Bagaimana Nak Tahu Isteri Ghairah ?

Dah lama dah keyword ni masuk dalam blog diet sihat ni. Tapi apakan daya, bulan lepas, lain macam bunyinya, dengan macam macam masalah yang tak dapat dielakkan. Oklah, bulan ini, jom kita tengok balik. Hmmm, apa benda ni ? Ada ke cara nak tahu bagaimana isteri tu Ghairah ke tak ? Hahhaha, apa punya soalan dah, tapi takpa meh aku jawab.


tips seks suami isteri

Macam mana boleh timbul isu ini ?

Hahhaa, bila aku cek balik google, rupanya, bila taip je, diorang mesti singgah satu artikel pasal kesuburan sesorang wanita. Hooo, tahu tak yang salah satu benda nak tahu wanita itu subur, keghairahan nya tu lebih lagi. Makanya, kalau dia ghairah semacam, itulah tanda dia subur, hehhee. Oklah, para suami mesti kena tahu tuh .


Apa yang terjadi sebenarnya ?

Hahaha, oklah, itu kepentingan ghairah, tapi nak tahu tak sebenarnya tanda-tanda tuh ? Oklah, ni aku copy baik punya dari website penpatah ni, memang gilalah blog ni, korang mesti baca, hahaha, macam-macam info, selain gambar seksi artis. Cuba baca kat bawah ni:

Dr Andri Wanananda, MS dalam tulisannya menuturkan ada 2 perubahan yang terjadi pada perempuan ketika sedang terangsang, iaitu perubahan di organ genital serta di tubuhnya.

Perubahan yang terjadi pada organ genital:

1. Sekitar dua pertiga bahagian dalam vagina memanjang dan merekah
2. Lubrikasi dari vagina secara automatik meningkat
3. Warna vagina boleh berubah menjadi agak gelap seperti ungu
4. Serviks dan tubuh rahim (uterus) akan tertarik ke belakang dan terdorong ke atas hingga ke dalam rongga panggul (pelvis)
5. Bibir vagina dalam (labia minora) dan bibir vagina luar (labia majora) akan meningkat ke atas dan terbuka
6. Klitoris akan membesar dan menegang

Perubahan yang terjadi pada tubuh:

1. Pupil mata akan melebar
2. Keringat yang keluar akan meningkat
3. Puting susu mengalami ereksi atau tegang
4. Frekuensi nafas meningkat
5. Denyut jantung menjadi lebih cepat
6. Payudara akan membesar


Ada ghairah jenis lain ke ?

Yang atas ini ghairah lain, tapi kalau nak normal punya, cubalah bawa isteri pergi shopping, tempat best best, ada sales, confirm ghairah punya, hahahha, lagi lagi isteri isteri yang buat business, bonus masuk, mesti gila sakan nak shopping. Katanya reward diri. Hooo, oklah itu je yang dapat dijawab setakat ini. Ok, bye bye.

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim