Sunday, May 21, 2017



CARA ORDER SET NUTRIWHITE SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717


CARA ORDER SET NUTRIWHITE SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
Rata rata rakyat malaysia dah mula sedar kehadiran nutriwhite shaklee dalam hidup mereka. Selamat dari barang barang terlarang. Dan banyak lagi kelebihannya. Nak cantik dalam makanlah vitamin C kolagen vivix, tapi nak cantik luaran, kena pakai set nutriwhite lengkap. Barulah cunz !!!




CARA ORDER SET NUTRIWHITE SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Thursday, May 18, 2017

Hahaha, kalau korang rasa semput semacam, badan tak sedap, lepas tuh asyik pening kepala semaca, kena ambil set bawah nih. Terbaik punya. Bagus untuk saluran darah, pernafasan, dan macam macam lagi. Omega Guard bagus untuk anti radang, paru-paru, jantung dan macam macam lagi.


Bulan puasa orang kata kena lapar, barulah dapat rasa kesusahan orang lain. ohh tu betul, tapi tak semestinya tak segar, badan nak buat kerja. Kalau ambil puasa dari segi kesihatan, masa inilah kita nak detox badan. jadi kena jaga kesihatan, kerja banyak, jadi perlukan extra energy. Jawapannya kena ambil set esp, pd, mealshakes nih, memang best

Tuesday, May 16, 2017

Satu lagi testimonial best buat peminat set kurus shaklee. Selain dari gaya hidup sihat, nak kena juga ambil suplemen. Lagi lagi untuk kawal permakanan, pecahkan lemak, dan nak lagi best kena detox. Mulakan detox badan, eat clean, dan makan shaklee, kesannya dah boleh nampak dengan cepat !!!


Set biasa standard baik punya, ESP dan Alfalfa, untuk ibu nak banyak susu badan. Biasalah nih, jadi permakanan yang baik , boleh hasilkan susu yang banyak. Lagi satu jangan lupa juga konsep penyusuan susu ibu. Ok ? Selamat makan suplemen shaklee.


Saturday, May 13, 2017

Setiap produk adalah hasil kajian dan penyelidikan saintis hebat dan bertauliah. Siap shaklee punya Scientific Advisory Board Member to pemenang Nobel Prize Tau! 

Produk Shaklee diuji secara klinikal oleh pihak ketiga. Benar-benar berkesan dan selamat. 

Shaklee satu-satunya syarikat vitamin yang berani menjalankan Landmark Study yang membuktikan secara saintifik kesan positif penggunaan Shaklee selepas 20-50 tahun.

Friday, May 12, 2017

Kalau rasa kulit kusam, rasa kulit tak cantik, kena rawat dari dalam dan luar. Dari dalam, boleh ambil protein, dan nak lagi best, ambil juga pencuci muka yang lebih cantik. barulah best kulit tuh. Jadi nak try nih , kena ambil secara konsisten . Nak kena cuba ye, memang best !!!




CARA ORDER SET KULIT KUSAM

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke KULIT KUSAM ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Thursday, May 11, 2017

Hari ini nak share dengan korang krim yang paling murah untuk kulit kering. hahaha, kalau ada masalah kulit kering, boleh cuba krim nih. mudah dan murah. Semestinya herbal blend shaklee. Memang best ,




CARA ORDER HERBAL BLEND SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke HERBAL BLEND ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Tuesday, May 9, 2017

Tanda-tanda penyakit akibat daripada keputihan boleh diamati menerusi ciri dan warna lelehan yang keluar apabila keputihan berlaku. Namun, perlu diketahui bahawa bukan semua lelehan yang keluar itu merupakan tanda penyakit.



Dalam kebanyakan kes, masalah keputihan yang kerap berlaku kepada para wanita adalah disebabkan oleh pembiakan kulat dan ianya termasuklah wanita yang sedang hamil. Namun, apabila masalah menjadi lebih kronik, pemeriksaan perlu dilakukan kerana dikhuatiri ia mempunyai kaitan dengan masalah kencing manis ketika hamil. Bagi wanita yang tidak hamil, keputihan lazimnya berlaku sewaktu stres ataupun ketika imuniti tubuh menjadi lemah.

