Posts

Showing posts from January, 2017

Punca Barah Otak

Image
BARAH OTAK Kanser otak adalah tumor otak malignan yang boleh merebak dengan cepat ke bahagian lain otak dan tulang belakang. Sila ambil perhatian, tidak semua tumor otak malignan dan boleh dikategorikan sebagai kanser. Terdapat juga tumor otak tidak berbahaya. Benign tumor otak adalah sekumpulan sel-sel otak yang tumbuh perlahan-lahan dan tidak merebak ke bahagian lain.
tumor otak sendiri adalah pertumbuhan sel-sel otak yang luar biasa dan tidak terkawal. Dalam otak, tumor boleh membangunkan dari sel-sel yang membentuk tisu otak, saraf yang keluar-masuk ke dalam otak, dan membran yang meliputi otak dan saraf tunjang (meninges).


Psoriasis Kering Setelah Ambil VIVIX

Image
Menurut kajian, 2% pesakit adalah di kalangan rakyat Malaysia. kebanyakannya orang dewasa walaupun terdapat juga pesakit kanak-kanak. Psoriasis berbeza dengan kurap, sebab ia tidak berjangkit. Pesakit biasanya mengalami tompok-tompok di bahagian badan mereka dan bersisik. la boleh berlaku di siku, belakang badan kulit kepala atau tempat-tempat lain badan mereka. Pesakit turut boleh mengalami masalah kuku rapuh, tanda-tanda sakit arthritis (sakit sendi dll). 

Mak Tak Perlu Suntik Cecair Lutut Yang Mahal Ini Lagi.. Mak Makan ini jeee

Image
Apabila Osteoartritis berlaku, cecair dalam sendi kurang kelikatan dan kandungan asid hialuronik rendah, daya serapan dan penyerap hentakan akan hilang.



Ruang sendi secara tidak langsung menjadi kecil di samping terdapat tulang baru yang tumbuh di kelilingnya. Akibat semua perubahan ini pergerakan pada sendi akan menyebabkan geseran kasar dan menyakitkan.
Tambah Cecair Lutut Tanpa Suntikan .. Hanya dengan Collagen Dan Resveratrol?
sebut collagen & resveratrol mesti ingat untuk cantik je.
collagen pun bagus untuk cecair lutut tau.. cecair tu berfungsi sebagai pelinciran dan kusyen yang mengurangkan geseran pada sendi lutut ketika kita berjalan atau membongkok.

cuba bayangkan cecair tu makin haus.. bayangkan geseran sendi lutut berlalu setiap kali kita bergerak..

dalam satu jurnal kajian saintifik bertajuk Scientific Evidence and Rationale for the Development of Curcumin and Resveratrol as Neutraceutricals for Joint Health (Int J Mol Sci. 2012; 13(4): 4202-4232.), dapat disimpulkan bah…

Selalu Lembik Kerja Pejabat ?

Image
Badan kita memerlukan keseimbangan yang bulat vitamin dan mineral setiap hari untuk mengekalkan kesihatan dalam keadaan baik dan menyediakan badan kita dengan tenaga yang mencukupi. Penyelidik perubatan telah mendapati bahawa terdapat kekurangan nutrien tertentu yang boleh menemani pengurangan dalam tahap tenaga yang boleh membawa kepada keletihan kronik. Antara vitamin yang terbaik untuk tenaga yang memberi sokongan kepada badan kita adalah Vitamin B, Vitamin C, resveratrol dan besi.



Lumpuh Selepas Ambil Suntikan Epidural?

Image
Epidural (wanita yang mengalami lumpuh selepas bersalin. Ambil iktibar)
Saya akan terangkan bagaimana simtom-simtom nak lumpuh sebelum saya lumpuh sepenuhnya.



Selepas saya bersalin, saya start tak boleh angkat kaki, saya mandi wiladah, husband saya yang mandikan. Saya tanya husbnd, kenapa pinggang and kaki sangat sakit mcm urat tegang, husband kata, itu sebab epidural tadi agaknya. Saya pon diam. Lepas tu saya tanya husband, nurse tadi induce saya guna dripkan ? husband kata ya. Abes yang cucuk ubat kat punggung tu ape ? Husband cakap ubat tahan sakit. Then tulang belakang lak? Itu epidural. Ok saya diam sebab masa sakit bersalin saya mengantuk dan memang tak ingat apa-apa cuma sakit je saya tau. Dalam hati saya cakap, Epidural cucuk sakit ke ? sebab saya sedar masa cucuk Epidural, memang sakitttt. Tapi doc semua peluk saya suruh tahan kejap. doc perempuan siap cium dahi saya supaya sabar. Allah...masa tu rasa macam bertuahnya saya. layanan mereka semua baik-baik sangat dan tiada seora…

Bersalin czer Jahitan terbuka, luka bernanah. Cara Paling Mudah Untuk Cepat Sembuh

Image
Bersalin czer Jahitan terbuka, luka bernanah
===================================

Teringat adik cite kawan dia bersalin czer jahitan czer tu terbuka. Besar tau. bayangkan la.. lepas tu kena tutup dengan plastik je. Setiap hari kat hospital kena cuci. sakitnya !!!!



Siapa cakap bersalin czer ni senang je.. mudah je.

Ainul sendiri pernah bersalin czer & normal. Terus terang cakap bersalin czer paling berisiko, paling leceh nak jaga dan bertahun tahun kalau tak jaga elok elok still terasa sakit.

Masa bersalinkan Arreessa belum kenal Shaklee. Seminggu selepas czer nak bangun duduk pun menderita. bersin batuk lagi la.

ini baru aak 1st tau. perut tu kira fresh lagi kena potong.. Jadi bayangkan kalau orang yang 3-4kali kena czer.. atau bersalin anak yang ke 5-6 walaupun sebelum itu normal.

Usia kita makin meningkat, rahim pun makin tua.. asyik bekerja je non stop. kita tak bantu pun rahim aset utama wanita ni kembali hot, sihat, vogue.

Luaran je ke nak makan colagen, tepek makeup 10 inci.. rahim y…

Cara Merawat Ulser

Image
ULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.

POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU

Image
[POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU] .
Assalamualaikum.

Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.
.
.
Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.



Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.
.
.
Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.
.
.
Usia perkahwinan saya…

TANDA-TANDA AWAL MASALAH JANTUNG

Image
TANDA-TANDA AWAL MASALAH JANTUNG
Penyakit JANTUNG merupakan PEMBUNUH nombor 1 negara. Ertinya risiko penyakit jantung adalah sangat tinggi. Jom kita KENAL beberapa tanda-tanda yang mungkin memberikan indikasi bahawa kita ada masalah JANTUNG.



1. LIDAH atau GUSI menjadi bengkak atau sakit - berkemungkinan JANTUNG kita ada masalah seperti LEMAK berlebihan, Injap JANTUNG lemah atau saluran koronari TERSUMBAT.


2. Terasa KEBAS tangan kiri dan juga lengan - Jika sakitnya berpanjangan pada lengan tangan kiri ada kemungkinan anda akan diserang sakit JANTUNG dalam masa terdekat. (Bagi PEREMPUAN sakit terasa pada kedua-dua belah tangan)

3. LIDAH terasa TEGANG dan PENDEK.

4. Rasa SERONOK teruja atau rasa BIMBANG tiba-tiba tanpa sebab.

5. Rasa sakit pada DADA (Ulu hati sedikit ke sebelah kiri) - biasanya terasa seperti DADA sedang dihempap oleh benda berat.

6. Daripada sakit DADA rasa sakit mula merebak pada TANGAN, LENGAN, TENGKOK, BELAKANG, ABDOMEN dan RAHANG.

7. Rasa tidak SELESA pada DADA sep…

Senggugut Teruk tanda Endometriosis & Tidak Boleh Hamil

Image
BAGAIMANA SENGGUGUT BERLAKU
Tahukah anda, kesakitan yang dirasai ketika datangnya haid adalah disebabkan oleh penguncupan dinding rahim yang amat kuat. Proses ini bertujuan bagi mengeluarkan ketulan darah haid yang bercampur dengan sedikit tisu daripada selaput endometrium. Darah ini perlu dikeluarkan melalui saluran pangkal rahim. Kebiasaannya, dinding rahim yang dimiliki oleh seorang gadis remaja masih sempit.




Penguncupan dinding rahim yang begitu kuat disebabkan oleh sejenis hormon yang dikenali sebagai 'prostaglandin'.

'Prostaglandin' adalah daripada sejenis kumpulan molekul lipid yang berasal daripada asid lemak dan peranannya sangat penting di dalam tubuh.

Setiap 'prostaglandin' ini mengandungi 20 atom karbon. Ia menjadi pengantara serta memberi banyak kesan terhadap psikologi. Disebabkan itulah kesakitan terasa dan jika ia dihasilkan secara berlebihan maka terjadilah senggugut.

