Posts

Showing posts from October, 2012

Testimonial Kurus Dengan Shaklee

Image
Alhamdulillah, hari ini nak share juga beberapa testimonial kurus dengan Shaklee. yang di bawah ialah gambar saya , dan anak shaklee saya kak dilla yang comel gitu. Memang best, dan rasa perbezaan bila menggunakan produk semula jadi ini.

Jom Kurus Dengan Shaklee

Image
Salam sejahtera, apa kata hari ini kita tengok apa yang menarik tentang set kurus Shaklee. Jom kita tengok, apa yang boleh kita dapati dari set kurus shaklee ini. Ramai juga yang dapat manfaat dari set ini. Memang keperluan kita, nak mudahkan kita kurus, walaupun kita dah penat buat senaman itu ini tapi tak jadi juga. Setiap produk dalam set ini ada fungsi tertentu.


LEUCINE ? Apa Kaitannya Dengan Turunkan Berat Badan ?

Image
Mungkin orang yang tak berapa biasa akan pelik dengar perkataan Leucine ni. Tapi bagi orang yang betul-betul serius, mereka tahu fungsi Leucine ini. Memang pakar bina badan sarankan leucine untuk penurunan berat badan. Tapi macam biasalah, apa itu Leucine ? Orang Shaklee memang tahu, tapi jom kita sambung baca lagi di bawah




APA ITU LEUCINE ? Ia adalah asid amino dan anggota keluarga bercabang dirantai asid amino yang juga termasuk isoleucine, dan valine. Badan menggunakan asid amino untuk membuat protein. Walau bagaimanapun penyelidikan saintifik baru-baru ini menunjukkan bahawa leucine boleh memainkan peranan khas dalampenurunan berat badan. Itu kerana sekali diserap dari makanan protein yang anda makan, leucine bergerak langsung kepada tisu otot di mana ia bertindak sebagai isyarat untuk sintesis protein. Ini peningkatan dalam sintesis protein berfungsi untuk mengimbangi peningkatan dalam pecahan protein yang secara semulajadi berlaku akibat sekatan kalori atau berdiet.
BAGAIMANA L…

9 Tips Turunkan Berat Selepas Melahirkan Anak

Image
Tak boleh dinafikan, ramai para ibu di luar sana, akan merasa kurang selesa, dan geram pun ada, bila dah lahirkan anak, mesti nak kuruskan badan. Ada yang memang dah kurus itu bestlah, tapi ada pula yang naik mendadak, lepas itu pula, tak boleh nak diet, Macam mana nak slim ni ? Ok takpa, jom baca tips di bawah ini




Jangan skip meals - dengan bayi yang baru, ramai ibu baru lupa untuk makan. Jika anda tidak makan, anda akan mempunyai kurang tenaga - dan ia tidak akan membantu anda mengurangkan berat badan.
Makan 5 - 6 hidangan kecil - sehari dengan makanan ringan yang sihat di antara (bukannya tiga besar makanan).
Makan sarapan. Malah jika anda biasanya tidak makan pada waktu pagi, masuk ke dalam tabiat bersarapan pagi. Ia akan memberi anda tenaga untuk memulakan hari anda dan membantu anda menyimpan daripada rasa letih kemudian.
Makan perlahan-lahan.Apabila anda mengambil masa anda makan, anda akan melihat bahawa ia adalah lebih mudah untuk memberitahu bahawa anda penuh. Anda akan kurang …

10 Manfaat Lecithin Untuk Kesihatan Anda

Image
Lecithin memang terbukti dapat membantu ramai orang di luar sana untuk kurus. Biasanya mereka mengambil set kurus shaklee, yang ada Lecithin dan Alfalfa. Tapi ramai tak tahu ada beberapa manfaat lecithin yang bagus untuk kita ketahui. Hari ini ini saya akan share dengan anda 10 manfaat lecithin yang patut anda tahu untuk kesihatan anda


Kalsium Ketika Hamil ? Penting ke ?

Image
Tak dapat dinafikan, pengambilan kalsium amat penting bagi semua masyarakat kita. Budak budak nak membesar perlukan kalsium, orang dewasa pun perlukan kalsium untuk sihat dan bertenaga. Orang tua pula perlukan kalsium bagi mencegah osteoporesis. Hari ini, saya berminat nak berkongsi dengan anda kenapa kalsium penting ketika hamil


Kolesterol: 5 Makanan Yang Mampu Rendahkan Kadar Kolesterol

Image
Salam sejahtera semua, apa khabar ? Alhamdulillah, hari ini, saya nak share juga beberapa tips terbaik untuk kita ambil tentang Kolestrol. Jangan tak tahu, kolestrol ini ada dua jenis, satu baik hati, HDL, dan satu lagi yang jahat punya LDL, jangan sampai kolestrol buat kita strok. Jadi , hari ini saya nak share 5 makanan yang patut anda ambil untuk merendahkan paras kolestrol dalam badan anda.





