Cara Hilangkan Jerawat Dengan Product Dan Berkesan Dalam Masa 2 Minggu

Sudah bermacam macam product guna tetapi jerawat tak juga hilang- hilang. Anda mahukan product yang boleh hilangkan jerawat dengan cepat

jerawat teruk bernanah sukar hilang
Sebelum tahu apa product hilangkan jerawat dengan cepat, kita kena tahu dulu apa penyebab jerawat

KENAPA MASALAH JERAWAT TIDAK PERNAH SEMBUH?

  • Perubahan hormone
  • Tekanan (Stress) 
  • Pemakanan
  • Toksin
  • Faktor Genetic
  • Allergic atau alahan
  • Perubahan biologi badan
  • Persekitaran & Pencemaran
  • Jangkitan pada kulit & Resdung

Jadi tahu tak pencuci muka sahaja tidak cukup untuk merawat jerawat sebab masalah datang dari dalaman. Pencuci muka hanya untuk lapisan kulit luar sahaja, Sebab itu jerawat susah nak hilang



Cara Hilangkan Jerawat Dengan Product 99% Berkesan 


1. GLA COMPLEX




Apabila jerawat muncul kerana hormon badan kita maka wajib benda utama kita kena rawat adalah hormon badan kita. Bila sel dalam badan baik, hormon baik maka lapisan dalam kulit kita juga baik dan sihat. Baru la jerawat pun tiada.

Jerawat adalah disebabkan hormon tidak seimbang. Jika anda mempunyai kulit berminyak walaupun kitar haid anda normal, berkemungkinan juga anda mempunyai hormon yang tidak stabil. Kulit berminyak adalah simptom bahawa dalaman anda terganggu.

GLA Complex adalah suplemen yang sesuai untuk membantu mengatasi masalah hormon tidak seimbang, sekaligus menyelesaikan masalah kulit berminyak dan berjerawat.


Bagaimana GLA Complex Membantu memulihkan jerawat


GLA Complex membantu mengekalkan kestabilan bendalir semulajadi dan mencegah kehilangannya dari badan. GLA Complex juga berperanan memastikan kulit sentiasa lembap dan berfungsi memperbaiki sempadan bendalir kulit.
Memandangkan ia juga berperanan mengawal dan mengatur semula hormon tubuh, GLA Complex mampu merencat hormon pada kulit yang boleh menyebabkan jerawat. Antara tanda hormon tidak stabil ialah kemunculan jerawat yang banyak terutama semasa kedatangan haid.


2. Vitamin C


Jerawat juga terjadi akibat faktor toksin dalam badan, persekitaran yang kotor, pencemaran. Jadi sebab itu kita sangat memerlukan vitamin C . Vitamin C ini akan bantu tingkatkan sistem imun dalam badan kita untuk melawan penyakit. 



Sebagai antioksidan, vitamin C membuang radikal bebas yang berbahaya dan menguraikannya kepada sebatian yang tidak berbahaya. Salah satu punca jerawat adalah kerosakan kepada kulit akibat daripad aktiviti radikal bebas.


Apabila radikal bebas dibiarkan pada kulit, mereka memecahkan protein dan asid lemak yang membentuk kulit dan mengganggu pH normal kulit. Kesan-kesan ini terkumpul dan boleh mengubah sifat kulit. Gangguan radikal bebas yang merosakkan kelenjar sebum boleh meningkatkan pengeluaran sebum dan mendedahkan kulit kepada jangkitan bakteria. 

Untuk mengelakkan tindak balas rantai ini yang membawa kepada jerawat, vitamin C boleh membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit. Ini membolehkan kulit yang dilindungi dan menghalang pembentukan luka jerawat.



3. Alfalfa Shaklee



Terdapat kajian yang menunjukkan jus alfalfa adalah sangat berkesan untuk menghilangkan jerawat. Masa diperlukan tidak lama, mungkin dalam 3-4 minggu sebelum anda merasakan kesan posittif penggunaan alfalfa. Mengandungi pelbagai nutrisi yang diiperlukan kulit dan kandungan klorofil yang tinggi menjadikan alfalfa pengubat jerawat yang sangat luar biasa.Selain itu, alfalfa juga mempunyai fungsi anti kulat yang menjadikan kulit bersifat alkali dan membersihkan kulit.

Keadaan berasid amat tidak sesuai dengan badan. Jerawat lagi suka duduk dalam keadaan berasid

Biji alfalfa dikatakan boleh membersihkan darah daripada toksin dan kotoran seterusnya memastikan kulit berseri-seri dan bebas daripada jerawat. 

Mengamalkan alfalfa juga menjaga organ dalaman dan membuang bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh badan. Mungkin akan mengambil masa, namun fungsi hati, buah pinggang dan kulit akan menjadi lebih baik dengan bantuan alfalfa untuk membuang kesemua toksin ini. Akhirnya tiada lagi masalah-masalah kulit seperti eczema dan jerawat yang biasanya disebabkan oleh kotoran berlebihan dalam darah.



4. Collagen Powder Shaklee



  1. Kolagen membantu menyembuhkan luka dan radang dalaman di bawah lapisan kulit
  2. Kolagen memperbaiki struktur binaan kulit dan menganjalkan semula kulit, menyebabkan parut / lekuk permukaan kulit kurang kelihatan
  3. Kulit menjadi kurang kering, menjadikan sel-sel kulit mati tidak mengganggu atau menutup liang roma. Tiada lagi kelenjar tersumbat. Tiada lagi jerawat.

Istimewanya Collagen Powder Shaklee, ia memiliki ramuan utama untuk kecantikan kulit termasuk ektrak biji Camelia japonica, Pfaffia, Elastin, kolagen ikan dari sisik ikan merah yang merupakan kolagen premium dengan kurang pencemaran serta kadar penyerapan yang tinggi berbanding kolagen haiwan, vitamin C, dan vitamin B - vitamin ini sangat penting dalam pembentukan kolagen dan struktur binaan kulit. Molekul serbuk kolagen Shaklee ini hanya bersaiz 1,000 Dalton (sangat kecil) menyebabkan ia sangat mudah diserap usus.

Walaupun Shaklee Collagen Powder ni telah terbukti secara klinikal dapat memperbaiki tekstur kulit dalam masa 8 minggu, tetapi rata-rata pengguna dapat mengalami perubahan positif seawal 7 hari penggunaan! Itu baru 7 hari, kalau dah 8 minggu, confirm meletup habis.


5. VIVIX



Nak tak jerawat hilang dalam masa 2 minggu sahaja!!!

Kalau nak jerawat hilang dengan cepat wajib ambil vivix. kenapa? 

vivix berfungsi untuk baiki terul ke sel kita. jerawat di sebabkan oksin, pencemaran. benda ini akan merosakka sel. bila sel rosak, tak sihat maka lapisa dalam kulit kita pun rosak. Jadi vivix akan bantu rawat masalah utama dulu.

Kajian ada menunjukan bahawa, pengambilan resveratrol dapat mencegah jerawat dari tumbuh kembali.


Testimonial Pengguna Product Kami Yang Berjaya Bebas Jerawat 












Perlu ke saya ambik semua product ini?

bergantung kepada budget cik/puan/tuan. tetapkan budget berapa untuk vitamin. vitamin bukan untuk masalah jerawat malah untuk kesihatan menyeluruh











Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar





AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar





Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara