalin normal.



Bersalin secara czer perlu makan set berpantang bersalin tak? Wajib sebenarnya tak kira kita bersalin secara czer atau normal. Set berpantang bersalin akan bantu proses penyembuhan luka dalaman lebih cepat. Selain itu, ianya bantu badan kita bertenaga, sihat dalam menjalani proses berpantang


Set Berpantang Untuk Bersalin Czer Luka Cepat Sembuh





Apa yang ada dalam set berpantang bersalin Shaklee?




Set Berpantang Bersalin Shaklee ada :-

Vitamin B Complex Dengan Asid Folik 

  • Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. 
  • Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang. 
  • Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. 
  • Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan. 
  • Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin, hasilnya kulit makin lembut dan cerah. 
  • Pengambilan yang konsisten akan mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks. 


VitaLea (Multivitamin) 


  • Vitalea sangat penting untuk ibu berpantang. 
  • Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan. 
  • Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. 
  • Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa bersalin serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya. 

Vitamin C 


  • Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyumbuh luka. 
  • Membaik pulih sel dan tisu yang rosak. 
  • Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan, faedah ini akan turut mengalir dalam susu badan dan bayi juga akan mendapat manfaatnya. 
  • Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit. 
  • Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut. 
  • Sebiji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren. 



 ESP – Susu Soya Protein 


  • ESP Susu Soya Protein baik untuk penghasilan susu yang banyak serta tinggi kandungan antibodi. Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu digalakkan mengambil ESP Susu Soya Protein.
  • Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman. 
  • Mencantikkan kulit. 
  • Memejalkan otot. 
  • Membantu dalam penurunan berat badan. 
  • Membantu menambah penghasilan susu ibu. 
  • Membekalkan tenaga dan kecergasan badan. 


Ostematrix (Kalsium) 

  • Ostematrix adalah kalsium. 
  • Bagi ibu yang banyak mengalami luka jahitan bersalin, selalunya berasa takut, fobia atau kurang selesa untuk meneran, terutamanya ketika ingin membuang air besar mahupun air kecil. 
  • Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit. Melegakan segala kekejangan otot akibat duduk terlalu lama di kalangan ibu berpantang. 
  • Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila bangun pagi. Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang. 
  • Membantu penghasilan susu ibu yang banyak. 
  • Perlu diketahui bahawa Kalsium adalah antara komponen yang penting dalam penghasilan susu ibu. 


Alfalfa 


  • Alfalfa Shaklee merupakan tumbuhan yang mengandungi terlalu banyak manfaat kesihatan. 
  • Kaya dengan serat, protein, amino asid, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. Memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh Lecithin dan akan membawa keluar dari badan. 
  • Juga merupakan galactagogue iaitu herba membanyakkan penghasilan susu ibu. 


Kesimpulannya Set Berpantang Bersalin Shaklee diakui dapat memenuhi keperluan para ibu berpantang bagi tujuan pemulihan dalaman yang optimum selepas bersalin. 

Selain itu, Set Berpantang Bersalin Shaklee juga adalah Set Berpantang Bersalin yang menjimatkan bagi ibu-ibu kerana ia bukan sahaja untuk kegunaan semasa berpantang, tetapi ia juga boleh dimulakan semasa kehamilan dan diteruskan selepas berpantang.

Ini bermakna kegunaannya tidak terhad semasa berpantang sahaja. Set yang boleh digunakan sepanjang masa adalah sangat berbaloi untuk wang dan juga kesihatan ibu-ibu semua.


Macammana nak order set ini?


Anda boleh terus order di sini >>  SET BERPANTANG BERSALIN SHAKLEE dan pihak GDEX atau Citylink akan hantar terus ke rumah anda. 

Senang je kan :)



Sekiranya anda mahu penjimatan 20%  boleh hubungi saya di 013-3612717 atau email ke ainulfadzilah@gmail.com

Tuesday, June 6, 2017

Memiliki kulit cantik bersih dari jerawat, jeragat impian semua wanita. Malah ada wanita yang terlalu obses untuk cantik dan putih sehingga sanggup berbuat apa sahaja demi nak cantik. Kerana obses ini, ramai yang tersalah product sehingga kulit muka makin teruk akibat bahan terlarang di dalam product yang digunakan

Kulit Cantik Putih Cepat dalam Masa 2 Minggu Dengan Collagen Powder Shaklee



Apa Istimewa Collagen Powder Shaklee berbanding dengan Kolagen Brand Lain? 

Shaklee Collagen Powder ini adalah kolagen semulajadi yang mengandungi 4,000 mg proprietari Red Snapper Scale (RSS).Red Snapper ni ikan merah dan bahasa mudahnya kolagen Shaklee adalah dari sisik ikan merah yang tahan lasak, berkualiti tinggi, tulen, dan elastik.



ikan merah ni kalau dilihat habitat semulajadinya mampu hidup di laut dalam yang kedalamannya lebih 5,000 meter. Sisiknya sangat-sangat elastik dan tahan tekanan.

