Posts

Showing posts from June, 2013

Kenapa Kena Beli Meal Shakes Shaklee ?

Image
Baaaanyak lagi sebab kenapa kena beli Mealshake. Memang masa ni kita tengok anak kita macam sihat aje, takde masalah. Tapi, bila dah beli, pasti BERSYUKUR, rupanya mereka akan LEBIH BERBEZA, LEBIH SIHAT. Kita lebih JIMAT , lebih BANYAK BOLEH MENYIMPAN. Mujur saya jumpa Mealshake awal, dan anda bertuah juga sbb anda dapat tahu AWAL tentang MEALSHAKE. Kalau dah tahu AWAL tapi tak beli, memang rugiiiiiiii. kena beli HARI INI! -


Meal Shakes Shaklee

Image
Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya yang mudah diserap untuk kegunaan harian. Ianya diperbuat daripada bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayuran, kacang soya, lactalbumin( sejenis susu) dan lain-lain.
Lactalbumin adalah bahan yang terbauk dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.


6 Manfaat Vitalea Shaklee

Image
Tahukah anda perkataan VITAMIN berasal dari " VITALIZE-MINERAL" yang merupakan MULTIVITAMIN SHAKLEE. Multivamin ini merupakan multivitamin dan mineral pertama di dunia. Kini ianya dikenali sebagai VITALEA


Badan Macam Anak Dara Walaupun Anak Sudah 4 orang

Image
Sekali tengok, wah, betulke awak ni tak kahwin lagi ? eh dok tanya tanya, hoo, umur dah macam mak orang, anak 4, memang hebat betul permakanannya. Macam awak boleh dapat body macam ini ? oklah, jom kita baca kisah mak yang cun dan comel di bawah ini:


Omega-3 Untuk Ibu Hamil

Image
Kajian saintifik sentiasa meluaskan pengetahuan kami keperluan pemakanan semasa mengandung. Antara perkembangan terkini dalam bidang ini, adalah kepentingan Omega-3 asid lemak dalam pembangunan kedua-dua bayi yang sihat dan dalam kesihatan ibu.




Minyak Omega-3 Ikan dan Kehamilan:  Omega-3 adalah keluarga rantaian panjang asid lemak politaktepu yang nutrien penting untuk kesihatan dan pembangunan. Malangnya, ini tidak disintesis oleh tubuh manusia dan oleh itu perlu diperolehi daripada diet atau makanan tambahan. 
Penyelidikan menunjukkan bahawa kedua-dua yang paling bermanfaat omega-3 adalah EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic). Walaupun EPA dan DHA secara semula jadi berlaku bersama-sama dan bekerja bersama-sama di dalam badan, kajian menunjukkan bahawa setiap asid lemak mempunyai manfaat unik. EPA menyokong jantung, sistem imun, dan tindak balas keradangan. DHA menyokong otak, mata dan sistem saraf pusat yang mengapa ia adalah unik penting bagi wanita mengandun…

Testimoni Kurus Dengan Shaklee : Perut Bncit

Image
Jom kita baca kisah seorang wanita yang berjaya kuruskan suami dia, buang perut suami dia dengan minyak ikan shaklee, omega guard. memang best, jom kita baca kisahnya di bawah. Jom kita tengok juga kelebihan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee.


Kelebihan Meal Shakes dan Chewable Vitamin C Shaklee

Image
Alhamdulillah, hari ini nak berkongsi sedikit info mengenai kelebihan meal shakes dan chewaable vitamin C dari Shaklee. Memang kanak-kanak sekarang sukar nak dikawal, lagi-lagi dengan lambakan makanan ringan, yang kurang berkhasiat, jadi perlunya makanan tambahan supaya kanak-kanak lebih sihat dan bertenaga



Terlalu Kurus?

Image
Selalu dengar badan gemuk, obesiti tetapi bagaimana dengan mereka yang terlalu kurus? Anda diketegorikan ' terlalu kurus" apabila BMI anda bawah dari 18.5. Adakah anda gembira bila dikategorikan sebagai terlalu kurus? Tahukah anda terlalu kurus juga boleh mengakibatkan beberapa penyakit sekiranya badan terlalu kurus dan kekurangan zat.