Manfaat Vivix Shaklee

Alhamdulillah, ramai rupanya dah suka sangat dengan produk revolusi Shaklee ini, bak kata Ayu Raudhah, sirap merah Shaklee, atau nama glamernya VIVIX. Hooo, memang power, kalau tekan je vivix shaklee, mesti keluar blog superbvitamin, celikvitamin dan kabinetvitamin. Tapi oklah, kami pun nak tumpang glamer blog diorang tuh , jadi saya nak kongsi dengan anda cerita pasal vivix ini. Banyak nota ni pun aku cilok dari blog personal yang satu ketika dulu sangat popular

  1. DNA dan Penuaan
  2. Mekanisme Utama Vivix
  3. Khasiat Polyphenol
  4. Manfaat Lain Vivix Shaklee
  5. Testimoni Berbentuk Video


manfaat vivix shaklee




1. DNA dan Penuaan

Hahhaa, masih segar dalam ingat sebenarnya, masa aku buat final year projek, aku dapat tajuk DNA, hoo diorang ingat aku ni gile ke apa, hoo tak, sebenarnya DNA ialah Deoxyribo Nucleic Acid. Hhaha, lepas tu master pulak, tapi sebenarnya satu DNA pun aku tak pegang. Tapi korang kena faham, asas kepada kehidupan ialah sel, tapi sebenarnya asas sel itu ialah DNA itu sendiri. Jadi kalau diikutkan, bila dah tua, ada 4 benda yang berlaku

  1. Kerosakan DNA - biasalah dah makin tua, DNA makin rosak, semuanya disebabkan oleh radikal bebas ini, keupayaan kita nak baiki DNA ini memang payah, bila DNA dah makin lemah, sel makain lemah, dan mcam biasa, semua badan jadi lemah.

  2. Perubahan Proses Genetik DNA - kalau korang rajin cuba cari buku rahsia awet muda keluaran UTM. Penulis berkata bahawa manusia akan melalui dua fasa, iaitu proses pembesaran dan pemulihan. Masa nak membesar, DNA lebih banyak kepada proses pembesaran, biasalah badan nak membesar. Tapi lama-kelamaan, proses itu bertukar kepada pemulihan, dan kurang kepada pembentukan sel. Bila kerja yang banyak dilakukan untuk proses pemulihan, makan yang pembesaran ini dah diabaikan, sebab itulah kita dah mula tua.

  3. Sel Mitochondria - Amacam, bila sel ini dah berkurang, makanya kurang tenaga untuk sel berfungsi dengan baik. Kalau sel pun dah kurang tenaga, organ badan kita pun dah kurang berfungsi dengan baik. Ingat kembali, semua keseluruhan sistem kita adalah digerakkan oleh sel.
  4. Advanced Glycation End (AGE) -  blog personal aku sebelum ini, aku tak berapa faham sangat, tapi setelah mendengar kata-kata Sarah , nutritionist Shaklee (dah kahwin), dia kata AGE ini memang bahaya, sebab boleh buat sel jadi rosak dan terdedah kepada kerosakan dan radikal bebas. AGE ini terbentuk bila protein dan lemak berlebihan bergabung dengan gula menjadi glycation.

Secara kesimpulan bagi subtopik satu ini, kalau kita tak jaga sel kita, dari kerosakan dan terdedah kepada radikal bebas, alamatnya badan jadi lembik, silap-silap tua sebelum waktunya, sebab itulah kena bertindak cepat sebelum parah.


vivix shaklee terbaik



2. Mekanisme Utama VIVIX

OKlah dalam bab pertama, kita dah bercerita panjang pasal DNA dan penuaan. Tapi nasib baiklah ada Vivix ini, senanglah cerita, vivix ini diperkaya dengan Resveratol. Hahhaaha, amacam best tak ? Kalau korang tengok kandungan vivix kan ada 4 yang utama itu, paling power tentu anggur muscadine. Hahha, ada banyak faedah anggur ini. Oklah lagi tiga tu ialah polygonum cuspidatum, lobak ungu dan european elderberry. Hoo mantop. 

Tapi oklah, jom kita tengok sebenarnya 4 mekanisme vivix yang boleh melawan anti penuaan ini. Korang mesti kena ingat formula DERP, hoo, apa tuh ? Oklah jom tengok satu satu apa itu DERP.

D - Defense - Mempertahankan DNA 

Bila kita bercerita tentang defense, biasalah, sekarang ini zaman kita terdedah dengan radikal bebas, dari berasak dalam jammed, kehidupan bandar kota raya metropolitan, makanan GMO, makanan cepat, dan macam macam lagi. Jadi ianya bertindak antioksidan, boleh melawan radikal bebas, dari DNA rosak. Biasanya paling mudah, kita ambil buah-buahan antioksidan yang kaya dengan vitamin C.

E - Energize - Memberikan Tenaga 

Jangan tak tahu sel pun boleh penat, dan secara keseluruhannya, bila sel penat, badan kita pun turut penat. Biasalah, bila sel pun dah penat, dia pun tak boleh nak bawa zat , jadi badan kita jadi lemah, sebab zat tak cukup, transport sudah lembik, jadi kenalah ambil vivix untuk memberikan kita tenaga.

R - Repair - Membaiki DNA

Tak cukup dengan melindungi, menguatkan tenaga, vivix boleh repair DNA kita yang dah rosak tuh. Biasanya kan orang kata sel yang rosak kena ambil protein, tapi kalaulah susah sangat nak ambil protein shake macam ESP, ataupun badan dah tua sangat, tak boleh minum susu, jadi vivix boleh membantu membaiki sel yang dah rosak

P - Performance - Meningkatkan Keupayaan

OKlah, bila dah boleh bertahan, bertenaga, dah baiki, tiba pula masanya untuk tingkatkan lagi kualiti DNA, dan sel pun berjadi bertambah baik dan sihat. Kalau nak faham lagi konsep kualiti DNA ini, cubalah korang tonto sendiri video Nobel Prize Winner Elizabeth Blackburn. Siapa dia ini, pemail EPL ke ? tak dia ini dah join team Shaklee, dan pakar dalam bidang  DNA, malah lebih mendalam kajiannya.


cergas minum sirap


3. Khasiat Polyphenol

Hahahha, yang ni macam gambar kat atas tuh kan, ada dia tulis kalau nak bagi booster sebelum senaman. Hooo power power. Tapi nak lagi power, jom aku cerita kat korang sikit khasiat polyphenol ini. Yang ini yang aku tertarik dengan blog Nurul Aziyana, hahaha, so kalau ikut blog dia tuh, aku bolehlah katakan polyphenol ini bertindak sebagai antioksidan. Kalau diceritakan oleh blog Aziyana tuh, ada 3 manfaat utama polyphenol ini.

Manfaat 1 - Melawan Radikal Bebas

Manfaat paling power , korang pun tahu macam aku cakap kat atas tadi, radikal bebas memang bahaya, sikit-sikit lama-lama boleh jadi kanser, dan paling gila boleh merosakkan otak. Sebab itulah kita sering sakit, dan boleh Alzheimer dan cepat pelupa. Hoo tulah kekadang muda-muda dah lupa. Jadi bila kita lawan radikal bebas ini, ianya sedikit sebanyak mengurangkan risiko kanser , dan menghalang kerosakan DNA

Manfaat 2 - Pemulihan Lebih Cepat

Hooo, boleh dikatakan polyphenol ni bagi pulih lebih cepat dari selsema dan lain-lain jangkitan virus kecil. Sebab itulah kulit epal, buah-buahan yang berkulit merah dan ungu terang ini, kulit dia cantik lagi. Sebab apa ? Sebabnya buah-buahan ini ada mengandungi polyphenol, jadi virus-virus ini susah nak melekat pada sel. Jadinya, bila virus tak membiak, badan ambil masa singkat nak hapuskan virus ini, dan memendekkan masa pemulihan.

Manfaat 3 - Penampilan Lebih Cantik


Hahhaah, macam biasa, antioksidan ini memang buat kulit kita jadi cantik secara semula jadi. Bila ada polyphenol ini, ianya melindungi dari radikal bebas, membaiki kedutan dan memberikan penampilan yang lebih baik, macam awek kat bawah ini rasanya. hehehe.


rahsia awek cun



4. Manfaat Lain Vivix Shaklee

Oklah tadi aku dah ceritalah sikit kat korang, dari bab DNA, cerita fungsi vivix, dan keajaiban polyphenol. Tapi bak kata orang putih, bila dah bagus, banyak lagi manfaat lain. Oklah, faedah yang aku biasa baca dalam internet, termasuklah artikel lama aku tuh, ada beberapa manfaat lain yang bagus seperti

  1. Menyokong sistem imun
  2. Menyokong kesihatan jantung
  3. Menyokong fungsi kardiovaskular
  4. Menyokong kesihatan otak
  5. Menyokong kesihatan sendi
Boleh kata, kalau malas nak telah banyak vitamin, apa kata korang telan je, konsisten ambil vivix shaklee setiap hari. hoo, bak kata suknit, vivix ini bagus buat yang travel, haritu siap pesan suruh bawa masa pergi US tempoh hari, tapi aku tak bawa. hahahha. Aku bawak vitamin B dan C je. Tapi kalau korang nak best, dalam blog ini pun ada cerita pasal vivix, seperti kat bawah ini.


5. Testimoni Pakcik Ramlan

Hehhehe, yang ini antara usaha murni juga dari Najihah Razali, ketua kumpulan Jutawan Besi, dia bagi video ini kat aku, ada ke dia pergi rekod (bukan dia, kawan dia) video tuh dengan hp tegak, memang tegaklah video tu. Jadi dengan teknik kepakaran yang ada (takleh lawah mkb lagi), aku dah edit video tuh, sambil letak lagu jiwan sikit. Tapi macam biasa, usaha murni Jiha dan rakan-rakan, nak kumpul dana, belikan vivix untuk kebajikan tuh bagus, selain dapat kongsikan testimoni video di bawah ini.




COD Area Shah Alam

Alhamdulillah, sebenarnya kalau korang tengok banyak testimoni , seronok tengok SID lain, dapat bantu mak ayah mereka sihat dengan berikan vivix, dulu Nik Rahim pun buat poster pasal vivix ini, hahaha, bagus tuh. So kalau rasa bagus, vivix ni boleh dibeli dengan harga RM 475 sebotol. Kalau nak mudah, order direct dari shaklee dengan klik gambar order di bawah. Nak contact kami bincang dulu pun boleh. 


order shaklee


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak