Posts

Showing posts from December, 2014

Kenapa Aku Sayang Bini ?

Image
Alhamdulillah,berakhirnya tahun 2014, banyak kenangan dan program yang dilalui, macam-macam program, dari team building di Melaka, pergi US, GEGEMASU, Supermom Idol, dan macam-macam lagilah aktiviti. Tapi hari ini saya nak bawa anda cerita tentang group Aku Sayang Bini (ASB). Kenapa ASB ?


Betul Ke Orang Hodoh Tak Boleh Buat Duit Di Instagram ?

Image
Zaman sekarang, semuanya shopping di Instagram, memang banyak pilihan dan gambar gambar menarik. Seronok sekali tengok mereka buat duit di Instagram. Itu belum lagi follow artis yang lawa-lawa, personaliti, dan awek-awek cun yang ada Instagram. Kalau yang cun, cantik, follower ramia gile, hahaha. Persoalannnya, orang HODOH memang tak boleh buat duit di Instagram ? jom baca lagi.



7 Kebaikan Berjalan Kaki

Image
Jalan kaki memang best, rileks je, enjoy pemandangan dan kadang-kadang cuci mata. Tapi ada yang bagusnya jalan kaki untuk kesihatan, selain jimta duit minyak kereta. Jom baca 7 kebaikan jalan kaki yang diedit dari blog orang putih.


Dapatkan Blog Business Online Dari Kami

Image
Alhamdulillah, hari ni kami nak offer suatu perkhidmatan pemasangan blog, untuk penggiat business online yang menggunakan BLOGSPOT. Memang ketara sekarang ni ramai guna blogspot sebab murah dan senang pasang. Oklah jom kita tengok apa kelebihannya.


Bantuan Untuk Mangsa Banjir 2014

Image
Kami dari team Diet Diet Sihat mengucapkan takziah kepada semua mangsa banjir di seluruh Malaysia. Semoga kalian semua tabah, dan semoga semua team penyelamat dapat menjalankan tugas dengan baik. Berdoalah semoga semua urusan dapat dijalankan dengan mudah.


Ghairah Awek Cun Sebelum Tidur ?

Image
Wah, nampaknya semua orang baca mesti ghairah, tajuk apa nih ? Memang tajuk dia sebenarnya nak bagi tips kat awek awek luar sana ye. Apa tips nak jadi cun, nak jadi cantik, ramai ghairah sangat nak cantik, tapi tips kat bawah ini adalah dari blog jihapimpom. Memang best kalau nak cuba.




5 Tips Sebelum Tidur Hoo, kalau baca dari blog Jihapimpom nih, rasanya semua orang dah buat kot, hooo, boleh tengok apa yang dia cakap, lebih kurang bunyinya macam inilah.
Makan supplement untuk kulit, seperti Vitamin E, hooo tak pun ambil Kalsium pun bagus jugak.Buat rutin CTM, jangan sesekali tidur tanpa cuci makeup kat muka dulu. CTM ialah Cleaning, Toning, and Moisturizing.Ambil wudhu' sebelum tidur,Buat senaman mukaSebelum tidur, sebut 'SAYA CANTIK', sambil tidur tuh boleh berzikir.
Lagi Tips Kecantikan Kalau nak baca lagi, banyak je, tapi yang kat bawah ini bagus untuk panduan kita bersama, lagi-lagi para gadis yang nak jadi awek cun:
Tips nak jadi cun macam awek FBTips nak pulihkan muk…

Jus Untuk Tingkatkan Metabolisme

Image
Menurut Pusat Perubatan Universiti Maryland, metabolisme adalah keupayaan tubuh untuk menukar nutrien daripada makanan dan minuman yang anda makan menjadi tenaga. Tenaga ini mendorong fungsi asas badan anda, seperti penghadaman, pernafasan dan peredaran.

 MayoClinic.com memberi amaran kepada anda untuk berhati-hati dengan mana-mana produk yang mendakwa untuk "mempercepatkan" metabolisme. Daripada terus mempercepatkan metabolisme anda, jus membolehkan badan untuk menukar sayur-sayuran dan buah-buahan ke dalam nutrien dengan cepat kerana bentuk cecair membolehkan ia mudah oleh-lulus sistem penghadaman.