1. Oat, oat bran dan makanan tinggi serat Oat mengandungi serat larut yang mengurangkan lipoprotein berketumpatan rendah anda (LDL), "buruk" kolesterol. Serat larut juga ditemui dalam makanan seperti kacang buah pinggang, epal, pear, barli dan prun. Serat larut boleh mengurangkan penyerapan kolesterol ke dalam aliran darah anda. Lima hingga 10 gram atau lebih serat larut setiap hari mengurangkan jumlah dan kolesterol LDL. Makan 1 1/2 cawan oatmeal dimasak menyediakan 6 gram serat. Jika anda menambah buah-buahan, seperti pisang, anda akan menambah kira-kira 4 lebih gram serat. Untuk m…

Kenapa Ramai Gilakan Vitamin Cinta ?

Image
Apa itu vitamin Cinta ? Bagus sangat ke sampai ramai yang nak guna vitamin nih ? Tapi jangan tak tahu, kehebatan set vitamin shaklee yang jenis ni, memang kalau baca testimonial boleh muntah, itulah dia kuasa vitamin E Shaklee. Memang ramai sangat para isteri sukakannya, termasuk para suami



13 Makanan Yang Membakar Lemak

Image
Alhamdulillah, sempat lagi saya update blog hari ni, saya nak share sedikit tips ringkas makanan yang membantu kita semua membakar lemak. Ingat ye, nak bakar lemak bukan je tak makan, tapi paling bagus ialah MAKAN, tapi bukan makan ayam KFC, tapi makanlah makanan yang berkhasiat seperti di bawah




1. Bawang Putih Mengandungi antibakteria yang membantu mengurangkan kolesterol dan lemak yang tidak sihat. Minyak atau jus bawang putih mempunyai kualiti sama untuk membantu mengurangkan lemak. Bahan berkenaan juga berfungsi membersihkan badan dari dalam.
2. EpalMengandungi bahan kimia dipanggil ‘pectin’ yang juga boleh didapati dalam buah beri dan buahan segar lain.
3. Kacang soyaMengandungi lecitin yang mampu menghalang pembentukan lemak.
4. Buahan sitrus seperti oren, anggur dan lemonMengandungi vitamin C serta dikenali sebagai asid ascorbik yang berfungsi untuk membakar lemak dan menghalang pembentukan lemak.
5. AsparagusMengandungi kimia ‘asparagin’. Ia sejenis ‘alkaloid’ yang membantu k…

Apa Itu Indeks Glisemik ?

Image
Indeks glisemik (GI) adalah satu ukuran yang menunjukkan kelajuan dan intensiti tinggi tahap glukosa (gula) dalam darah selepas makan makanan tertentu. Glukosa, yang kebanyakannya mendapat makanan yang kayadengan karbohidrat, adalah tenaga utama untuk sel-sel badan yang paling. Bergantung kepada indeks glisemik yang, karbohidrat dibahagikan kepada baik dan buruk. 


Meningkatkan Memori Anda Dengan Lesitin

Image
Adakah ingatan anda kelihatan kabur pada masa-masa? Adakah anda mempunyai kesukaran mengingat muka, fakta, tarikh, atau nombor? Adakah anda mengalami masalah daya ingatan apabila minda anda seolah-olah menjadi kosong? Puncanya boleh dikesan kekurangan pemakanan.


Diet Kopi

Image
Orang kata minum kopi bagus lagi dari minum teh kalau nak diet, sebab tu kekadang tengok orang minum kopi ni badan kurus, walaupun sebenarnya tak semua kurus, jadi untuk artikel hari ini, jom kita tengok khasiat dan diet kopi yang bagus untuk menguruskan badan



Kopi Untuk DIET ? Kopi diet adalah salah satu cara untuk mengurangkan diet dengan menggabungkan penggunaan kopi yang lebih dalam pemakanan anda. Kopi mengandungi kafein, yang seterusnya boleh meningkatkan kadar metabolik oleh hampir 10%, yang bermakna 200 hingga 300 kalori, bergantung kepada metabolisme anda.
Kopi diet ini adalah sangat praktikal, kerana ia tidak memerlukan pengiraan dan skala, tetapi hanya menikmati beberapa lazat. Dalam usaha untuk meningkatkan kadar metabolik, anda mesti minum 5 cawan kopi sehari (200ml setiap satu). Kopi mestilah bebas daripada sebarang kalori, seperti gula, dan susu. Menggunakan kopi berkualiti tinggi segar dan rasa amat disyorkan!
Kesan Minum Kopi Minum kopi ini sekali gus tidak akan memp…

Energizing Soy Protein

Image
Pentingkah Protein ? Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. 25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein. Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :- 66% Water25% Protein8% Fats1% Combination of Minerals & Vitamins 100%


Alahan Ketika Hamil

Image
BERPANTANG ketika hamil ? Mungkin ada beranggapan ia hanya menyusahkan atau tidak masuk akal tetapi tahukah anda, sesetengah orang terpaksa berpantang sepanjang hayatnya terutama ketika hamil; dan golongan dimaksudkan ialah mereka yang ada masalah alahan.