Posts

Showing posts from 2015

Sakit Sampai Payudara Bernanah ?

Image
NOVEMBER 2015 TESTIMONI 036: NORHANA BINTI HASHIM
Assalamualaikum...saya Norhana Binti Hashim, berumur 55 tahun, mempunyai 3 orang anak dan 5 orang cucu. Apabila kita sudah meningkat tua, macam-macam penyakit yang datang. Pertama sekali darah tinggi dan kolestrol tinggi. Kedua, batuk yang tidak baik berbulan-bulan. Makan bermacam-macam jenis ubat pun tak baik-baik sampai terpaksa pakai 4 pam. Selepas itu saya diserang sakit saraf sampai tak boleh berjalan. Masa tu anak-anak semua belajar di Universiti. Saya mesti kerja untuk membantu suami. Dah puas saya pergi ke hospital, masuk keluar HUKM. 

Tips Memilih Minyak Ikan.

Image
Sebelum membeli, anda perlu tau kenapa minyak ikan ni istimewa. Minyak ikan mengandungi lemak tidak tepu (PUFAs) Omega 3 yang tinggi. Omega 3 ialah antiradang yang sangat penting untuk mengimbangi radang dalam badan.

6 Penyakit Kulit Buat Manusia Jadi Malas

Image
Azam utk thn 2016...elakkan 6 penyakit di bawah : Untuk berjaya dalam ape jua bidang yg kita ceburi , kita wajib atasi 6 masalah utama KULIT yg mesti kita cegah iaitu ::

4 Fakta Menarik Tentang Kolagen Shaklee

Image
Alhamdulillah, hari ni kami nak share tentang hebatnya collagen powder shaklee. Kalau nak tahu, collagen ni memang best, dan sangat berkesan, selamat. Jadi jom kita baca 4 fakta menarik tentang kolagen shaklee. Baca sampai habis ok !!

Vitamin Membantu Merawat Kanser

Image
Perkataan kanser diambil dari bahasa latin "crab". Umumnya 1 billion sel kanser diperlukan untuk membentuk selonggok tisu kanser bersaiz 1 diameter dan berat 1 gram. Oleh itu, kanser adalah sukar dan lewat dikesan melalui teknik pengimejan.


Produk Bersalin Pilihan Artis Malaysia

Image
Salam  sejahtera semua, sekarang ni semua orang nak cari produk bersalin, nak bersalin , berpantang secara sihat. Sampai ada yang cari artis malaysia ni makan apa, nampak sihat boleh cun kembali lepas bersalin. Dalam banyak banyak produk, jangan tak tahu, artis malaysia sekarang pun dah ambil shaklee sebagai makanan tambahan, tak kisahlah bersalin ke apa ke, semuanya artis ambil untuk bersalin. Memang terbaik set bersalin shaklee.

Anak Cerewet Makan Ubat Klinik ?

Image
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 2 : LINA AKHTAR. [SUPLEMEN SHAKLEE PILIHAN TERBAIK UNTUK ANAK-ANAK SIHAT]


Cara Mudah Elak Anak Cepat Demam

Image
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3, TESTIMONI 1 : WAN ZAINAB BT WAN MUHAMAD, [SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK MENAIKKAN ANTIBODI ANAK YANG LEMAH]

Rasulullah Rindu Nak Jumpa KITA ?

Image
Pada suatu hari, berlaku perbualan di antara Nabi saw. dengan Saidina Abu Bakar Siddiq serta para sahabat lain. “Wahai Abu Bakar, aku begitu rindu hendak bertemu dengan saudara-saudaraku( ikhwanku ),” berkata Nabi saw. “Wahai Rasulullah, bukankah kami ini teman-teman engkau?” jawab Abu Bakar. “Bukan,” jawab Nabi saw. “Kamu adalah sahabat-sahabatku”.

Doa Kita Tak Makbul ?

Image
Alhamdulillah, pada 18 disember 2015, akhirnya saya dah berusia 31 tahun 1 hari, itu ikut kalender matahari, tapi umur tuh kalau diikutkan, semakin lama semakin pendek. Nak dijadikan cerita, saya telah pergi awal ke masjid, macam biasalah, ikut Abah yang memang suka gerak awal ke surau polis seksyen 9 shah alam. Ok, masuk masuk je, dah dengar cerita dari Ustaz Zul, memang sempoi cerita dia pasal DOA. Persoalannya, kenapa Allah tak makbulkan doa kita ?

Bila Niat Berniaga Kerana Duit ...

Image
KAPASITI MINDA

Sebenarnya, sudah agak lama saya hendak share perkara ini.
Saya bermula berniaga pada tahun 2013. Ketika itu saya menjual perfume reject di ofis dan juga online. FB masih belum wujud. Jadi, saya hanya menggunakan platform email untuk mempromosi perfume saya.
Alhamdullilah. Sambutan memberangsangkan. Daripada saya beli cash dengan supplier, supplier offer untuk beri consignment kepada saya. Ini kerana apabila melihat jumlah botol yang saya dapat jual seminggu, meyakinkan mereka.
Ketika itu, saya jual perfume atas niat ingin dapat DUIT. Maksudnya, niat saya semata-mata jual dan ingin dapat duit.


Vitamin Membantu Mengawal Paras Gula dalam Badan

Image
Diabetes atau kencing manis memang penyakit "orang kita". Faktor utama adalah faktor keturunan, jika keluarga anda ada sejarah penyakit ini, anda juga berisiko mendapat penyakit yang sama. Faktor yang lain adalah gaya hidup dan pemakanan yang tidak sihat, seperti pengambilan makanan manis yang berlebihan. Selain mengambil ubat doktor, anda juga boleh berikhtiar untuk mengamalkan supplement bagi mengurangkan komplikasi diabetes ini.

Kaki Berlubang Akibat Kencing Manis Tak Jadi Dipotong Akhirnya Kerana Sirap Ini

Image
Pesakit kencing manis yang mempunyai luka atau ulser di kaki mempunyai 15 peratus risiko untuk menghadapi amputasi atau dipotong kaki mereka akibat kaki yang membusuk, bernanah dan mati (gangrene).
Kaki pesakit kencing manis ini biasanya kebas. Mereka tidak akan terasa walaupun mereka terpijak paku atau berjalan di atas permukaan yang panas. Mengalami luka pada kaki adalah perkara pertama yang akan membawa kepada lebih banyak masalah.
Sekiranya anda mempunyai saudara yang mempunyai penyakit kencing manis, nasihatkan mereka untuk segera berjumpa doktor sekiranya kaki mereka terluka. Tisu yang busuk atau dijangkiti kuman perlu dicuci dan tisu yang mati perlu dibuang. Kelewatan rawatan boleh menyebabkan kehilangan kaki, atau lebih teruk lagi, kehilangan nyawa mereka
Sanggup ke kita lihat orang tersayang kita dipotong kakinya?

Hasil Dari Elak Riba dan Berhenti Makan Gaji ?

Image
Berikut adalah kisah inspirasi yang dikongsikan oleh pengguna Facebook bernama Carl Samsudin yang merupakan seorang usahawan muda yang berjaya dan juga pengasas butik Bella Ammara bersama dengan isterinya, Belle.

Petua Nenek Tua Tahan Sejuk Sambil Main Salji

Image
Assalamualaikum w.b.t. Saya Sabariah binti Abdul Rahman, baru berusia 73 tahun dan mempunyai 4 orang anak (4 lagi telah tiada akibat keguguran ) serta 10 orang cucu.
Sejak remaja, saya sangat mementingkan aspek kesihatan dan apabila memasuki alam pekerjaan saya sangat berdisiplin dalam pengambilan suplemen dari pelbagai jenama. Alhamdulillah, sehingga kini saya tiada masalah kesihatan yang teruk melainkan sakit tulang belakang serta sedikit darah tinggi yang baru sahaja dikesan 3 minggu yang lepas.