Langkah 1 Mengumpul pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran. Tidak ada peraturan set ketika datang untuk jus dan anda boleh membuat apa-apa jus yang merayu kepada selera anda. Memastikan anda makan pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran membolehkan anda makan pelbagai jenis nutrien yang sihat dan vitamin. Pilih buah-buahan dan sayur-sayuran yang merangkumi pelbagai w…

Cara Elak Kencing Manis

Image
Kencing manisadalah masalah besar. Ia adalah sangat penting untuk membuat pencegahan diabetes keutamaan sekiranya anda pada peningkatan risiko diabetes, sebagai contoh, jika anda mempunyai berat badan berlebihan atau mempunyai sejarah keluarga penyakit.
Asas kepada pencegahan kencing manis ialah makan lebih sihat, menjadi lebih aktif secara fizikal dan kurangkan berat badan. Membuat beberapa perubahan yang mudah dalam gaya hidup anda sekarang boleh membantu anda mengelakkan komplikasi kesihatan yang serius diabetes di jalan, seperti saraf, buah pinggang dan kerosakan hati. Pertimbangkan terkini tips pencegahan diabetes daripada Persatuan Diabetes Amerika.


Petua 1: Dapatkan lebih banyak aktiviti fizikal Terdapat banyak faedah kepada aktiviti fizikal yang kerap. Senaman boleh membantu anda: Kurangkan berat badan boleh menurunkan gula darah anda. Ia meningkatkan kepekaan anda terhadap insulin - yang membantu mengekalkan gula dalam darah anda dalam julat yang normal
Kajian menunjukkan bah…

Testimonial AJHT Shaklee

Image
Dah lama tak dengar cerita pasal AJHT ini, biasalah bulan ni orang sibuk promote pasal vitamin C, vitamin E, dan bebaru ini ialah kolagen. Memang best, sebab ada promo. Tapi takpa, sebab ramai tanya dalam blog ini, nak share jugaklah, cerita pasal AJHT shaklee dan cerita pasal sakit sendi.


Makanan Yang Sesuai Untuk Ibu Hamil Yang Ada Darah Tinggi

Image
Tekanan darah tinggi (atau hipertensi) semasa hamil boleh menjadi berbahaya untuk kesihatan anda dan bayi anda. Yang memberi kesan kepada kira-kira 6 hingga 8 peratus kehamilan di Amerika Syarikat, tekanan darah tinggi adalah lebih biasa dalam kehamilan kali pertama, di kalangan wanita hamil di bawah umur 20 dan lebih 40, jika anda gemuk, atau jika mempunyai ramai bayi.

Yang menakutkan yang paling serius ialah praeklampsia, yang boleh mengancam nyawa untuk kedua-dua ibu dan janin. Dalam beberapa kes, pakar obstetrik wanita akan mengesyorkan rehat di atas katil. Dalam mana-mana kes, terdapat beberapa perkara yang seorang wanita boleh lakukan seorang diri untuk membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, termasuk makan makanan yang sihat.




Lima makanan yang sihat untuk membantu tekanan darah rendah semasa hamil Coklat Terkejut? Nah, kita tidak bercakap satu paun Godiva sini. Dalam kuantiti yang kecil, coklat boleh menjadi berguna kerana kandungan magnesium. "Magnesium boleh meredaka…

Apa Itu Buasir ?

Image
Buasir (piles) ialah sejenis urat simpul (vena varikos) yang berlaku di bahagian dubur, dan ia boleh menyebabkan kesakitan. Terdapat beberapa salur darah lembut di dalam salur dubur. Salur dubur ialah tiub pendek yang menghubungkan rektum dengan dubur (anus). Ia membantu anda mengeluarkan najis dengan cara merembeskan mukus semasa anda membuang air besar. 


6 Sebab Popular Suami Curang

Image
Banyak sebab suami curang, ada yang disebabkan suami itu sendiri, atau isteri dia boleh menyebabkan suami curang. Ada juga disebabkan oleh orang ketiga, keempat kelima dan keenam. Jadi apa kata kita baca sedikit info pasal suami curang. 




6 Sebab Suami Cari Lain 1. Nafsu seks Ini adalah sebab yang paling banyak suami curang berikan. Dikatanya isterinya dah tak cantik macam dulu, dah tak ghairah macam dulu dan ada juga yang kata isterinya dah tak mampu melayan nafsu dia lagi. Semuanya salahkan isteri tapi cuba lihat suami pula adakah masih hensem macam mula-mula kahwin dulu??. Mana lah tahu kot sekarang ni perut dah ke depan.
Sebenarnya suami itu sendiri yang mungkin dah bosan dengan isterinya dan mahu mendapatkan 'pucuk muda' bagi mencari kelainan dalam seks. Mereka mungkin mahukan sesuatu yang ekstrem namun tidak mahu melakukan dengan isteri kerana bimbang merosakkan imej 'perempuan baik' yang disandang oleh isteri mereka.
2. Digoda Sebaik dan sealim manapun suami kal…

Rahsia Awet Muda Ziana Zain

Image
Terkenal dengan lagu Anggapanmu, Madah Berhelah, wanita berusia 40an ini masih kelihatan sangat jelita dan awet muda. Diusia sebegitu, Ziana Zain masih cantik menarik seperti berusia 20an. Apa rahsia beliau?