'Prostaglandin' yang berlebihan akan mengakibatkan rasa mual, cirit-…

5 Tanda Tanpa Sedar Anda Mungkin Ada Batu karang

Image
5 Tanda Tanda Anda Mungkin Ada Batu karang

Betul Ke Pesakit Kencing Manis Tak Boleh Makan Suplemen?

Image
Betul Ke Pesakit Kencing Manis Tak Boleh Makan Suplemen?
Saya arif benar pesakit2 kencing manis takut untuk ambil apa2 suplemen atas nasihat doktor. Sebab saya sendiri pun, bila pesakit tanya pasal apa2 suplemen, saya tak tau nak respond cemana. Biasanya play safe la, "Boleh kalau nak cuba, kalau rasa makin bagus tu ok. Tapi kami akan pantau, kalau gula masih tak terkawal, mungkin tak sesuaila.."




Tapi ada 1 produk yang saya yakin pula, bukan produk saya sendiri tapi produk yang saya sendiri amalkan, iaitu produk Shaklee. Sebabnya produk Shaklee disokong oleh kajian klinikal & bukan testimoni semata2.

Ada banyak research artikel berkaitan bahan2 aktif dalam produk Shaklee. Malah, Shaklee turut bekerjasama dengan profersor Universiti ternama untuk buat kajian produknya sendiri yang dinamakan Landmark Study.

Landmark Study I mengkaji produk multivitamin Shaklee, VitaLea yang boleh mengurangkan risiko penyakit-penyakit kronik & selamat digunakan dalam jangkamasa yang pa…

Pesakit Kanser Makin Sihat Cergas Selepas Minum Air Anggur ini Walaupun Buat Rawatan kemoterapi

Image
kemoterapi direka untuk membunuh sel-sel yang mempunyai pertumbuhan yang pesat dengan menyerang DNA atau enzim yang menggalakkan pertumbuhan mereka. Harus diingat kemoterapi bukanlah rawatan yang seragam.


Pesakit Kanser Makin Sihat Cergas Selepas Minum Air Anggur ini Walaupun Buat Rawatan kemoterapi ?
Apabila rawatan kimo dilakukan, sel sel kanser akan mati begitu juga sel sel sihat. Jadi bagaimana mahu cepat sihat ? Sebab itu selepas rawatan kimo pesakit perlu makanan makanan yang berkhasiat bagi membantu sel sel sihat kembali aktif dan antibodi badan makin kuat. 
Inilah fungsi vitamin terbaik iaitu VIVIX. VIVIX adalah minuman botanikal dari tumbuhan terpilih yang membantu sel sel sihat membahagi, bergerak aktif dan memnguatkan sistem antibodi badan pesakit. 



Baru faham kenapa customer sakit tak berkira beli Vivix sebab apalah sangat harga Vivix berbanding kos rawatan.

Bayangkan kos sekali kimo pd tahun 2011 RM5800, buat 10x rm58000. Agak2 kalau 2017 berapa la tu kan?




Salah satu dar…

Cara Mudah Jerawat teruk Mudah hilang Muka Makin Flawless

Image
Kalau nak jerawat hilang dengan cepat wajib ambil vivix. kenapa?

vivix berfungsi untuk baiki terul ke sel kita. jerawat di sebabkan oksin, pencemaran. benda ini akan merosakka sel. bila sel rosak, tak sihat maka lapisa dalam kulit kita pun rosak. Jadi vivix akan bantu rawat masalah utama dulu.

Kajian ada menunjukan bahawa, pengambilan resveratrol dapat mencegah jerawat dari tumbuh kembali.


sumber: http://bit.ly/2iY6yNM

Menurut Dr. Bowe, seorang pakar kulit dari New York, tahap antioksidan yang rendah selalu ditemui pada wanita yang menghadapi masalah jerawat

Jadi Vivix yang mempunyai tahap antioksidan tinggi dan berkualiti , akan menghalang punca jerawat.

Satu kajian klinikal sudah dibuat untuk membandingkan tahap perlindungan sel diantara Resveratrol ( ramuan dalam Vivix), vitamin E dan vitamin C.

Keputusannya, Resveratrol mampu melindungi kerosakan sel setinggi 95%. Diikuti dengan vitamin E 65% dan vitamin C 37%.

Takkan nak biarkan jerawat yang teruk menghilangkan keyakinan diri korang ko…