10 Tips Menjadi Orang Yang Berjaya

Image
Orang yang sukses bukan hanya berasal dari jumlah uang maupun kekayaan yang dimilikinya, akan tetapi mind set atau pola pikir orang tersebut yang menjadikan dirinya sebagaimana apa yang dimilikinya sekarang. Akar dari Kesuksesan seseorang adalah kepribadian dan pengembangan dirinya. Berikut merupakan 10 Tips dan nasihat menuju kesuksesan.

4 Kebaikan Resveratrol Untuk Kesihatan

Image
Resveratrol adalah ahli kumpulan sebatian tumbuhan yang dikenali sebagai polifenol. Sebatian-sebatian ini dianggap mempunyai ciri-ciri antioksidan, melindungi tubuh daripada jenis kerosakan dikaitkan dengan peningkatan risiko untuk keadaan seperti kanser dan penyakit jantung. Resveratrol yang terdapat dalam kulit anggur merah, tetapi sumber-sumber lain termasuk kacang dan beri.

Kulit Kedut Sebab Cahaya Matahari ?

Image
Di UK, musim panas adalah masa yang akan dihargai. Untuk sekejap beberapa minggu setiap tahun, sebahagian awan dan matahari berada di sana untuk semua. Selepas masa panjang, musim sejuk yang gelap, dan mata air mengecewakan lembap, ia tidak menghairankan bahawa kita menuju keluar beramai-ramai kita untuk menyerap sinar matahari sementara kita boleh. Dan, sementara semua cahaya UV ini mungkin menjadi sangat baik untuk jiwa, ia tidak begitu baik untuk kulit.

Cecair Ajaib Rawat Stroke Otak ?

Image
Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.



8 Tips Mudah Nak Dapat Kulit Cantik

Image
Kita boleh tutup parut jerawat, jeragat dengan makeup yang tebal tetapi sampai bila? Takkan sepanjang hari mahu pakai makeup. Tak bernafas la kulit kita. 
Jadi sangat sangat penting penjagaan kulit dari dalaman kalau kita mahu kulit bersih, berseri. Dr Masrsha Gordon, Timbalan Presiden di Jabatan Dermatology Mount Sinai School of Medicine berkata “Sekiranya ada krim yang dapat memberikan kesan yang sama seperti prosedur perubatan (cepat dan berkesan), kemungkinan ia adalah DADAH, dan bukan BAHAN KECANTIKAN”.
Jadi check semula sama ada anda suka makan vitamin untuk dari dalaman atau sekadar sapu krim. Lapisan kulit kita. kalau kita sapu krim je kita hanya menjaga lapisan epidermis sahaja. Bukan ke lebih baik jaga lapisan dermis. Bila akar sihat lapisan luaran juga sihat.


Cegah Kanser Sebelum Terlambat

Image
KANSER....Kita memang biasa dengar ttg kanser kan. Antara pembunuh nombor satu di Malaysia! Apa yang buat kanser ni membunuh adalah kerana biasanya ia susah nak detect kalau tak jalani pemeriksaan rutin. Tau2 bila dah ada simptom, dan bila dah keluar simptom tu.... maknanya keadaan dah teruk. Mungkin dah peringkat ke-3 atau ke-4 yakni final stage.

Kencing Manis

Image
DIABETES ? KENCING MANIS ? Macamana diabetes boleh terjadi? Haa meh nk habaq.

Apabila Sel Sel Otak Berhubung

Image
Pernah tgk iklan susu Anmum? Alaaah yg pasal "lebih banyak sel otak berhubung, lebih cepat pembelajaran berlaku" tu... Sel-sel otak kita berhubung macamana, nak tau tak?

Rawatan Menghilangkan Jeragat

Image
Sudah bermacam-macam produk dicuba tetapi tidak berkesan.Penggunaan krim luaran sahaja tidak mencukupi bagi jeragat yang sudah lama terjadi dan sukar untuk dipulihkan


Jeragat Hilang Dalam Masa 2 Minggu ?

Image
Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat selain menjejaskan penampilan.
Jeragat juga dikenali sebagai tompok hitam,pigmentasi pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan,wajah dan leher.
Jeragat terbahagi kepada tiga jenis iaitu :
Seborrhoeic keratoses - Timbul seperti biji hitam atau tahi lalat hidupMelasme - Tompok hitam atau kelabu leper di bawah lapisan kulit. Skin Tag - Daging lebih berwarna coklat atau kelabu yang kebiasaannya ada pada ketiak dan leher. ● Jeragat tidak merbahaya tetapi akan membuatkan kulit nampak kusam dan kotor ● Selalunya jeragat dapat dihapuskan melalui kaedah pembedahan atau sapuan krim. ● Individu yang berumur 40 tahun keatas berisiko untuk mendapat jeragat.
Punca Jeragat
Terdedah pada punca matahari terik (langsung atau tak langsung)Pengambilan ubat-ubatan (pil hormon, pil menopause)KeturunanPengunaan al…

Rawat Kencing Manis Tanpa Ubat ?

Image
Kencing manis Atau Diabetes adalah penyakit yang paling terkenal di Malaysia. Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata sebanyak 2.6 juta rakyat negara ini menghidap diabetes pada tahun 2014.


Tonik Ajaib Kencing Manis ?

Image
Assalamualaikum W.B.T
Saya Nur Afizah Binti Shuib, berumur 59 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam. Mempunyai 4 orang cahaya mata dan 4 orang cucu.

4 Tips Senang Hamil Selepas Keguguran

Image
Perkara pertama yang paling penting sekali petua cepat hamil ialah tahu bilakan masa ovulasi isteri yang betul sebab masa itu ovum mengeluarkan telur untuk disenyawakan. Kalau tidak jadi sia-sia.
Bagaimana nak tahu masa ovulasi isteri?  1. Gunakan kalendar untuk mengenalpasti corak haid korang. Lakukan selama beberapa bulan. Tanda kedatangan haid sejak hari yang pertama hingga hari terakhir. Biasanya ovulasi bagi kitaran haid 27 hari, hari ovulasi ialah pada hari ke 14. Namun bergitu ia bergantung pada kitaran haid setiap wanita. Ada hari yang ke 13 dan ada hari yang ke 16.
2. Perhatikan cecair yang keluar di bahagian intim. Jika cecair itu berwarna jernih seperti putih telur itu adalah petanda wanita sedang ovulasi tetapi apabila cecair menjadi seperti keruh atau hilang anda terlepas masa ovulasi.
3. Perhatikan suhu badan, Suhu badan ketika ovulasi selalunya sedikit meningkat 2-3 hari sebelum ovulasi. Lakukan ujian suhu termometer sejurus selepas bangun tidur.
4. Gunakan ovulasi kit …

7 Tips Kesyukuran Dari Seorang Juru Gambar

Image
‪#‎AbangMunz‬ nak kasi Tips buka pintu supaya Allah lorongkan customer masuk laju-laju tanpa had

12 Khasiat Madu Lebah

Image
Madu lebah asli diakui berkhasiat untuk manusia sejagat. Khasiatnya meliputi aspek kecantikan mahupun kesihatan. Sebelum ini pun, dah banyak kali saya berkongsi dengan anda mengenainya. Anda boleh rujuk semula mana-mana pautan di bawah;


10 Kebaikan Senaman Aerobik

Image
Ramai daripada anda berminat untuk bagaimana senaman aerobik adalah manfaat, jadi di sini adalah atas saya sepuluh sebab-sebab mengapa kita harus mahu keluar dan mendapatkan bergerak! Selain itu, apabila saya kerap bersenam, saya lebih produktif dan saya rasa lebih baik kerana lebih banyak oksigen ke otak bermakna keupayaan yang meningkat untuk berfikir dan sebab. Sekarang adalah berita baik!


10 Tips Menjadi Kaya

Image
Alhamdulillah, hari ni dila nak bercerita tentang 10 tips yang best nih, admin ambil dari page Pakar Diari Hati. Tips yang sangat mudah untuk diamalkan, dengan apa yang kita ada, insyaallah dengan tips di bawah, Allah murahkan rezeki kita akan datang

11 Tips Nak Jadi Student Yang Hebat

Image

Kisah Makcik Tua Yang Masih Subur ?

Image
alhamdulillah, hari ni kami nak share sikit karangan yang best dari Master Aishah Amin, ni memang kopi paste dari facebook dia, memang best cerita makcik kat bawah nih, jom baca kisah dia kat bawah nih, memang sempoi punye

Kencing Berbuih Tanda Buah Pinggang Bocor

Image
Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. 
Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??



Demam Kepialu

Image
Demam Kepialu adalah satu jangkitan bawaan makanan disebabkan oleh bakteria Salmonella typhi (S. typhi). Seseorang yang dijangkiti oleh demam kepialu, membawa bakteria ini di dalam darah dan usus. Mereka boleh mencemari makanan dan minuman melalui penyediaannya dan boleh menjangkiti orang lain. Di Malaysia, sejumlah 785 kes- kes demam kepialu telah dilapurkan pada tahun 2003 ( Kadar insiden 3.13 /100,000 penduduk )

Kesan Jerebu Pada Kesihatan

Image
Jerebu yang melanda negara sekarang agak teruk dengan beberapa kawasan di Malaysia mencatatkan IPU yang tidak sihat. Kalau tengok di kalimantan, akibat pembakaran hutan, terus jadi warnan kuning, bahaya dan sangat bahaya. Bolehlah dikategorikan bahaya ini kepada 2 jenis, ada kesan pendek dan kesan jangka masa panjang:

9 Fakta Menarik Tentang Alfalfa

Image
Alhamdulillah, hari ni nak share sikit pasal alfalfa shaklee, kali ini memang menggunakan google translate dari sebuah blog orang putih, memang best, apa yang dia tulis nih, antara beberapa kajian yang dipetik mengenai alfalfa. jom kita baca beberapa point menarik yang dipetik dari blog nih, ok jom baca.


4 Jenis Makanan Yang Buat Kita Sihat Sejahtera

Image
Alhamdulillah, hari ni nak cerita sikit pasal makanan. Oh ye, makanan nih banyak jenis, kalau korang rasa makanan nih bagus, cuba korang teka, nak makan apa untuk sihat ? Hahaha, oklah, hari ni saya nak cerita sedikit tentang makanan , oh jenis makanan yang bagus untuk kesihatan kita ok ?



Diet Protein Untuk Kurus ?

Image
Salam sejahtera semua, apa khabar, kelab blogger jutawan shaklee tentu ramai dah buat entry pasal protein, saya je lambat sikit. Hoo, takpa, hari ni, nak share sikit diet dengan protein. Hoo, kalau korang baca pasal ESP shaklee, mesti tahu best kan ? Diet Atkins pun ramai dah berjaya kan ? hoo, takpa, jom baca lagi pasal diet nak kurus dengan protein.


Business Umpama POKOK ?

Image
Alhamdulillah, semakin lama buat shaklee, semakin seronok, dengan macam macam aktiviti yang kami sertai. Alhamdulillah, business makin lama makin berkembang, walaupun banyak cabaran dalam setiap jalan. Itu bukan bermakna kita akan terus down dan akhirnya berhenti. Semuanya perlu ingat pada prinsip business itu sendiri, ianya seperti pokok, oh pokok yang macam mane ye ?


Sakit Mata ?

Image
Bila bercerita pasal MATA, memang mata ni satu anugerah Allah yang memang terbaik, bayangkan, dengan mata, macam-macam boleh buat, tergoda kerana mata, jadi baik kerana mata, jaga mata macam dalam surah An-Nur. Banyak mata-mata sekarang, tapi bila nak dihuraikan pasal mata dalam blog nih, jom kita jenguk satu persatu artikel yang best pasal MATA.


Rahsia Kecantikan Artis Malaysia

Image
Sebenarnya kalau nak korek pasal artis malaysia nih, banyak yang dirahsiakan, dari diberitahu, tapi secara asasnya, memang mereka nih ada beritahu vitamin yang diorang makan untuk kekal cantik dan sihat. Oklah, kali ini team diet diet sihat nak ulas satu persatu artis pilihan, yang makan shaklee dan yang tak sebut produk shaklee.



Cabaran Blogging Kelab Blogger Jutawan Shaklee

Image
Alhamdulillah, hari ni nak mulakan cabaran blogging yang sangat mencabar nih, sebab tajuk dia, fuh hebat. Cabaran ni telah disempurnakan dan dirasmikan oleh yang berbahagia PM Cery, hahaha, upline super duper kami. Oklah, jom tengok jap poster kat bawah ni yang sangat sempoi lagi pink.



Ingin Menyertai Kelab Blogger Jutawan Shaklee ? Kalau rasa nak join, jom daftar shaklee bersama kami, boleh je join, atau anda nak sahut cabaran ? jangan lupa save gambar di atas, dan join , berniaga shaklee? atau tak berniaga ? tajuk di atas sangat menarik untuk dibincangkan. Perasan tak banyak tajuk di atas ialah di petik, elemen penting dalam Al-Quran ? hooo memang mencabar.  Oklah, selamat menyahut cabaran

Cara Mudah Kuruskan Badan

Image
Walaupun semalam penat berjalan sana sini, bos bagi satu gambar testimoni terbaik, dari geng ASB, geng suami suami, ada seorang yang sangat baik hati sharekan testimoni nih, boleh guna untuk kebaikan semua, kalau nak tahu, dia ambil masa untuk kuruskan badan, tapi memang terbaik konsisten makan shaklee.



Rahsia Memikat Suami

Image
Sekarang ni banyak kes jugak ye sekarang, sebab suami jadi curang, cari lain dan ada yang sanggup kahwin lain. Banyak faktor yang diperdebatkan, ada yang salahkan orang ketiga dan sebagainya. Jadi, kena study jugaklah cara bagus nak pikat suami nih. 



Pengedar Shaklee Shah Alam

Image
Jika anda berminat nak cari produk shaklee, apa kata anda berjumpa dengan founder Diet Diet Sihat iaitu puan Ainul Mustafa, seorang blogger terkenal, yang juga sudah lama menjadi seoarang Shaklee Independent Distributor. Alhamdulillah boss saya nih mempunyai banyak cerita menarik tentang penggunaan produk shaklee dan anda sendiri boleh menonton video di bawah, serta melihat beberapa testimoni yang hebat 


Tips Kesihatan Kanak-kanak

Image
Alhamdulillah, bila tengok anak-anak membesar, seronok tengok diorang, tapi macam biasa, ada je macam-macam yang akan terjadi pada kanak-kanak, pada anak kita, dan budak kecil. Masalah demamlah, kulit beruam, dan paling popular eczema, batuk dan macam-macam lagi. So kanak-kanak memang mudah dijangkiti penyakit, biasalah kecil lagi. Jadi kenalah bagi makanan berkhasiat.



Usia Bukan Penghalang Dalam Business

Image
Alhamdulillah, semalam saya dan family sempat menghadiri majlis motivation rally shaklee, sambil berhari-raya , hahhaa, memang sempat lah, layan ucapan yang menarik, melihat ramai muka baru dan muka lama, meraikan kejayaan mereka yang berjaya dalam Shaklee. Alhamdulillah, sempat juga bersama family shaklee, terutama family kami, group Chromatic yang dulu juga dikenali sebagai RMC, rumah mesra ceria. Persoalan paling penting yang aku tertanya-tanya, betul ke usia muda penting nak buat business, atau kena tunggu dah matang baru buat business ? 




Isteri Ghairah Nak Cantik ?

Image
Ada tak isteri yang tak ghairah bab kecantikan ? Hattah boleh dikatakan semua isteri nak cantik, lagi lagi dah berkahwin, ini semua fitrah manusia nak cantik. Oklah, bila sebut keghairahan nak cantik, hari ni Dila nak share dengan anda, beberapa tips mudah nak cantik, mudah dan ringkas ok ? Senang diamalkan.