Posts

Showing posts from January, 2013

Testimonial ESP Shaklee Milk Booster Badan Bertenaga

Image
Alhamdulillah, hari ini Ainul nak share sedikit tentang bestnya minum ESP Shaklee, nih, memang terasa best , sebab badan bertenaga, dan jadi milk booster, jom baca testimoni dibawah, di ambil dari facebook.

ESP Shaklee Memberi Tenaga

Image
Memang tak dapat dinafikan, badan kita sentiasa bekerja, lagi lagi buat kerja, oklah hari ini, jom kita tengok bagaimana ESP memberi tenaga kepada kita. Alhamdulillah, banyak manfaat yang dapat diberikan kepada kita kalau kita bertenaga.

Lecithin Shaklee Tak Halal ?

Image
kecoh, gempar mengenai lecithin Shaklee tak halal. katanya ada ekstrak babi dalam lecithin itu. Sejauh mana kesahihannya? betul atau bohong ? kalau tidak mana buktinya? Lecithin merupakan lemak yang boleh didapati secara semulajadi dalam sel hidup, berwarna kuning seperti dalam soya. Lecithin mengandungi kolina dan inositol yang bagus untuk perkembangan otak.Lecithin juga sangat terkenal bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Di mana lecithin berfungsi sebagai pemecah lemak.


Suri Rumah 5 Angka

Image
Dahulu surirumah sering dikaitkan dengan kerja-kerja rumah, menjaga anak dan sebagainya.Tetapi kini tugas surirumah bukan setakat itu sahaja tetapi sehingga boleh menjana pendapatan 5 angka sebulan. Surirumah 5 angka? sesuatu yang mustahil untuk didengar bukan. Zaman serba canggih sekarang , semuanya dihujung jari maka tidak hairan lagi pekerjaan surirumah boleh menjadi sesuatu yang professional malah menjana pendapatan lebih dari mereka yang makan gaji.


ESP Shaklee Ketika Berpantang

Image
Proses berpantang yang agak lama menyebabkan ramai ibu-ibu kurang bertenaga,stress dan sering kepenatan. Di dalam pantang bukan sahaja badan lemah dan masih dalam kesakitan selepas proses melahirkan malah emosi menjadi tidak stabil apabila bayi meragam dan sering bangun malam. Oleh demikian, persediaan fizikal dan mental adalah amat penting.Salah satu caranya adalah dengan cara pengambilan vitamin.


Berpantang Selepas Bersalin

Image
Alhamdulillah, hari ini saya berminat nak share dengan anda semua tentang berpantang. Pernah dengar berpantang ? biasalah untuk para ibu yang baru melahirkan anak, kena jaga makan, minum, hubungan, kesihatan dan sebagainya. Jadi jom kita baca sedikit tentang berpantang

ESP Shaklee : Protein Untuk Kulit , Diet, Dan Bagi Tenaga

Image
ESP Shaklee, memang terbukti berkesan, memang semua benda dia sapu, dari kecantikan kulit, bagus untuk diet, dan berikan tenaga, dan macam-macam lagi, itu belum lagi yang anjalkan payudara , bagi susu ibu banyak dan sebagainya. 

Testimonial Advanced Joint Health Tablet ( AJHT) Shaklee

Image
Salam sejahtera semua. Apa  khabar ? Jom kita tengok betapa bestnye joint health shaklee nih. Memang terbaik.Kalau nak tahu apa yang bestnya  pasal AJHT nih,  kenalah tengok keistimewaan AJHT, berbanding yang lain. Memang terbaik, jom baca special pasal AJHT, lepas tuh boleh tengok koleksi testimonial yang ada.

Vitamin Untuk Ibu Menyusukan Anak

Image
Alhamdulillah... Tahniah kepada ibu-ibu yang memilih untuk menyusukan anak anda. Susu ibu anugerah ALLAH yang tidak ternilai harga nya. Susu ibu sememangnya penuh dengan khasiat untuk si kecil. Namun begitu pengambilan makanan tambahan bukan sekadar untuk melancarkan penghasilan susu tetapi untuk memberi lebih khasiat kepada ibu dan bayi. Jom kita tengok senarai vitamin Shaklee yang sesuai untuk ibu yang menyusukan anak. 


Padah Pakai High Heels

Image
Suka tak pakai HIGH HEELS ???
Pemakaian high heels atau kasut tumit tinggi memang akan menampakkan seorang wanita itu tampak elegent, menawan & bergaya...

tetapi
di sebalik elegent tu...si sebalik menawan itu...

Akibatnya




Motivation Rally - Recognition 14 July 2012

Image
Pertama kali mendapat anugerah dari Shaklee. Cewahh baru naik 1 tangga. Dapat je SMS dijemput ke Majlis tu cukup istimewa. Yelah dari buat suka suka menjadi sesuatu yang indah.


Let's Get Fit & Fun

Image
Sempena tahun baru.... 1/1/2013
Group Supermom telah mengadakan gathering pertama kalinya. Gathering dilakukan di Taman Tasik Petaling Jaya berdekatan Armcorp Mall.
Walaupun malam tu, Ainul terpaksa bekerja sehingga pukul 3 pagi, namun semangat untuk turut serta membuatkan rasa penat semua hilang. Semangat betul la. Tidur pukul 4 pagi, bangun pukul 6.30 pgi. Mandi solat subuh terus bersiap.
Cuma sikit terkilan sebab tak dapat nak masakkan mee goreng seperti yang dirancang. Beli mee goreng mamak seksyen 8 ajo. hehhehee maap ye kawan-kawan.


Bersenam dan Bersantai bersama Group Supermom Club House pada 1.1.2013

Image
Aktiviti bersama-sama mommy & adik beradik dalam Shaklee.. memang sempoi dan best. Semoga ukhwah kami semakin kuat & kami berjaya dalam Shaklee ..Aminn!!



Masalah Cecair Sendi Menyusut

Image
Sakit lutut.... MENYEKSAKAN bukan.. lebih-lebih lagi masa itu la kena ke sana sini.kena dukung anak. Memang selalu begini, bila usia dah meningkat, biasanya akan jadi masalah kekurangan cecair sendi, rasa sakit sendi. Tapi lebih teruk lagi, ianya tidak mengira tua ataupun yang muda.



Osteoartritis Osteoatritis sendi lutut ialah penyakit kerosakan dan kemerosostan tulang rawan. Punca utama selalunya proses penuaan. Selain itu disebabkan berat badan yang melampau menyebabkan berat terpaksa menampung beban yang berlebihan. Ini akan menjejaskan bukan sahaja lutut tetapi pinggul, tulang belakang, kaki dan tangan
Gejala radang pada sendi akan meyebabkan kerosakan rawan dan menyebabkan rawan menipis dan lama-lama akan semakin haus dan membotak.
Sendi yang sihat mengandungi bahan cecair pelincir. Cecair ini la yang berfungsi sebagai pelincir dan kusyen untuk mengurangkan geseran antara sendi ketika berjalan, berlari dan membongkok.
Bila cecair kurang, daya serapan dan penyerapan hendakan akan…

Osteoartritis tu Apo??

Image
Sekarang tak kira  tua atau muda, memang ada masalah sakit sendi. Tapi gejala Osteoartritis, hehe poning nak baco nih tu Apo ? jom kita baca di bawah, ianya memang penting untuk kesihatan sendi nih.