Berikut adalah antara warna-warni lelehan yang perlu diberi perhatian:

1. Jernih


Sekiranya, lelehan yang dialami berwarna jernih dan banyak lendir tetapi tidak berbau, anda tidak perlu risau. Keadaan ini merupakan sesuatu yang normal. Lazimnya, lelehan daripada warna seperti ini akan keluar dua minggu sebelum haid, sekitar waktu subur atau apabila hormon estrogen berlebihan ataupun stres malah keputihan seperti ini turut sering dialami juga oleh kebanyakan wanita hamil.


2. Putih


Lain pula halnya jika lelehan yang keluar berwarna putih, berair dan berbau busuk. malah, jika kegatalan di sekitar kemaluan dialami dan disertai dengan rasa sakit ketika membuang air kecil maka kemungkinan besar anda mengalami jangkitan yang disebabkan oleh sejenis kulat dikenali sebagai candida albicans. Kulat ini sememangnya paling sering hinggap di bahagian intim wanita dan akan membiak dengan cepat apabila pH tidak seimbang.

3. Putih Pekat


Sekiranya lelehan yang keluar kelihatan seperti susu pekat, melekit, sangat banyak dengan bau yang tidak begitu menyenangkan, berkemungkinan berlaku radang pada serviks dan vagina. Dalam keadaan tertentu terutamanya ketika keadaan menjadi lebih teruk, rupa lelehan itu akan kelihatan seperti tairu. Untuk makluman anda, masalah ini sebenarnya turut berpunca daripada jangkitan candida albicans.

4. Coklat


Lelehan yang berwarna coklat, berair, sangat banyak dan lembap merupakan petanda anda mengalami masalah gangguan pembuluh darah pada serviks atau endometriosis. Warna coklat tersebut timbul akibat perdarahan seperti keguguran, haid tidak teratur ataupun darah segar yang apabila kering bertukar warna menjadi coklat.

Perkataan endometriosis berasal daripada endometrium iaitu lapisan dinding atau tisu yang menyaluti permukaan kulit dalam rahim dan penyakit ini dipercayai berlaku apabila darah haid yang sepatutnya turun melalui saluran uterus ke vagina mengalami penolakan ke atas dan kemudian keluar melalui tiub falopio dan menyelaputi dinding luar rahim.

Bendalir yang menyelaputi dinding rahim itu lama kelamaan akan menjadi tebal mengakibatkan organ berhampiran rahim iaitu usus, pundi kencing akan melekat antara satu sama lain dan setakat ini kes yang pernah ditemui - tisu berkenaan boleh merebak sehingga ke paru-paru.

Keadaan ini jika berterusan akan menyebabkan tiub falopio menghasilkan belon cecair yang mengandungi darah lama yang juga dikenali sebagai ‘choclate cyst’ dan ini akan mengakibatkan kemandulan

sumber  

5. Merah muda


Bagi anda yang mungkin mengalami lelehan yang berwarna merah muda, cair, sangat banyak tetapi tidak berbau maka berkemungkinan berlaku jangkitan bakteria yang tidak khusus. Biasanya keputihan ini berlaku selepas bersalin. Selain daripada itu, ia juga mungkin haid, pendarahan di pangkal rahim, faraj atau dalam rahim. Antara lain, gejala ini turut timbul ketika anda mengalami masalah hormon estrogen berlebihan.

Antara Beberapa Tips Pilihan Yang Baik Jika Di Amalkan

  1. Elakkan dari pengunaan sabun, gel dan sebagainya. Hanya gunakan air suam bersih bagi mencuci bahagian luar faraj, atau gunakan pembersih peribadi khas yang ada pH3.8-4.2
  2. Elakkan menyembur dengan air kedalam faraj ianya boleh menganggu keseimbangan flora bakteria didalam faraj dan boleh menyebabkan jangkitan
  3. Selalu keringkan dahulu faraj sebelum memakai seluar dalam dan jangan sesekali memakai seluar dalam yang lembab untuk jangka waktu yang lama
  4. Hindari dari memakai bedak di kawasan kemaluan disebabkan partikel-partikel halus yang mudah terselit dicelah kulit boleh mengundang bakteria bersarang
  5. Pastikan kerap menukar pad sewaktu haid dan elakkan pengunaan yang terlalu lama
  6. Gunakan alas seluar dalam (panty liner)jenis "unscented" dan yang dapat mengalirkan udara untuk mengurangkan lendiran dan radang pada kemaluan. Elakkan wangian dan pencuci antiseptik kerana perbuatan ini hanya akan memburukkan keadaan. 
  7. Pastikan mencuci dubur selepas membuang"hajat"dilakukan dengan betul iaitu sapu dari depan tolak kebelakang,ini boleh mengelakkan bakteria di dubur seperti e coli atau cacing kerawit masuk kedalam lubang faraj atau kencing
  8. Cuba sedaya upaya untuk mengamalkan diet bersumberkan bakteria baik seperti yogurt, yakult, sayuran hijau, sayur bendi sekurang-kurangnya sekali seminggu bagi menguatkan pertahanan tubuh dari diserang mikroorganisma patogen.


Bagaimana nak rawat keputihan berketul ketul , berbau ini











Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Tetapi ANDA silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu...

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.





Alfalfa Complex adalah tumbuhan semulajadi yang kaya denga serat dan florofil. Ia adalah antara suplemen yang bersifat ANTIHISTAMIN, ANTI BAKTERIA DAN ANTI KULAT. Alfalfa sangat membantu terutama sekali berkaitan masalah dalaman wanita.


Ia juga mengandungi phytoestrogens yang berfungsi seperti Kacip Fatimah. Sifat ini sangat membantu terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah dalam "hubungan" suami isteri. WOW!


Keputihan teruk sehingga tidak selesa? Suami komplen? Maka jom kita bantu rawat dari dalam dengan ALFALFA

Alfalfa sesuai untuk yang sudah berkahwin dan juga yang belum berkahwin



CARA ORDER ALFALFA


Cara 1 – Anda boleh terus klik ke ALFALFA KEPUTIHAN ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.


Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717


Selain berkongsi kasih sayang, suka- duka, susah-senang, kami jugak berkongsi pencuci muka.. Jimat dan berbaloi kalau share suami isteri, tahan lama, dah 6 bulan kami share dok ada lagi tak habis-habis. Berminat nak mencuba ? 




CARA ORDER MAKEUP REMOVER NUTRIWHITE SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Monday, May 8, 2017

Siapa nak tahan lapar masa puasa ? weih, puasa confirm lapar, itulah kesyukuran. Tapi kesyukuran tuh bukan bermakna tak ambil makanan berkhasiat masa puasa. Kita kena kerja macam biasa bulan puasa, jadi mesti ada tenaga waktu pagi sampailah ke malam. Jadi jawapannya tentulah ESP SHAKLEE !!!



CARA ORDER ESP SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke ESP ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Saturday, May 6, 2017

Rasa-rasa koranglah, ada tak company MLM yang sanggup buat collobration dengan pihak Hospital ? korang pun tahu, sebenarnya memang sukar sesebuah hospital nak kerjasama dengan company atau mana mana produk kesihatan. Memang dari dulu lagi doktor pun anti produk kesihatan , anti supplement dan macam macam lagi. Tapi kali ini, yang terbaik, Shaklee membawakan pakar dari Sunway Medical Centre berbicara tentang kesihatan jantung dan kesuburan. Ok, jangan lupa bawa kengkawan datang ok ? Jumpa anda di SANA !!!


Friday, May 5, 2017

Jom kita datang beramai ramai ke HQ baru shaklee di Sunway Geoavenue. Tempat betul betul simpang  empat dekat sunway medical center tuh. Hahha, ada macam macam program best, selain tuh jugak ada health check dan jugak sambil borong vitamin Shaklee. Jom datang, sapa nak join team Diet Diet Sihat, boleh call kami ye !!!