Ghairah Tengok Isteri Cantik Macam Che Ta ? Tonton Video Abang Ganster NI !!!!

Image
WAH, Balik  dari ofis , penat kerja nak melayan BOSS tuh, yang asyik membebel, tapi tengok jam pukul 4 setengah petang. Yehaa, terus siap weih, cepat je, memecut bagai ferari padahal rumah dengan ofis jarak 2 km je. Kenapa ye ? Sebab dah GHAIRAH, nak peluk isteri, huhuhu.



Mana Tak Gila Tengok Isteri Cantik Berseri ? Hahhaha, dulu kecohlah apalah surat mah, si Lyna tu buat viral pulak surat mah tuh. hahaha, Dila rasa korang pun mesti seronok kan, balik suami macam singa lapar, sampai rumah tak sempat bagi salam, terus terkam, hihihi. Tapi kalau isteri yang ghairah, lain cerita dia, itu kena baca enttry lepas.

Tak Sia Sia Belanja Duit Kan ? Betul tuh, suami tuh sanggup dengarlah cakap isteri, nak beli produk tuh ini, itu begini, macam macam betullah. Hooo, memang bestlah katakan. Tapi cuba korang tengok kat bawah ni, manalah suami tak sayang jika
Berat badan isteri dulu macam tayar michelin dan mula menurun baik punya, punyalah cun macam FazuraKulit cantik putih melepap, gebu sungguh ay…

Tips Kulit Cantik Berseri

Image
Alhamdulillah, hari ini bangun, muka kita tak teruk, cantik je, ada kawan kita muka tak elok, ada yang dengki dan sebagainya. Jadi hari ini Dila nak share sikit tips kulit cantik berseri. Memang best, simple je, ada dua vitamin yang bagus. Oklah, hari ni saya nak share sikit pasal
Tips Terbaik Dari Blogger TerkenalManfaat Vitamin C dan Vitamin EProduk Shaklee Yang Terbaik Untuk Kulit Cantik

Bagaimana Nak Merawat Muka Nur Shafiqa Lah ?

Image
Kejam oh sungguh kejam, cerita hangat senssasi yang Dilla baca baru baru ini sangat menyentuh hati, seorang gadis cantik Nur Shafiqa Lah ditoreh kejam oleh peragut, hanya semata-mata nak mempertahankan diri dari dirogol. Banyak cerita dan gosip disebarkan. Tapi takpa, hari ini Dila nak bagi pendapat Dila, macam mana nak rawat kembali muka Nur Shafiqa yang teruk itu.

Tengok Video Pun Dapat DUIT ? SIRI 2

Image
Pertandingan datang kembali !!! Tonton dan MENANG SIRI 2. Oklah, kali ini lebih sempoi, dan lebih mendebarkan. oklah, apa yang best nye video ni ye ? Oklah, jom kita tengok video yang korang kena tengok. Memang sempoi video ni, kali hanya satu video je


Buat Duit Dengan Video !!!! Oklah sebab satu video je, jadi mudah sikitlah kot, tapi kalau satu video, maknanya, saya nak lantik satu pemenang SAHAJA kali ini !!!!

LANGKAH PERTAMA : TONTON VIDEO DI BAWAH Tonton betul betul video ini, sebab soalan dia sangat SUSAH jadi fokus dan dengar betul betul !!! 



LANGKAH KEDUA : JAWAB SOALAN DI BAWAH  Soalan dia ni memang susah, clue dia korang kena panda cari maklumat, gunakan kepakaran masing -masing !!!

APAKAH SUPERHERO KEGEMARAN ABANG DI ATAS ?
Soalan dia memang pelik, tapi korang mesti gunakan AKAL kalau nak jawapannya
LANGKAH KETIGA : PASANG KOD HTML DI BAWAH INI Pasang kan HTML kod dalam entry blog anda , semasa anda menjawab soalan, mudah senang je, pasang nih

<a href="http://dietdie…

Petua Melegakan Demam Budak

Image
Selamat pagi semua, hari ni saya nak bercerita sikit tentang petua nak melegakan demam kanak-kanak. Ada orang kata boleh bawak terus pergi klinik, ada yang mandi air sejuk dan macam-macam lagi. Petua kali ini ialah petua moden sikit guna produk Shaklee.  Apa kata kita baca pengalaman mereka di bawah ini terlebih dahulu.


Cara Nak Cantik Macam Awek Facebook

Image
Alhamdulillah, bulan baru ini, macam-macam tips nak kongsikan kepada anda semua. Bermula dengan tips Awek Facebook. Memang tak dinafikan zaman sekarang ini banyak awek kat facebook, yang cantik, semua nak cari produk kecantikan. Ada yang main beli je, sampai hilang keserian muka. Takpa meh sini saya tolong, cara cantik baik punya