Selain daripada bahan utama kolagen sisik ikan merah, Collagen Powder Shaklee juga campuran bahan-bahan hebat lain yang menjadikannya kolagen terbaik di pasaran


Bahan di Dalam Collagen Powder Shaklee







1. Kolagen Dari Sisik Ikan Merah

Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.


2. Ekstrak Biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.


3. Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camillia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.



4. Elastin Dari Kolagen Ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.


5. Vitamin C Dan Vitamin B

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel.


6. Ekstrak Kekerang


Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.


7. Lactobacillus acidophilus
Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


Apa ISTIMEWA Collagen Powder Shaklee 

1. Molekul Collagen Powder Shaklee sangat halus iaitu 1,000 dalton sahaja. Mudah diserap. Biasanya molekul kolagen lain di pasaran sekitar 300,000 Dalton. Jika molekulnya terlalu besar ianya sukar diserap ke dalam kulit kita.

2. Kandungan asid amino Collagen Powder Shaklee sekitar 3,000 sedangkan produk lain di pasaran hanya dalam 30-50 sahaja 

3. Molekul yang halus menjadikannya senang diserap, tambahan pula ada bantuan bakteria baik lactobacillus acidophilus yang membantu mengimbangi usus mikroflora dan menyihatkan usus demi penyerapan yang optimum.

4. Asid hydroulic boleh menyimpan air sehingga 6 liter . Bayangkan bagaimana Collagen Powder Shaklee membantu kulit sentiasa lembap dan cantik 

5. Harga yang SANGAT MURAH jika dibandingkan dengan kualitinya. 

6. Tanpa bahan pengawet, 100% semulajadi tiada pewarna, perisa tambahan. Semuanya semulajadi 

7. Sangat mudah larut ke dalam air. Bila dibancuh, boleh dilihat bagaimana kolagen ini melarut dengan senang walaupun cuma mengacaunya sedikit sahaja 


Betul ke berkesan dengan cepat?












Cantik dengan selamat, berkesan, halal gunakan la collagen bermutu tinggi iaitu collagen powder Shaklee. 


Bagaimana mahu membeli vitamin Collagen Powder ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke COLLAGEN POWDER  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan



Cara 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Thursday, June 1, 2017

Kedatangan haid setiap bulan atau kitaran adalah benda penting bagi setiap wanita. Namun begitu ketidak stabilan hormon menyebabkan haid tidak teratur kitarannya malah ada yang tidak datang haid berbulan bulan lamanya. 



Haid tidak teratur ini akan mempengaruhi hormon, kesuburan dan menyukarkan wanita untuk tahu waktu subur mereka. Ini akan menyebabkan sukar hamil


Menurut Majalah Pa & Ma, 12 punca haid yang tidak teratur adalah:


KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid.

KEHAMILAN - haid tidak akan datang sekiranya anda positif hamil! Ini kerana ovum yang dikeluarkan pada kitaran haid sebelumnya telah disenyawakan.

BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN - hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.

TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yg sihat & seimbang.

MASALAH KESIHATAN - sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yg memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.

MENOPAUS - ia berlaku kepada wanita yg berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang-jarang berlaku.

PENCEGAH HAMIL - pil atau ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan implanon.

TEKANAN/STRESS - stress atau tekanan dalam bentuk fizikal & mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormon dan seterusnya kitaran haid.

PENYUSUAN BADAN - sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi. Terdapat sesetengah ibu menyusu yg langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya!

TERSILAP PENGIRAAN - 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama LMP mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat antara 28-35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke 'hari subur' dan kesilapan menjangka kedatangan haid yg seterusnya.

MASALAH TYROID - hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormon badan sekaligus kitaran haid wanita.

UBAT-UBATAN - jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.


Vitamin Untuk haid Tidak Teratur Supaya Cepat Hamil








Apa Fungsi GLA Dalam Membantu Haid Tidak teratur?



  1. GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari. Apabila period teratur mudah untuk merancang kehamilan kerana mudah mentukan hari subur.
  2. Meningkatkan kesuburan pada wanita
  3. GLA complex mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan. Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. Bagi untuk merancang tidak hamil “tanda” ini dapat memberi isyarat kepada anda bahawa anda sedang subur. Jadi elakkan sperma menembus masuk!
  4. Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat. Fungsi borage merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
  5. Mengawal hormon estrogen dan testosteron.
  6. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.
  7. Melambatkan menopause (putus haid) Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.

BONUS yang anda akan dapat bila Amalkan GLA ini adalah


  1. Mencantikkan kulit – Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.
  2. Mencantikkan rambut – Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.
  3. Pelangsingan – Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
  4. Menentang kanser – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  5. Menghalang komplikasi diabetes
  6. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.
  7. Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri – dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot – salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).
  8. Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.


CARA ORDER GLA COMPLEX UNTUK LANCARKAN HAID

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke GLA  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.
Ainul MustafaEmail: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717