Tips Mudah Agar Jantung Sihat

Assalamualaikum semua. Salam jumaat. Nampaknya hari ini Dila nak cerita sikit pasal Jantung . hoo, memang seriklah jugak nak cerita pasal Jantung ni. Hoo, dulu bos Dila, dah sengsara sikit pasal ayahnya kena pergi IJN pasal jantung dan strok. Oklah, hari ni nak cerita je mudah, cara nak jaga jantung.



jantung sihat



Gejala Awal Sakit Jantung

Memang tak dapat dinafikan, sakit jantung pembunuh nombor 1, tak pun sebelum nombor 1 lagi di Malaysia sahaja. Memang tak dapatlah nak dinafikan, kalau kita tak jaga kesihatan, boleh jadi teruk woo. Antara gejala awal yang biasa kita dengar ialah sesak nafas, jantung tak berfungsi, dan juga selalu kena tekanan darah tinggi.

Pengalaman di IJN 

Tapi kalau kita tak betul-betul jaga, jadilah seperti di IJN tahun lepas. Memang dah setahun rasanya. Hoo, oklah selamat , bila dah buat pintasan jantung. Tapi kosnya tahulah kan, bukan mudah nak dapat tempat di IJN, ditambah lagi dengan kos perubatan yang sangat sangat TINGGI. Mampuke nak bayar ? 

Jaga Jantung Anda

Jadi nak tak nak , kenalah jaga jantung. Oklah, jaga jantung ini, kenalah jaga betul-betul, lagi-lagi bab makan, oklah, antara tips mudah yang simple untuk korang jaga jantung ialah.

  1. Jaga Makan - ini tips biasa, kena jaga makan, dan paling penting makanlah benda yang berkhasiat, pengambilan omega-3 sangat bagus, minyak ikan memang mantap

  2. Kawal Kolesterol - oklah yang ini sangat-sangat penting, elakkan makanan yang bergoreng, dan paling penting, kurangkan makan makanan berkolesterol tinggi.

  3. Senaman - ambillah masa sedikit jadi aktif, buat senaman dan sebagainya. Paling tidak pun kemas rumah atau sapu sampah, nak power lagi berjalan kaki selalu selama 30 minit.

  4. Jumpa Doktor - yang ini bolehlah buat kalau rasa memang dah teruk sangat atau dah nampak sangat gejala serangan jantung.

Cara Lagi Mudah

Hehhee, yang ni bagus, kenalah ambil extra suplemen, keluar duit sedikit, dari keluar duit beribu,atau berpuluh ribu bila jantung dah teruk. Oklah jom tengok apa kelebihan dua produk Shaklee kat atas ini, memang bagus, satu untuk jantung, dan satu lagi boleh kawal kolesterol.

  1. Omega Guard - Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata. Shaklee OmegaGuard™ ialah suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Satu sajian OmegaGuard™membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
  2. Phytocol-ST - Phytocol-ST™ ialah rumusan proprietari yang dapat menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh. Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, berkesan dalam merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi .Dirumus daripada campuran sterol & stanol. Membekalkan 2,000mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

COD Area Shah Alam

Jom dapatkan terus dari kami. COD area shah alam, kalau malu nak jumpa, terus sahaja hubungi kami di bawah, tak pun terus je klik gambar di bawah untuk membuat pembelian secara online. Jadi apa tunggu lagi, sebelum berlaku serangan jantung, baik korang serang produk shaklee.
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
https://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak