Posts

Showing posts from January, 2014

Blog Sihat Shaklee

Image
Alhamdulillah, blog diet diet sihat ni dah lama sebenarnya diwujudkan, dulu pun blog ni masa nak buat business lain dulu. Sekarang ni blog ni dah jadi blog yang terbaik untuk promosikan produk Shaklee. So apa yang menarik dalam blog ini ? Oklah ada 3 elemen yang ada dalam blog ini

Shaklee Motivation Rally

Image
Hooo sebenarnya program ni kecil kecilan je. Tapi seronok, sebab satunya dulu memang boleh bawa anak beranak. Malam tuh, akan ada sharing dari master yang hebat hebat. Oklah, masa aku pergi dulu, memang tak terfikir pun yang aku masa tuh akan pergi dan bersemangat untuk bantu wife buat business ni. Memang sempoilah ketika itu.


Bagus Ke Omega Guard ?

Image
Bila Orang tanya kita ? Bagus ke Omega GUARD SHAKLEE NI ?
Hooo, OKlah, bagus ke tak bagus, kena cuba dululah, penerangan pun dah banyak dalam internet sekarang ni.
Nak paling BAGUS PUNYA ?



Kenapa Perokok Memerlukan Vitamin C yang Banyak ?

Image
Kami cadangkan untuk berhenti merokok secara perlahan dan beransur-ansur , kerana kami tahu bahawa berhenti merokok itu tidaklah semudah membalikkan telapak tangan . Namun untuk mengurangkan kesan buruk merokok bagi kesihatan , sangat dianjurkan mulai saat anda yang masih rutin meroko untuk lebih memperbanyak tambahan pengambilan Vitamin C yang merupakan antioksidan kuat bagi tubuh kita .




Kenapa perokok perlu Vitamin C lebih banyak ?  hal ini penting kerana pada seorang perokok semakin banyak rokok yang dihisap maka semakin banyak pula vitamin C yang hilang dari dalam rangkaian dan darah . Misalnya 1 batang rokok dapat menghilangkan sekitar 25 mg vitamin C yang sepatutnya diserap tubuh , itulah kenapa orang yang merokok memerlukan vitamin C lebih banyak lagi untuk melawan kerosakan sel dan mencegah timbulnya pelbagai penyakit akibat merokok seperti jantung , paru - paru , kanser , strok dan lain-lain .
Kajian Pengambilan Vitamin C Menurut pelbagai kajian perokok perlu mengambil tamba…

SID vs DOKTOR

Image
Salam sejahtera semua, apa khabar ? Kalau korang tengok sekarang ni, trend SID  sekarang ni bila komen mengalahkan doktor. Shaklee independent distributor atau SID , satu istilah yang popular, sampai nurae, docotr sekarang pun pakai Shaklee untuk mengubat orang. So kat sini kita kena fahamkan sikit beberapa point penting pasal tugas doktor dan SID . Banyak pendapat juga, oklah jom kita bincangkan.


Vita-lea Shaklee Terbaik

Image
Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Pesta Jual Produk Shaklee

Image
Ramai sungguh manusia hari ini. Hoo hari sabtu, harinilah hari free nak pergi HQ, nak beli stok dan sebagainya. Termasuklah aku yang suka lepak HQ, walaupun boleh online , tapi datang sini boleh jumpa kawan kawan SID yang berjaya dan bersemangat nak tambah pendapatan keluarga. 

Kamilah Jutawan Shaklee

Image
Alhamdulilah.. Alhamdulillah bangga menjadi salah seorang leader dalam group JUTAWAN..


Testimonial Kurus Dengan Shaklee

Image
WAH, Bergaya Sungguh, Sungguh tak sangka Shaklee ni buatkan MEREKA diluar sana bergaya, nampak yakin, dan paling best, bila join business ni, makin bertambah rezeki !!!