Posts

Showing posts from October, 2014

4 Sebab Sarapan Itu Penting

Image
Breakfast like a king. Perumpamaan yang sering kita dengar. Kenapa perlu sarapan? penting sangat ke sarapan. Kajian di Harvard University AS menunjukkan, orang yang sarapan pagi secara teratur memiliki kecenderungan hingga 50 % tidak mengalami kegemukan apabila mereka menimbang berat mereka, berbanding mereka yang melewatkan sarapan.


2 Aspek Penting Kesihatan Kanak-Kanak

Image
Alhamdulillah, hari ini saya baru je ambil anak saya balik dari sekolah. Memang best dan gembira tengok dia. Tapi macam biasa, balik sekolah je, ada je benda yang dia nak, adui, macam mana nak buat ini. Oklah, takpa, hari ini jom kita cerita sedikit tentang masalah kesihatan kanak-kanak. Sangat penting.

Set Kesuburan Shaklee

Image
Alhamdulillah, ramai dah berjaya guna set kesuburan shaklee ini. Oklah, cerita pasal set kesuburan ini banyak dalam blog ini. Boleh kata mesti ada orang cari pasal ciri-ciri wanita subur, darah subur, cecair subur dan macam-macam lagilah. Hahhaa. oklah hari ini saya cerita sikit tentang kesuburan, sambil nak share sedikit pasal produk shaklee kat bawah ini. 


Pengedar Shaklee SHAH ALAM - Best Ke Business Shaklee ?

Image
Alhamdulillah, bangun pagi je, terus bersemangat nak update blog lagi. Tentu ramai rasanya yang dah bangun pagi nak bersiap pergi kerja, ataupun bangun pagi layan bola. Hoo, yes, biasalah tu. Oklah, buat anda yang mencari pengedar Shaklee area Shah Alam, apa kata kita berkenalan dulu dengan admin blog ini. Hhaha tu dia kami kat bawah tuh

Kebaikan Phytocol-ST Shaklee

Image
Sebenarnya ada dalam bulan ini,saya ada order phytocol Shaklee secara online,dan, dapatlah kami merasa kenikmatan phytosterol yang ada dalam produk terbaru Shaklee Malaysia ini. Hoo, memang best. Oklah, untuk nak bagi lagi best, apa kata saya share sedikitlah info tentang produk ini. Tahun ini dia launch masa NC Shaklee bulan 6 lepas. 


Fakta Mengenai DIABETES

Image
Apa itu DIABETES ? Diabetes adalah keadaan jangka panjang yang menyebabkan kadar gula darah tinggi. Pada tahun 2013 ia telah dianggarkan bahawa lebih 382 juta orang di seluruh dunia mempunyai diabetes (Williams textbook of endocrinology). 



Jenis Jenis DiabetesJenis 1 Diabetes - badan tidak menghasilkan insulin. Kira-kira 10% daripada kes-kes diabetes jenis 1. Jenis 2 Diabetes - badan tidak menghasilkan insulin yang cukup untuk berfungsi dengan normal. Kira-kira 90% daripada semua kes-kes diabetes di seluruh dunia adalah dari jenis ini. Gestational Diabetes - jenis ini mempengaruhi wanita semasa mengandung.  Tanda-Tanda Diabetes Tanda-tanda penyakit kencing manis yang paling umum termasuk  kerap membuang air kecil Kerap Dahaga dan kelaparan Penurunan berat badan yang mendadak Keletihan Luka dan lebam yang sukar sembuh Disfungsi seksual lelaki  Tips SihatJika anda mempunyai jenis 1 dan mengikuti pelan pemakanan yang sihat, melakukan senaman yang mencukupi dan mengambil insulin, anda bol…

Pengalaman Pesakit Kanser Usus Minum ESP Shaklee

Image
Sejak tahun lepas, mak saya memang amalkan minum ESP utk bekfes. kalo sebelum sakit dulu, pagi2 mesti pekena nescafe. br segar katanya. tp sejak sakit tahun lepas, saya bagi ESP. katanya kenyang & bertenaga. almaklum, mak sakit kanser usus, pas operation kena 8 kali kimo. so paham2 jer la kalo kimo tu..side effect truk. badan lemah, berat badan pon susut, rambut a bit gugur, kulit pon kering, pas tu kena lak bedsore. yelah antibodi dah lemah. mak dok ulang alik hospital selama 8 bulan. pas operation dok spital selama sebulan. pernah masuk ICU. pernah jahitan operation terbukak 2 kali.


Parut Chicken Pox Hilang Dalam Masa 6 Hari

Image
Bila sebut pasal parut, mesti ramai tak suka, kata parut ni tak cun dan sebagainya. Lagi-lagi lepas kena chicken pox, mesti teruk gile muka. Oklah, nak bagi hilang parut ni sebenarnya tak susah pun. Jom baca testimonial minum ESP Shaklee ini, memang terbaik, perkongsian terbaik dari Khairin Lokman