Thursday, May 4, 2017

Bulan ni ada promosi blender pulak. Memang cunz, kena belilah jawabnya. Ok, jom kita pun nak sambar satu. Kalau korang rasa blender ni bolehlah nak buat resepi ESP yang sedap sedap. Tak pun buat resepi cinch, hahhaa, campur lagi dengan VIVIX. Memnag sedap !!!


Wednesday, May 3, 2017

Kalau rasa susah sangat nak makan semua vitamin, ambillah multivitamin paling tua di dunia, Vitalea shaklee, yang ni untuk kesihatan menyeluruh. Memang terbaik, mudah serap dan selamat. Jangan tak tahu, ada orang makan sampai 12 biji , master dah berumur, tapi kulit masih cantik bila amalkan megadose vitalea. Memang terbaik, badan pun tak lesu.



CARA ORDER VITALEA SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VITALEA ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Tuesday, May 2, 2017

Tengok botol Garlic Shaklee teringat aje cerita dalam bengkel Nutrisi yang kami hadiri 2 tahun lepas kalau tak silap.

Kata Pakar Nutrisi Puan Celine... mengapa orang Thailand kulit mereka cantik? Kerana mereka amal makan bawang putih.

Ya bawang putih mempunyai khasiatnya yang tersendiri.
Kalau cerita omputih, bawang putih ni dijadikan tangkal halau hantu.




Tapi dalam Shaklee bawang putih ni banyak sangat khasiatnya.

Bawang putih dalam perubatan tradisional selalu digunakan untuk mengubat batuk, selsema dan membantu pengaliran darah lebih baik.

Oh masih saya ingat masa saya kecik bila selsema dan hidung tersumbat mak saya akan kopek kan sebiji bawang putih kemudian dicucukan dengan jarum peniti kemudian mak suruh saya cium aroma bau bawang putih itu sehinggalah kesakitan akibat hidung tersumbat menjadi lega. Ya memang mujarab.

Antara lain kelebihan bawang putih ini adalah ia membantu meningkatkan sistem antibodi tubuh selain membantu masalah seperti kulat pada kulit, kudis, bisul tidak kurang juga membantu tubuh melawan virus dan kuman. Malah ada yang mendapati jerawat mereka tiada sejak amalkan bawang putih dalam menu harian mereka.


Bawang putih juga dikatakan makanan semulajadi yang bagus melawan kanser selain ia membantu menurunkan kolestrol dalam darah.

Sebiji tablet Garlic Shaklee dikatakan mengandungi 500mg bawang putih. Bayangkan betapa banyak khasiat dari sebiji tablet Garlic Shaklee.

Namun, untuk kulit cantik bukanlah dengan hanya amalkan Garlic Shaklee semata-mata.

Paling utama jangan lupa 3 perkara ;

Amalkan pemakanan yang seimbang.

Kehidupan yang sihat.

Pengambilan vitamin yang baik.

sumber:anakkuwiraku


CARA ORDER GARLIC SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke GARLIC ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Monday, May 1, 2017


Antara produk Shaklee yang bakal berubah harga bermula hari ini ialah:

1. Herbal blend
2. Alfalfa (S)
3. B Complex
4. Herblax
5. Garlic
6. Lecithin
7. Peppermint
8. Hair Prosante Spray
9. Basic H
10. Soft Fabric
11. Nutriwhite Make Up Remover
12. Nutriwhite Cleanser
13. Nutriwhite Toner
14. Alfalfa (L)
15. Carotomax
16. ESP
17. Mealshake
18. Vitamin C
19. Vitamin E
20. Vita Lea
21. Cinch Shake
22. Balancing Moisturizer
23. Hydrating Cleansing Lotion
24. Hydrating Toner
25. Purifying Gel
26. Purifying Toner
27. Repleshing Conditioner
28. Revitalizing Shampoo
29. Fresh Laundry
30. Filter
31. Housing Kit
32. Water Pitcher

Ada juga yang masih kekal, macam VIVIX, Collagen dan lain lain lagi. Jadi selamat shopping dari kami team Diet Diet Sihat. Kalau nak beli VIVIX, lawati blog baru kami